fbpx

Ψάχνεις κορυφαίες πανεπιστημιακές σπουδές; Τότε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι η Νο1 επιλογή σου!


Η επιλογή της σχολής που θα αποφασίσεις να αφιερώσεις το χρόνο σου, τον κόπο σου και να επενδύσεις τα όνειρά σου, είναι από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που καλείσαι να πάρεις. Ξέρεις πως απαιτεί σοβαρή και ώριμη σκέψη, αλλά κι ένα χέρι βοηθείας από άτομα που διαθέτουν εμπειρία και θέλουν να σε καθοδηγήσουν στο πιο σωστό, για σένα, μονοπάτι.

Για να βρεις όμως το μονοπάτι που θα σε οδηγήσει στον σωστό για εσένα προορισμό, κρίνεται σημαντική η λεπτομερής εξέταση των επιλογών σου και τι σου προσφέρει κάθε μία από αυτές. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι η τελική απόφαση που θα πάρεις, πρέπει να είναι και η καλύτερη δυνατή για το μέλλον σου.

Αν υπάρχει μια επιλογή που πρέπει οπωσδήποτε να εξετάσεις, τότε αυτή είναι το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Κι αυτό γιατί εδώ και 37 χρόνια, χάρη στην υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων πανεπιστημιακών προγραμμάτων, αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην Ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τόσο για τους φοιτητές, όσο και για τους γονείς τους. Είναι το Νο1 ελληνικό ιδιωτικό Κολλέγιο στη Διεθνή Κατάταξη Πανεπιστημίων Webometrics Ranking of World Universities, καθώς και το μοναδικό Κολλέγιο μέλος Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων [Compostella Group of Universities] στη χώρα μας.

Πέρα από τα 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια που εγγυώνται για τα προγράμματα σπουδών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, πρόκειται για ένα ίδρυμα που ξεχωρίζει για τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρει στους φοιτητές του.

Το υπερσύγχρονο campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο Μαρούσι

Το campus του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη φιλοξενείται σε ιστορικό και πλήρως αναπαλαιωμένο κτίριο στην καρδιά του κέντρου

 

Έχοντας ως κεντρική του φιλοσοφία την παροχή άριστων πανεπιστημιακών σπουδών και με όραμά του τη διαμόρφωση ενός τοπίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας, όμοιου με εκείνου των καλύτερων Πανεπιστημίων του εξωτερικού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που εμπιστεύονται με αποκλειστικές συνεργασίες 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια, όπως:

  • University of London: με ιστορία 3 αιώνων (ιδρυθέν το 1836), έδρα στην καρδιά του Λονδίνου και αποφοίτους σημαντικές προσωπικότητες της παγκόσμιας ιστορίας – μεταξύ των οποίων 74 Νομπελίστες και 52 Πρόεδροι/Πρωθυπουργοί –  συγκαταλέγεται στα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου.
  • Oxford Brookes University: με έδρα την Οξφόρδη – την παγκόσμια μητρόπολη των πανεπιστημιακών σπουδών – και ιστορία μεγαλύτερη των 150 ετών, το Oxford Brookes University κατέχει στο Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων QS Ranking 2019 τη 2η θέση στη Μ. Βρετανία και την 9η στον κόσμο, στο επιστημονικό πεδίο του Τουρισμού.
  • Solent University: με έδρα το Southampton της Μ. Βρετανίας, αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στις σπουδές Ναυτιλίας.
  • Ecole hôtelière de Lausanne: πρόκειται για τη Νο1 Ξενοδοχειακή Σχολή στον κόσμο, βάσει του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων (QS Ranking 2019). Εδρεύει στη Λωζάνη της Ελβετίας, διαθέτει 125 χρόνια ηγετικής πορείας και  αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην ξενοδοχειακή εκπαίδευση.
  • University of East London: με ιστορία από το 1898, ξεχωρίζει ως ένα κορυφαίο σύγχρονο διεθνές Πανεπιστήμιο, το οποίο διαρκώς πρωτοπορεί.
  • Queen Margaret University:  με έδρα το Εδιμβούργο της Σκωτίας και ιστορία μεγαλύτερη του ενός αιώνα, διακρίνεται για την τεχνογνωσία του στα επιστημονικά πεδία της υγείας και αποκατάστασης, καθώς και του πολιτισμού.
  • University of Portsmouth: με ιστορία από το 1869, βρίσκεται ανάμεσα στα 400 καλύτερα Πανεπιστήμια στον κόσμο.

Η Βιβλιοθήκη του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Αυτές ακριβώς οι συνεργασίες, είναι που οδήγησαν το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην 1η θέση στη Διεθνή Κατάταξη Πανεπιστημίων Webometrics Ranking of World Universities

Συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των ιδιωτικών Κολλεγίων της χώρας μας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο κατέκτησε την κορυφή στη Διεθνή Κατάταξη Πανεπιστημίων, Webometrics Ranking of World Universities. Η σημαντική αυτή διάκριση προέκυψε μετά από αξιολόγηση που βασίστηκε σε αντικειμενικές μετρήσεις αξιόπιστων δεικτών, όπως η Αριστεία, η Επιστημονική Εξωστρέφεια, η Παρουσία και η Απήχηση στην επιστημονική κοινότητα.

10 Ακαδημαϊκές Σχολές, με 66 κορυφαία Bachelors & Masters

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές που παρέχουν 66 κορυφαία bachelors & masters, καλύπτοντας ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων. Κάθε Σχολή προσφέρει σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας, όπως αυτές διαμορφώνονται και από τις τρέχουσες τάσεις.

Αίθουσα διδασκαλίας στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

 

Πιο συγκεκριμένα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει τις εξής Σχολές: Επιστημών Υγείας, Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οικονομικών, Πληροφορικής, Τουρισμού & Φιλοξενίας, Ναυτιλίας | Ναυτική Ακαδημία, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών & Ειδικής Αγωγής, Αρχιτεκτονικής & Επιστημών Μηχανικών, Νομικής, καθώς και Πολιτισμού & Επικοινωνίας.  Επιπλέον, από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εγκαινιάζει τη λειτουργία της Σχολής Επιστημών Αθλητισμού & Φυσικής Αγωγής, η οποία δημιουργήθηκε με στόχο την εκπαίδευση νέων προπονητών και επαγγελματιών του αθλητισμού, που επιθυμούν να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό στις απαιτήσεις ενός σύγχρονου κλάδου.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελούν ορόσημο της ποιότητας των σπουδών που προσφέρει και πληρούν τις προδιαγραφές Πανεπιστημίων του εξωτερικού

Έχοντας χτιστεί με βάση το όραμα του Μητροπολιτικού Κολλεγίου για ολοκληρωμένη πανεπιστημιακή εκπαίδευση που εφαρμόζει τη θεωρία στην πράξη, και τα 7 Campus διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για κάθε ειδικότητα, αίθουσες διδασκαλίες, αμφιθέατρο, χώρους αναψυχής, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις που δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις και τις συνθήκες για ένα άρτιο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στο Μαρούσι, στην καρδιά του Πειραιά, στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης και από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά υποδέχεται φοιτητές σε τρεις ακόμα πόλεις: στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ρόδο και στη Λάρισα.

Το γήπεδο μπάσκετ του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Εξοπλισμός από τα εργαστήρια Βιοϊατρικής

Ο προσομοιωτής γέφυρας στα τελευταίας γενιάς εργαστήρια της Ναυτικής Ακαδημίας

Ένα από τα εργαστήρια του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Εργαστήρια Φυσικοθεραπείας

Περισσότερες από 30 Διεθνείς Πιστοποιήσεις

Περισσότεροι από 30 διεθνείς επιστημονικοί και επαγγελματικοί οργανισμοί και φορείς εμπιστεύονται το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ενισχύοντας το βασικό του όραμα: να προσφέρει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ποιότητας σπουδών που αξίζουν οι φοιτητές του σε κάθε επιστημονικό πεδίο. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Σχολή Τουρισμού: Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), Ένωση Ανώτερων Τουριστικών Σχολών της Ευρώπης (EURHODIP), American Hotel & Lodging Educational Institute (AHLEI)

Σχολή Υγείας: World Federation of Occupational Therapists (WFOT), Institute of Biomedical Science (IBMS)

Σχολή Ναυτιλίας & Ναυτική Ακαδημία: Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσών & Περιβάλλοντος (HELMEPA), Institute of Chartered Shipbrokers (ICS), Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT), DNV-GL, Διεθνής Ένωση Πλοιοκτητών Ξηρού Φορτίου (INTERCARGO), Institute of Marine Engineering, Science and Technology (IMarEST), International Association of Maritime Institutions (IAMI),  Baltic and International Maritime Council (BIMCO),  Διεθνή Ένωση Πλοιοκτητών Δεξαμενόπλοιων (INTERTANCO), PYA (Professional Yachting Association), RYA (Royal Yachting Association).

Πολυτεχνική Σχολή: Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA)

Σχολή Πληροφορικής: Oracle, Cisco, SAP

Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών: The British Psychological Society

Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Αξίζεις τη διαφορά!

Αθήνα | Μαρούσι | Πειραιάς

Θεσσαλονίκη | Κρήτη | Ρόδος | Λάρισα

Περισσότερα στο mitropolitiko.edu.gr

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET