fbpx

5 συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε φοιτητής που λατρεύει να διαβάζει βιβλία!


Στις μέρες μας μπορεί οι περισσότεροι φοιτητές να κλείνονται στα σπίτια τους και να παρακολουθούν σειρές και ταινίες (να ‘ναι καλά το Netflix), ωστόσο υπάρχουν ακόμα εκείνοι, οι οποίοι θα προτιμήσουν την παρέα ενός βιβλίου. Είσαι κι εσύ ένας από αυτούς (τους λίγους) που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία έτσι;

Έλα όμως που η σχολή δε σ’ αφήνει να αγιάσεις ούτε εκεί! Τρέχεις καθημερινά για χάρη της, ενώ αν έχεις και τίποτα παραπάνω υποχρεώσεις, την έβαψες. Πού να βρεις χρόνο και όρεξη για διάβασμα…

Φτιάξαμε λοιπόν μία λίστα με τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζεις εσύ και κάθε βιβλιοφάγος φοιτητής εκεί έξω, για να μη νιώθεις μόνος/η σε όλο αυτό:

1. Σ’ αγαπάω, σε εκτιμάω, αλλά…

Ας ξεκινήσουμε από την περίοδο της εξεταστικής, που είναι από τις χειρότερες για σένα, βιβλιοφάγε μου φοιτητή. Όσο μεγάλο κι αν είναι το πάθος σου για τα βιβλία (για συγκεκριμένα, όχι όλα βλ. σχολής!), ξέρεις πως πρέπει να το παραμερίσεις για λίγο καιρό. Γιατί πρώτον και κύριον δεν προλαβαίνεις και δεύτερον, ακόμη και να προλάβαινες δηλαδή, δεν ψήνεσαι να κάνεις διάλειμμα από τα βιβλία με… βιβλία. Το μόνο που θες είναι να ξεκουράσεις λίγο τα μάτια σου από τις γραμματοσειρές, όσο κι αν νιώθεις ότι προδίδεις τα φιλαράκια σου.

2. Είναι μια ώρα δύσκολη, αυτή της επιλογής

Ωστόσο, αυτή η αποχή για λίγες εβδομάδες από το αγαπημένο σου χόμπι, έχει ως αποτέλεσμα να μαζεύονται πολλά για μετά την εξεταστική. Δημιουργείται ένα χάος γύρω σου κι εσύ βρίσκεσαι στη μέση, προσπαθώντας να πάρεις τη δύσκολη απόφαση: Με ποιο να ξεκινήσω πρώτα;; Κι εκεί είναι που αφήνεις ευθύνες κι ασχολίες στην άκρη και προσπαθήσεις να μπαλώσεις τρύπες.

3. Κι αν το πιάσεις, δεν το αφήνεις από τα χέρια σου

Βέβαια υπάρχει κι η άλλη περίπτωση. Το να ξεκινάς ένα βιβλίο ένω έχεις μπόλικο διάβασμα και γενικότερα αρκετές υποχρεώσεις, είναι κάτι αντίστοιχο με το να ξεκινάς σειρά μια τέτοια περίοδο. Μέγα λάθος δηλαδή! Σα φοιτητής πρέπει να γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα κι αυτό είναι το Νο1. Δεν πέφτουμε ποτέ σε τέτοιες παγίδες. Άμα σου τραβήξει δε και το ενδιαφέρον, τότε κλάφτα Χαράλαμπε. «Αντίο ζωή, επιστρέφω σε λίγο καιρό»….

4. «Όχι ρε γαμώτο, πάλι με πήρε ο ύπνος;»

Η διαδρομή προς τη σχολή και στη συνέχεια προς τη δουλειά (για όσους εργάζονται), δημιουργεί τέτοια κούραση στο τέλος της ημέρας, που το μόνο πράγμα για το οποίο είσαι ικανός/ή όταν γυρίζεις σπίτι, είναι να πέσεις για ύπνο. Ακόμα και να το παλέψεις δηλαδή να διαβάσεις 2-3 σελίδες από το βιβλίο που έχεις ξεκινήσει, το μυαλό σου τα έχει φτύσει τόσο, που η μόνη δύναμη που του έχει απομείνει είναι για να κλείσει τα μάτια σου. Και τελικά καταλήγεις να έχεις αποκοιμηθεί μέσα σε λίγα λεπτά, με το βιβλίο στο στέρνο. Τουλάχιστον προσπάθησες…

5. Όλα τα λεφτά βιβλία

Από την άλλη τίθεται και θέμα οικονομικό. Σαν φοιτητής το χαρτζιλίκι σου, είτε από γονείς είτε από τη δουλειά σου, είναι περιορισμένο. Και δε νομίζω να ενδιαφέρει πολύ τους δικούς σου ή το αφεντικό σου πως έχεις σταμπάρει κάτι βιβλιαράκια και θες να τα πάρεις. Τα χρήματα σου είναι ίσα που για τις ανάγκες, το σπίτι, άντε και καμιά έξοδο. Αν λοιπόν εσύ θες και κάτι ακόμα, τότε θα πρέπει να κάνεις τα κουμάντα σου.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET