ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι τωρινοί φοιτητές σε ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, μπορούν να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου!

Σύγχυση στους φοιτητές έχει προκαλέσει η συγχώνευση του ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας και τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Δικαίως αναρωτιούνται για τον τίτλο του πτυχίου τους αλλά και τις συγχωνεύσεις των τμημάτων. Ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη του τόνισε ότι “είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας συγχώνευσης δύο Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, […]

Neopolis Team

20 Δεκεμβρίου, 2017

Σύγχυση στους φοιτητές έχει προκαλέσει η συγχώνευση του ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας και τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Δικαίως αναρωτιούνται για τον τίτλο του πτυχίου τους αλλά και τις συγχωνεύσεις των τμημάτων.

Ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, σε συνέντευξη του τόνισε ότι “είναι ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα γιατί είναι το αποτέλεσμα μιας συγχώνευσης δύο Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, αλλά δεν είναι η απλή συνένωση των δύο. Δημιουργούμε τμήματα με νέα γνωστικά πεδία, αναβαθμίζονται τα προγράμματα σπουδών των υπαρχόντων τμημάτων, τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα με κάποια πρόσθετα μαθήματα να πάρουν πτυχίο πανεπιστήμιο. Υπάρχουν τεράστιες συναινέσεις για το εγχείρημα“.

Οι φοιτητές λοιπόν που σπουδάζουν στα δύο ΤΕΙ, θα μπορούν από τη νέα χρονιά να πάρουν πτυχίο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αν το θέλουν, αρκεί να αναζητήσουν τα πρόσθετα που πρέπει να κάνουν.

Το κάθε τμήμα θα αποφασίσει για το ποια μαθήματα χρειάζεται να παρακολουθήσει ο κάθε απόφοιτος που θα θελήσει να πάρει πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, γι’αυτό θα υπάρχει μεταβατική περίοδος, πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.

Ποια θα είναι η έδρα του νέου Πανεπιστημίου;

Η έδρα του ιδρύματος θα είναι στο Αιγάλεω, ωστόσο θα υπάρχει κάποια τμήματα και στον Πειραιά. “Οι διετείς δομές συζητούμε να βρίσκονται και σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως στον Ασπρόπυργο την Μάνδρα και στην Ελευσίνα”, κατέληξη ο υπουργός Παιδείας.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αθήνα βγήκε ο καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός για φοιτητές, αφήνοντας πίσω τη Μαδρίτη!

ΕΛΛΑΔΑ

Πώς θα κινηθεί η Γραμμή 1 του μετρό την Τετάρτη (29/5) λόγω τελικού Conference League!

ΕΛΛΑΔΑ

Η Πανσέληνος του Μαΐου θα χαρίσει απόψε διπλό εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET