ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Υπάρχουν ορισμένα λάθη που «επιτρέπονται» στους 20χρονους. Αυτό όμως, όχι!

Τα 20, με την ευρεία έννοια του συγκεκριμένου ηλικιακού γκρουπ, είναι μια περίεργη φάση της ζωής μας. Κι αυτό γιατί δοκιμάζουμε πράγματα, παίρνουμε ρίσκα, κάνουμε λάθη, πέφτουμε, σηκωνόμαστε, ξυπνάμε κάθε πρωί έτοιμοι για μια καινούρια μέρα, για μια καινούρια πρόκληση… Ναι, καλά καταλάβατε, τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα κι ενίοτε «επιτρέπονται». Όχι πάντα, όμως. Κι […]

Neopolis Team

26 Απριλίου, 2016

Τα 20, με την ευρεία έννοια του συγκεκριμένου ηλικιακού γκρουπ, είναι μια περίεργη φάση της ζωής μας. Κι αυτό γιατί δοκιμάζουμε πράγματα, παίρνουμε ρίσκα, κάνουμε λάθη, πέφτουμε, σηκωνόμαστε, ξυπνάμε κάθε πρωί έτοιμοι για μια καινούρια μέρα, για μια καινούρια πρόκληση…

Ναι, καλά καταλάβατε, τα λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα κι ενίοτε «επιτρέπονται». Όχι πάντα, όμως. Κι όχι όλα. Γιατί υπάρχουν ορισμένα, που δεν έχουν γυρισμό. Που δεν επιδέχονται διορθώσεων. Τι μας έπιασε όμως και τα γράφουμε όλα αυτά σήμερα; Έφτασε στα χέρια μας μία έρευνα, τα στοιχεία της οποίας μας προβλημάτισαν αρκετά και προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία στην ομάδα του Neopolis. Θέλετε να δούμε κάποια από αυτά;

  • Παρόλο που το 85% των ερωτηθέντων μιας έρευνας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συμφωνούν οτι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι μη αποδεκτή, στην Ελλάδα το 54% συνεχίζει να το χρησιμοποιεί.
  • Η παραβίαση χρήσης κινητού, είναι μία από τις πιο διαδεδομένες παραβάσεις τόσο στην χώρα μας, όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη.
  • 3 στους 5 νεαρούς οδηγούς, απαντούν στις κλήσεις που τους γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης.*
  • 1 στους 3 νεαρούς οδηγούς, πραγματοποιεί κλήσεις κατά τη διάρκεια της οδήγησης.*
  • 2 στους 5 νεαρούς οδηγούς, έχουν μάθει να οδηγούν με το ένα χέρι για να μπορούν ταυτόχρονα να απασχολούνται με το κινητό τους ή οποιαδήποτε άλλη, ηλεκτρονική συσκευή.*
  • Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, αποσπά την οπτική επαφή του οδηγού με τον δρόμο και το όχημα, απασχολεί τα χέρια αλλά και την εγκεφαλική του λειτουργία (δυσκολία συγκέντρωσης).
  • Οι Έλληνες αναδεικνύονται πρωταθλητές στη χρήση κινητού τηλεφώνου, και μάλιστα κατά πολύ πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα καταγεγραμμένα στοιχεία που αποδεικνύουν πως οι Έλληνες φαίνεται να κατανοούν απόλυτα το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουν.**

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το λάθος για το οποίο συντάχθηκε το εν λόγω άρθρο, δεν είναι άλλο από τη χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Γιατί φίλε/η αναγνώστη/ρια, τα snaps με εσένα πίσω από το τιμόνι, δεν έχουν πλάκα. Ούτε το ατύχημα που ενδέχεται να προκαλέσει αυτή η απερισκεψία, έχει πλάκα…

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν και με αφορμή την έξοδο του Πάσχα, η COSMOTE προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες οδηγούς, με ένα ιδιαίτερα έντονο βίντεο, το μήνυμα του οποίου είναι ξεκάθαρο: «Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό». Γιατί η κινητή τηλεφωνία, μπορεί να σώσει ζωές όταν χρησιμοποιείται σωστά, μπορεί και να τις καταστρέψει όμως, όταν χρησιμοποιείται λάθος. Και οι 1.600 νεκροί και 20.000 τραυματίες από αυτοκινητιστικά ατυχήματα στην Ελλάδα, μόνο λίγοι δεν είναι.

Αφιέρωσε 1 λεπτό από τον χρόνο σου, δες το βίντεο και παραδέξου πως κάνεις κι εσύ το λάθος. Η παραδοχή άλλωστε, είναι το πρώτο βήμα προς την διόρθωση.

* 2012 NHTSA Distracted Driving Telephone Survey

** Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2015 από το Γαλλικό Οργανισμό Vinci Autoroutes

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET