ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Πρόστιμο στη Ρουμανία σε όσους μυρίζουν άσχημα στα ΜΜΜ, μήπως να παίρναμε σειρά;

Οι δικοί μας εδώ, ακούνε;

Δήμητρα Πραντάλου

16 Μαρτίου, 2019

Αν με ρωτάς, ο ΟΑΣΑ δεν χρειαζόταν τις πύλες για να πετύχει αύξηση των εσόδων του. Το μόνο που αρκούσε, ήταν να ακολουθήσει το παράδειγμα των συγκοινωνιών της Ρουμανίας που πραγματικά πιστεύω με όλο μου το είναι πως τα αποτελέσματα θα ήταν εξωφρενικά. Κυρίως κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών

Κατ’αρχάς να ξεκαθαρίσω πως ο ΟΑΣΑ δεν τοποθέτησε τις μπάρες μόνο για τα έσοδα, αλλά και για την εξάλειψη της εισιτηριοδιαφυγής που ήταν πολύ πιο σημαντικό σαν ζήτημα και η οποία μειώθηκε μεν, συνεχίζει να υφίσταται δε.

Αυτό λοιπόν που ξεκίνησε στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Κλουζ Ναπόκα, είναι πως πλέον οι επιβάτες που φορούν βρώμικα ρούχα και αποπνέουν ανεκδιήγητες μυρωδιές, θα τρώνε πρόστιμο.

ΤΣΑΑΑΚ!

Στόχος είναι η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων, αλλά και της διαμονής των επισκεπτών της ρουμανικής πόλης. Το πρόστιμο δε, κυμαίνεται από 21 μέχρι 42 ευρώ. Φαντάζομαι ότι αυτό εξαρτάται από το πόσο βρώμικος είναι ο άλλος, μάλλον.

Την ίδια τύχη έχουν κι εκείνοι που μεταφέρουν μαζί τους τσάντες με φαγητά που μυρίζουν άσχημα, τυχαίο παράδειγμα που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό, είναι τα ψάρια στον ΗΣΑΠ, ή κάνουν χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου εντός των μέσων μεταφοράς.

Επιπλέον, απαγορεύεται η κατανάλωση και η μεταφορά αλκοόλ, καθώς και να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι πλέον οι επιβάτες επιβιβάζονται και αποβιβάζονται από τα μέσα μεταφοράς μόνο στους προβλεπόμενους σταθμούς, καθώς και η επιβίβαση γίνεται μόνο από τις μπροστινές πόρτες.

Τέλος, όσοι έχουν αποσκευές όπως τσάντα, σακίδιο πλάτης, χειραποσκευή η βαλίτσα και καταλαμβάνουν επιπλέον χώρο ή ενοχλούν τους διπλανούς, τους μπροστινούς και τους πίσω τους, τότε …μαντέψτε, οι επιβάτες πρέπει να πληρώσουν ένα ακόμα εισιτήριο.

Καλά όλα αυτά και με βρίσκουν και πολύ σύμφωνη θέλω να σου πω, αλλά η απορία που μου γεννήθηκε διαβάζοντας τα, είναι ο τρόπος που οι ελεγκτές θα δίνουν τα πρόστιμα. Δηλαδή θα περνάει από δίπλα τους κάποιος και θα τον μυρίζουν; Δεν αναφέρομαι βέβαια σε εκείνους που δεν μπορείς να πλησιάσεις στα 10 μέτρα.

Πάντως αν αυτό συνέβαινε στην Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά σωτήριο. Δε νομίζω ότι κάποιος ψήνεται περισσότερο να δώσει 40 ευρώ απ’το να κάνει ένα μπανάκι… Έρχεται και καλοκαίρι, μη το ξεχνάμε αυτό!

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

TECH NEWS

My Week: Το Insta ετοιμάζει νέο χαρακτηριστικό με stories που θα κρατάνε μία εβδομάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET