fbpx

Καταλαβαίνεις ότι η σχέση σας έχει πια τελειώσει, όταν αρχίζουν να συμβαίνουν τα παρακάτω!


Πολλές φορές το να παραμένεις σε μία σχέση που δε σε γεμίζει και δε σε ευχαριστεί δείχνει ευκολότερη επιλογή, από το να την τερματίσεις. Κι αυτό γιατί μπορεί είτε να φοβάσαι να μείνεις μόνος/η είτε να πιστεύεις πως με τον χωρισμό αυτό, δε θα μπορέσεις να φτιάξεις ξανά τη ζωή σου. Συμμερίζομαι και καταλαβαίνω τους φόβους σου, αλλά να ξέρεις ότι τα πάντα ξεπερνιούνται.

Όταν μία σχέση παύει πλέον να σε κάνει χαρούμενο/η κι ευτυχισμένο/η και σε γεμίζει συνέχεια στεναχώριες και εντάσεις, τότε αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να πάρεις την απόφαση να την τελειώσεις. Δε λέω, θα κλάψεις, θα απομονωθείς, θα απογοητευτείς, αλλά στο τέλος θα καταλάβεις ότι αυτή σου η απόφαση ήταν η σωστότερη. Δεν αξίζει να πληγώνεσαι ούτε εσύ, ούτε ο άλλος.

Όταν η σχέση έχει φτάσει στο αμήν και δεν υπάρχει τίποτα άλλο να βελτιωθεί ή να αλλάξει πια, θα το καταλάβεις. Αρκεί βέβαια να μην κάνεις τα στραβά μάτια, όταν αρχίσουν να συμβαίνουν τα παρακάτω:

1 | Τρώγεστε μεταξύ σας για ψύλλου πήδημα

Ξέρετε πολύ καλά πως υπάρχει και λόγος κι αφορμή για όλες αυτές τις διαφωνίες, αλλά κανείς από τους δύο δεν έχει τα κότσια να πει τη μεγάλη κουβέντα. Το περιβάλλον της σχέσης έχει γίνει απίστευτα τοξικό με τους καυγάδες, τις φωνές και τις προσβολές να δίνουν και να παίρνουν. Ο κόσμος σας παρατηρεί και νομίζει πως είστε εχθροί κι όχι ζευγάρι. Ο ένας έχει απομυθοποιήσει εντελώς τον άλλον και πλέον δε μοιράζεστε τίποτα κοινό, παρά μόνο τους δυνατούς σας τσακωμούς.

2 | Για σεξ… ούτε λόγος

Στην πραγματικότητα, δεν αγγίζεστε καν. Δε φιλιέστε, δεν αγκαλιάζεστε και όταν η φάση πάει προς το σεξ, κανείς από τους δυο σας δεν έχει όρεξη. Βρίσκεις ένα σωρό δικαιολογίες για να το αποφύγεις, την ίδια στιγμή που τίποτα δε σε ερεθίζει πια πάνω στο/στη σύντροφό σου. Η οικειότητα και η στοργή έχει κάνει φτερά, παρομοίως και το πάθος. Όταν σταματάει να υπάρχει η σεξουαλική επιθυμία σου για τον άλλον, τότε πρέπει να χωρίσεις χθες κιόλας.

3 | Φαντασιώνεσαι άλλους

Ενώ αυτό δεν είναι κακό, γιατί η φαντασίωση ενισχύει τη σεξουαλική διάθεση και λειτουργεί ευεργετικά στη σχέση, υπάρχει πρόβλημα όταν δε σου αρκεί πια ως σκέψη και θες να την υλοποιήσεις. Είναι η στιγμή που σκέφτεσαι να κάνεις κάτι με άλλον για να νιώσεις καλά, να αλλάξεις παραστάσεις ή ακόμα και να εκτονωθείς. Και σε ρωτάω… σκέφτεσαι να απατήσεις μήπως και αλλάξει κάτι; Μήπως και βρεις πάλι τον εαυτό σου; Γιατί από την στιγμή που θα το κάνεις, όλα θα έχουν τελειώσει.

4 | Δε σε συγκινεί τίποτα πλέον μαζί του/της

Ό,τι κι αν κάνετε, δεν είναι αρκετό. Βαριέσαι να βγείτε, να δοκιμάσετε νέες εμπειρίες, να πειραματιστείτε κι όταν βλέπεις συνέχεια το πρόσωπό του/της χωρίς να υπάρχει τίποτα το καινούριο σε όλο αυτό, απλά φτάνει η στιγμή που μπουχτίζεις και τότε είναι που σε ενοχλούν τα πάντα πάνω του/της. Δε ζηλεύεις πια, τον/τη θεωρείς δεδομένο/η και γενικά δε σου καίγεται καρφάκι για την πάρτη του/της.

5 | Από συμβιβασμούς άλλο τίποτα

Όταν πας να ζυγίσεις τα υπέρ και τα κατά της σχέσης, ξεκάθαρα η ζυγαριά γέρνει στα κατά. Παρόλα αυτά, δεν κάνεις τη μεγάλη «έξοδο», γιατί πιστεύεις ότι δε θα βρεις κάτι καλύτερο ή φοβάσαι ότι θα μείνεις για πάντα μόνος/η σου. Συμβιβάζεσαι δηλαδή με το κακό για να μην πέσεις πάνω στο χειρότερο. Καλοί οι συμβιβασμοί σε μία σχέση, αλλά πρέπει να έχεις και κάποια στάνταρντ δε νομίζεις; Μη γίνεσαι χαλί να σε πατήσουν όλοι.

6 | Το παιχνίδι με άλλους έχει γίνει συνήθεια

Για μένα το φλερτ είναι απιστία. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας άνθρωπος ερωτευμένος, έχει ανάγκη να φλερτάρει. Αν τον καλύπτουν όλα στη σχέση του, τότε είναι εκεί και μόνο εκεί. Το φλερτ είναι ωραίο και αναζωογονητικό για κάποιον που είναι single, όχι για έναν δεσμευμένο. Άμα πιάνεις τον εαυτό σου να φλερτάρει σε κάθε ευκαιρία ή ακόμα χειρότερα τον/τη σύντροφό σου να ξενοκοιτάει δεξιά κι αριστερά, σημαίνει ότι ψάχνετε το επόμενο «θύμα» σας, σε περίπτωση που ο ένας από τους δυο σας πάρει την απόφαση και πει το αντίο.

7 | Λέτε συνεχώς ψέματα ο ένας στον άλλο

Τα ψέματα καλό είναι να μην υπάρχουν σε μία σχέση. Κάποια στιγμή, τα πάντα αποκαλύπτονται. Η αλήθεια είναι προτιμότερη κι ας πονάει. Από την στιγμή που οι σχέσεις βασίζονται στην ειλικρίνεια, δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνετε ακόμα μαζί. Τα ψέματα εν τω μεταξύ, φέρνουν κι άλλα ψέματα. Και φτάνει κάποια στιγμή, που δεν μπορείς να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET