fbpx

8 πράγματα που είναι ικανά να σε κρατήσουν ξύπνιο μέχρι τα ξημερώματα!


Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε και την καλύτερη σχέση με τον ύπνο. Με την έννοια ότι ενώ θέλουμε να κοιμηθούμε, πάντα κάτι θα μας συμβεί ή πάντα κάτι θα μας τραβήξει την προσοχή με αποτέλεσμα να φτάνει 4 και 5 τα ξημερώματα για να πέσουμε για ύπνο. Έτσι καταλήγουμε την επόμενη μέρα να είμαστε κουρέλια, χωρίς να έχουμε κάποια σοβαρή δικαιολογία για τα χάλια μας και το αστείο είναι ότι δεν μαθαίνουμε από το λάθος μας κι εξακολουθούμε να συνεχίζουμε αυτό το κακό συνήθειο.

Ας δούμε λοιπόν κάποια από εκείνα τα πράγματα που μας κρατάνε ξύπνιους μέχρι τα ξημερώματα:

#1 Επαναλήψεις από παλιές ελληνικές σειρές

Δεν είναι καθόλου παράξενο γύρω στη 1 το βράδυ να στη βαρέσει και να ανοίξεις τηλεόραση να δεις τι παίζει. Ειδικά αν δεν σε παίρνει ο ύπνος και δεν ξέρεις τι να κάνεις, είναι η πρώτη σου επιλογή. Συνήθως τέτοιες ώρες έχει επαναλήψεις από παλιές ελληνικές σειρές (όπως η 10η Εντολή), οι οποίες αποτελούν εξαιρετική παρέα στην προκειμένη κατάσταση. Οπότε κάθεσαι χαλαρά στον καναπέ, βλέπεις δυο τρία επεισόδια κι από το πουθενά η ώρα έχει πάει 4.00. Δεν θέλει και πολύ…

#2 Η αγαπημένη σου σειρά

Αποφάσισες πως αυτό το βράδυ θα δεις όσα περισσότερα επεισόδια γίνεται από την τελευταία σεζόν της αγαπημένης σου σειράς, γιατί είχες μείνει πίσω και δεν άντεχες να ακούς άλλα spoilers. Έτσι ξεκινάς από νωρίς το μαραθώνιο και γύρω στη 1.00 το βράδυ παρατηρείς ότι σου μένουν 4 επεισόδια ακόμα, οπότε λες δε γ@μιέται και κάθεσαι και τα βλέπεις. Γύρω στις 5 το πρωί, με το κεφάλι σου να έχει γίνει σαν κουνουπίδι και τα μάτια σου να βλέπουν αστεράκια, αποφασίζεις ότι ήρθε η στιγμή να πέσεις για ύπνο.

#3 Διαφημίσεις Τηλεμάρκετιγνκ

Αν βαριέσαι να δεις τις επαναλήψεις παλιών ελληνικών σειρών, μια εναλλακτική ή μάλλον η μόνη εναλλακτική είναι οι διαφημίσεις τηλεμάρκετινγκ που προβάλουν ορισμένα κανάλια. Έτσι αφού δεν έχεις να κάνεις κάτι καλύτερο, κάθεσαι και τις χαζεύεις με συνέπεια να πέφτεις για ύπνο γύρω στις 3 με 4 τα ξημερώματα.

#4 Βιντεάκια στο YouTube

Αφού βλέπεις ότι δεν μπορείς να κοιμηθείς, σκέφτεσαι να ακούσεις κανένα τραγουδάκι στο YouTube, μήπως και χαλαρώσεις λίγο. Έτσι, ναι μεν αρχίζεις βλέποντας βιντεοκλίπ, αλλά κάπου στην πορεία το πράγμα ξεφεύγει και καταλήγεις να βλέπεις βίντεο με φάρσες ή με ο,τι άκυρο σου έρθει στο μυαλό. Γι’ αυτό με τα πολλά, καταλήγεις να πέφτεις για ύπνο γύρω στις 4. Στην καλύτερη…

#5 Καυλαντίζεις στο τσατ

Συνήθως τέτοιες περίεργες ώρες δεν πρόκειται να είσαι ο μοναδικός άνθρωπος στον πλανήτη, όπου βαριέται τη ζωή του. Έτσι παίρνεις την πρωτοβουλία να στείλεις σ’ έναν τύπο/μια τύπισσα που σου άρεσε, κι αν κάτσει… έκατσε. Κι εκεί που πας να πέσεις για ύπνο κι έχεις χάσει κάθε ελπίδα, τσουπ απαντάει. Και για να μην τα πολυλογώ πιάνεται την κουβέντα και τελικά πέφτεις για ύπνο γύρω στις 4 με 5 τα ξημερώματα.

#6 Διαβάζεις κάποιο μάθημα

Αυτό είναι πολύ βάρβαρο! Πάντως για να έχεις φτάσει σ’ αυτό το σημείο, πρέπει να έχεις πήξει πολύ άσχημα. Στην τελική βέβαια αυτό θα σου κάνει καλό, αφού εκμεταλλεύτηκες τον νεκρό αυτό χρόνο προς όφελός σου. Και που ξέρεις, μπορεί να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι σε αυτές τις ώρες κάνεις πολύ πιο αποδοτικό διάβασμα.

#7 Βραδινές λιγούρες

Πραγματικά γίνεται να κοιμηθείς αν ακούς το στομάχι σου να γουργουρίζει; Δεν γίνεται… Οπότε σηκώνεσαι, κάνεις μια επίσκεψη ή πιο σωστά, μια επιδρομή στο ψυγείο και πολύ απλά τρως οτιδήποτε υπάρχει μέσα σε αυτό. Προφανώς μετά από τέτοιο τσιμπούσι, βαρυστομαχιάζεις, με συνέπεια να κοιμάσαι μετά από κανά 2ωρο μέχρι να χωνέψεις.

#8 Κι αν είσαι από τους τυχερούς… κάνεις σεξ

Ε τι να πούμε τώρα… Χαλάλι που κοιμήθηκες στις 6 το πρωί, γιατί όσο να πεις άξιζε ο κόπος!

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET