ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

10 πράγματα που κάνεις ασυνείδητα καθημερινά και σου προκαλούν κακοτυχία!

Υπάρχουν πολλές δεισιδαιμονίες και προλήψεις που διατηρούνται ζωντανές με το πέρασμα του χρόνου, όμως υπάρχει αλήθεια σ’ αυτές; Κάθε φορά που ακούμε για μία πρόληψη, συνήθως η κακοτυχία συνδυάζεται με την Τρίτη και 13, τις μαύρες γάτες και τους σπασμένους καθρέφτες. Δεν είμαι και μεγάλη φαν των προλήψεων, αλλά αυτές που πραγματικά πιστεύω, προσπαθώ να τις […]

Θεώνη Σταματοπούλου

31 Ιανουαρίου, 2017

Υπάρχουν πολλές δεισιδαιμονίες και προλήψεις που διατηρούνται ζωντανές με το πέρασμα του χρόνου, όμως υπάρχει αλήθεια σ’ αυτές; Κάθε φορά που ακούμε για μία πρόληψη, συνήθως η κακοτυχία συνδυάζεται με την Τρίτη και 13, τις μαύρες γάτες και τους σπασμένους καθρέφτες. Δεν είμαι και μεγάλη φαν των προλήψεων, αλλά αυτές που πραγματικά πιστεύω, προσπαθώ να τις αποφεύγω με κάθε τίμημα.

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που σου προκαλούν κακοτυχία καθημερινά, δίχως να το καταλαβαίνεις:

1. Το να κοιμάσαι από τη λάθος πλευρά του κρεβατιού

Και λέγοντας λάθος πλευρά, εννοώ από την αριστερή πλευρά του κρεβατιού. Αν τέλος πάντων κοιμάσαι από τη συγκεκριμένη πλευρά του κρεβατιού, φρόντισε να φορέσεις τη δεξιά κάλτσα και το δεξί παπούτσι όταν σηκωθείς για να ντυθείς. Ακόμη, λέγεται ότι πρέπει να σηκωθείς όταν ξυπνήσεις από την ίδια ακριβώς πλευρά στην οποία τοποθετήθηκες όταν έπεσες για ύπνο.

2. Το να κατουράς στον δρόμο

Αν το έχεις συνήθειο να κατουράς στον δρόμο, λένε ότι κινδυνεύεις να βγάλεις χαλάζιο στο μάτι σου. Λένε τώρα…

3. Το να κάνεις δώρο σε κάποιον ένα κακτάκι

Το κακτάκι (φυτό) για κάποιον λόγο είναι ισοδύναμο της θλίψης. Θεωρείται λοιπόν ότι αν προσφέρεις σε κάποιον ως δώρο ένα κακτάκι, θα του δημιουργήσεις θλίψη.

4. Το να κόβεις τα νύχια σου το βράδυ

Το κόψιμο των νυχιών στο σκοτάδι, είναι κακή τύχη. Φυσικά μιλάμε για μία ακόμη δεισιδαιμονία. Έχεις το ελεύθερο να κόψεις τα νύχια σου όποτε εσύ θες.

5. Το να δεις μαύρη γάτα

Δεν θα έχεις καθόλου καλή μέρα. Σύμφωνα με το μύθο, στην Αρχαία Αίγυπτο, η Θεά Μπαστ ήταν θηλυκή μαύρη γάτα. Στη συνέχεια, οι Έλληνες υπέδειξαν ότι οι μαύρες γάτες ήταν δαίμονες.

6. Το να περάσεις κάτω από σκάλα

Κλασσική δεισιδαιμονία. Την πιστεύουμε, δεν την πιστεύουμε, κάθε φορά που συναντάμε στον δρόμο μας σκαλωσιά, αποφεύγουμε ασυνείδητα να περάσουμε από κάτω.

7. Το να ανοίξεις ομπρέλα μέσα στο σπίτι

Μία ακόμη γρουσουζιά. Οι άνθρωποι πίστευαν παλιά ότι μέσα στις ομπρέλες κρύβονταν δαιμόνια.

8. Το να σπάσει καθρέφτης

Το σπάσιμο ενός καθρέφτη ισοδυναμεί με επτά χρόνια γρουσουζιά. Λένε ότι το εν λόγω αντικείμενο περικλείει μέσα του ψυχές. Όταν σπάσει, διαλύεται η ψυχή κι απελευθερώνεται στο χώρο.

9. Το να τινάζεις τραπεζομάντηλο που έχει πάνω ψίχουλα, τη νύχτα

Θεωρείται σαν κάλεσμα προς τις ψυχές. Ότι τις προσκαλείς δηλαδή να φάνε.

10. Το να μασάς τσίχλα τη νύχτα

Είναι λέει σαν να μασάς τη σάρκα των νεκρών. Ίου!

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET