ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

12 προσβλητικά σχόλια που όλοι μας κάνουμε, αλλά δεν καταλαβαίνουμε ότι πληγώνουν τους άλλους!

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε συνειδητοποιούν ότι κάνουν προσβλητικά σχόλια. Λένε πράγματα που είναι λάθος, εκφράζουν την περιέργειά τους σε ακατάλληλες στιγμές, εκφράζουν τις απόψεις τους με τον λάθος τρόπο και κάνουν τον κόσμο ανάκατα. Ο τρόπος που ξεστομίζει κανείς τα λόγια του, έχει τεράστια σημασία! Για κάθε πικρόχολο σχόλιο που θα ειπωθεί, ένας άνθρωπος γίνεται δυστυχισμένος κι […]

Θεώνη Σταματοπούλου

6 Οκτωβρίου, 2016

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε συνειδητοποιούν ότι κάνουν προσβλητικά σχόλια. Λένε πράγματα που είναι λάθος, εκφράζουν την περιέργειά τους σε ακατάλληλες στιγμές, εκφράζουν τις απόψεις τους με τον λάθος τρόπο και κάνουν τον κόσμο ανάκατα.

Ο τρόπος που ξεστομίζει κανείς τα λόγια του, έχει τεράστια σημασία! Για κάθε πικρόχολο σχόλιο που θα ειπωθεί, ένας άνθρωπος γίνεται δυστυχισμένος κι αποκτά σωρεία από κόμπλεξ.

Γι’ αυτό πριν κάνεις την οποιαδήποτε χαζή ερώτηση ή σχόλιο, ρώτα τον εαυτό σου: «Μήπως δεν πρέπει να το πω αυτό»; Αν λάβεις το …πράσινο φως, πες ό,τι θες. Εάν όχι, βούλωσέ το και αναζήτησε τις απορίες σου στην Google! (σκληρή αλλά…)

Αυτά είναι λοιπόν, τα πιο προσβλητικά σχόλια που κάνουν οι άνθρωποι χωρίς να το καταλαβαίνουν:

1. «Μην είσαι τόσο ευαίσθητος/η.»

Οι εμπειρίες που έχουμε σ’ αυτήν τη ζωή, είναι διαφορετικές από των υπόλοιπων ανθρώπων. Το να κακολογήσεις έναν άνθρωπο ο οποίος για τους χ, ψ λόγους είναι ευαίσθητος λόγω των βιωμάτων του, είναι ό,τι πιο γαϊδουρινό θα κάνεις σήμερα.

2. «Είσαι γυναίκα, άρα πιο αδύναμη.»

Έρευνες έχουν δείξει ότι άνδρες και γυναίκες είναι εξίσου καλοί στο να φροντίζουν και να συμπονούν τους άλλους. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν, προς τι η υπόθεση ότι οι γυναίκες είναι αυτές που είναι περισσότερο αδύναμες. Κάθε φύλο είναι σε θέση να νιώθει όλα τα συναισθήματα στο μέγιστο ή στον ελάχιστον βαθμό. Οι διαφορές στη συναισθηματική νοημοσύνη εξαρτώνται από άνθρωπο σε άνθρωπο κι όχι από φύλο σε φύλο…

3. «Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…»

Αν ξεκινάς έτσι πρόταση σου, λυπάμαι που στο λέω αλλά ναι, είσαι ρατσιστής! Δεν υπάρχει ναι μεν αλλά, σε αυτά τα πράγματα.

4. «Αυτό που είπες ήταν τόσο καθυστερημένο.»

Πολλοί άνθρωποι δεν το εκλαμβάνουν ως προσβολή, αλλά πραγματικά είναι. Χρησιμοποίησε μία άλλη λέξη για να κάνεις τα παράπονά σου, αν θέλεις.

5. «Γίνε άντρας πια!»

Σύμφωνα με τα τελευταία κοινωνικά στερεότυπα, ο άντρας δεν πρέπει να κλαίει, πρέπει να έχεις μεγάλους δικέφαλους, μεγάλο πορτοφόλι και να αλλάζει τις γυναίκες σαν τα πουκάμισα. Οκ και μετά ξυπνήσατε!

6. «Αυτό που είπες είναι τόσο γκέι.»

Μην χρησιμοποιείς ποτέ τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου για να περιγράψεις μία κατάσταση ή μια άποψη. Είναι ό,τι πιο άστοχο θα κάνεις σήμερα…

7. «Όλες οι ζωές μετρούν.»

Ναι φυσικά κι όλες οι ζωές μετρούν. Αλλά αν το συγκεκριμενοποιείς, λέγοντας «όλες οι ζωές των μαύρων ανθρώπων μετρούν» ή «όλες οι ζωές των γκέι μετρούν», τότε συμμετέχεις στην κατηγοριοποίηση των ανθρώπων όντας ο πλέον ρατσιστής της υπόθεσης.

8. «Χωρίς παρεξήγηση»

Το να απολογείσαι αμέσως για μία προσβλητική κουβέντα που είπες σε κάποιον, λέγοντάς του χωρίς παρεξήγηση φίλε μου, μάντεψε… δεν εξιλεώνεσαι μπροστά στα μάτια του. Αν θεωρείς κάτι παρεξηγήσιμο, τότε απλά δεν το λες…

9. «Δεν είσαι χοντρός/ή, απλά πρέπει να χάσεις λίγο.»

Αν υπονοείς ότι το να είναι κάποιος χοντρός/ή θα έπρεπε να τον κάνει να ντρέπεται, τότε δική σου η ντροπή. Το σωματικό βάρος του καθενός, είναι προσωπική του υπόθεση.

10. «Χαμογέλα!»

Δεν είναι υποχρέωση κανενός, απ’ όσο ξέρω τουλάχιστον, να είναι μονίμως χαρούμενος ή ευδιάθετος μόνο και μόνο προς δική σου τέρψη. Αν κάποιος νιώσει την ανάγκη να χαμογελάσει, πίστεψέ με, θα το κάνει χωρίς τη δική σου συμβουλή.

11. «Ποιος είναι ο άντρας και ποιος η γυναίκα στη σχέση σου;»

Ωραία στερεοτυπική ερώτηση να έχουμε να σχολιάζουμε. Όλοι μας έχουμε χαρακτηριστικά κι από τα δύο φύλα. Τόσο ο άντρας πρέπει να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού, όσο και η γυναίκα να κουβαλάει βαριά πράγματα για παράδειγμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να αντιστοιχούν ορισμένες εργασίες αποκλειστικά στους άντρες κι άλλες αποκλειστικά στις γυναίκες.

12. «Όντως πήγες σε σχολή για να σπουδάσεις το (τάδε) αντικείμενο;»

Αυτή η ερώτηση κουράζει απίστευτα όλους τους κομμωτές, φωτογράφους, συγγραφείς, μασέρ κι άλλους επαγγελματίες, όταν οι άνθρωποι θεωρούν ότι έχουν σπαταλήσει μάταιο χρόνο σπουδάζοντας μία «τέχνη» που δυνητικά θα μπορούσε να κάνει ο καθένας. Επειδή εσύ μπορείς να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη, δε σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν όλοι το ίδιο. Βλάκα!

 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET