ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Με ποιες γυναίκες δεν χρησιμοποιούν οι άνδρες προφυλακτικό;

Σεξ και Προφυλακτικό Οι άνδρες τείνουν να χρησιμοποιούν σπανιότερα προφυλακτικό όταν κάνουν σεξ με γυναίκες που θεωρούν πολύ γοητευτικές, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, με επικεφαλής την Αναστασία Ελευθερίου. Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal Open”. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η τάση αυτή είναι επικίνδυνη και για τους άνδρες […]

Neopolis Team

6 Ιουλίου, 2016

Σεξ και Προφυλακτικό

Οι άνδρες τείνουν να χρησιμοποιούν σπανιότερα προφυλακτικό όταν κάνουν σεξ με γυναίκες που θεωρούν πολύ γοητευτικές, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, με επικεφαλής την Αναστασία Ελευθερίου.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό “British Medical Journal Open”. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η τάση αυτή είναι επικίνδυνη και για τους άνδρες και για τις γυναίκες. Κι αυτό γιατί η χρήση προφυλακτικού προσφέρει υψηλή προστασία σε κάθε σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα.

Οι απαντήσεις

Οι ερευνητές ρώτησαν μια ομάδα ετεροφυλόφιλων ανδρών ηλικίας 18 έως 69 ετών αν θα έκαναν σεξ με διάφορες γυναίκες, των οποίων τους έδειξαν φωτογραφίες, και κατά πόσο θα χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνδρες όσο πιο ψηλά βαθμολογούν την ελκυστικότητα μιας γυναίκας (σε μια κλίμακα 0-100), τόσο πιο πρόθυμοι ήταν να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί της χωρίς προφυλακτικό. Σύμφωνα με τις απαντήσεις τους δεν παίζει ρόλο πόσο μεγάλος ήταν ο κίνδυνος να κολλήσουν κάποιο νόσημα.

Οι επιστήμονες αποδίδουν εν μέρει αυτή την τάση σε βαθιές εξελικτικές ρίζες, επειδή ανέκαθεν οι άνδρες προτιμούσαν να κάνουν παιδί με γυναίκες που έβρισκαν όμορφες. Στην εποχή μας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι νέοι ρισκάρουν απερίσκεπτα ακόμη και την υγεία τους, προκειμένου να συνευρεθούν με μια γοητευτική γυναίκα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, μεγαλύτερη προθυμία για τη χρήση προφυλακτικού δείχνουν όσοι έχουν μόνιμη και αποκλειστική σχέση, όσοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική ζωή τους, όσοι έχουν μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων, όσοι έχουν αργήσει να κάνουν σεξ για πρώτη φορά και όσοι φοβούνται πολύ μήπως κολλήσουν κάτι. Από την άλλη, όσοι άνδρες νιώθουν μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη δική τους ομορφιά, τείνουν επίσης να χρησιμοποιούν πιο σπάνια προφυλακτικό.

OUR20s

DIGITAL

Με το νέο app ‘Next by NBG’ όλα γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και η διαχείριση των οικονομικών σου!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET