ΕΛΛΑΔΑ

Προς αναβολή η πανεπιστημιακή αστυνομία; Προχωρούν οι διαδικασίες απαντά ο Υφ. Παιδείας!

Μήπως είναι ένας τρόπος να φέρουν σιγά-σιγά την ακύρωσή της;

Neopolis Team

28 Μαΐου, 2021

To σχέδιο «πανεπιστημιακή αστυνομία» είχε φέρει από την πρώτη μέρα ανακοίνωσής του πολλές αντιδράσεις, ενώ μεγάλο κύμα εντάσεων αναμένεται να χτυπήσει τα ΑΕΙ και την ημέρα που αυτή θα μπει στις σχολές. Ή για την ακρίβεια αναμενόταν, αφού απ’ ό,τι φαίνεται μπαίνει ένα φρένο στο εν λόγω μέτρο της κυβέρνησης, με κάποιους να μιλούν ακόμα και για ολική οπισθοδρόμηση.

Οι ΟΠΠΙ, όπως πρόλαβαν να ονομαστούν, είχε προγραμματιστεί να μπουν στα πανεπιστήμια τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ωστόσο, να κάνει λόγο για αναβολή του μέτρου καθώς και φύλαξη των συγκεκριμένων χώρων από τις διοικήσεις των ίδιων των ιδρυμάτων.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει: «Στο πάγο μέχρι νεωτέρας ο θεσμός της Αστυνομίας στα ΑΕΙ», ενώ στη συνέχεια επισημαίνει ότι δεν ισχύει το ίδιο και για τις προσλήψεις προσωπικού που θα στελεχώσει το νέο αυτό σώμα. Οι προσλήψεις λοιπόν, καθώς και οι διαδικασίες εγκατάστασης των συστημάτων επιτήρησης των χώρων των πανεπιστημίων, βρίσκονται σε εξέλιξη. Πράγμα που απορρίπτει προς το παρόν τον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση υποχωρεί ολοκληρωτικά από τον σχηματισμό ειδικού αστυνομικού σώματος για τα ΑΕΙ.

Πολύ πιθανό, οι έντονες αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί όλο αυτό το διάστημα για το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς και το γεγονός ότι από το φθινόπωρο έρχονται αρκετές ακόμα αλλαγές και αναταράξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να έχουν βάλει το χεράκι τους στην αναβολή αυτή.

Και μιλάμε για αναβολή, καθώς ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, σε δηλώσεις που έκανε μετά τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, δεν τα διέψευσε, κάνοντας απλώς γνωστό ότι οι διαδικασίες προχωρούν, έχουν βγει επιτροπές ασφαλείας, ενώ ορισμένα πανεπιστήμια έχουν κάνει ήδη διαγωνισμούς και έχουν δώσει τα σχέδια ασφαλείας. 

Ο ίδιος ακόμη, δήλωσε ότι: «Πολλά πανεπιστήμια έχουν ζητήσει τις προδιαγραφές για να εφαρμοστεί το μετρό της κάρτας εισόδου για να μπαίνουν υπό έλεγχο οι φοιτητές», εκτιμώντας πως το μέτρο θα μπει σε λειτουργία από τον Νοέμβριο και μετά

Αναμένουμε το φθινόπωρο λοιπόν για να εξακριβώσουμε εάν όντως θα εφαρμοστεί το μέτρο ή ύστερα από συνεχόμενες αναβολές, υποχωρήσει εντελώς από το προσκήνιο.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

SPILL THE TEA

Damiano και Dove Cameron είναι το νέο ζευγάρι στην πόλη, πάμε να κλάψουμε στη γωνίτσα μας!

ΕΛΛΑΔΑ

Πλατεία Κλαυθμώνος: Στην καθιερωμένη κλοπή στολιδιών του δέντρου προχώρησαν άγνωστοι!

ΕΛΛΑΔΑ

Βύρωνας: Πέθανε η 16χρονη που είχε καταναλώσει κοκτέιλ ναρκωτικών και έπεσε σε κώμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο Κρήτης: Άγνωστο ουράνιο αντικείμενο έκανε τη νύχτα μέρα, όλα καλά!

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Άνδρα που επιτέθηκε σεξoυαλικά σε τρεις κοπέλες αναζητούν οι αρχές!

TECH NEWS

Η Xiaomi Black Friday είναι η ευκαιρία σου να αποκτήσεις αγαπημένα προϊόντα σε top τιμές!

TECH NEWS

My Week: Το Insta ετοιμάζει νέο χαρακτηριστικό με stories που θα κρατάνε μία εβδομάδα!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET