ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

29 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τα απωθημένα όσο είσαι ακόμα νέος!

Η ζωή είναι μικρή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους το βράδυ κι εύχονται να μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να κάνουν πράγματα που δεν έκαναν, είτε στον τομέα των σχέσεων, της φιλίας, της οικογένειας και φυσικά στα επαγγελματικά. Μάλιστα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και πιο έμπειροι άνθρωποι, αναφέρουν πως τα […]

Default avatar

Guest Author

15 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ζωή είναι μικρή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ξαπλώνουν στο κρεβάτι τους το βράδυ κι εύχονται να μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω και να κάνουν πράγματα που δεν έκαναν, είτε στον τομέα των σχέσεων, της φιλίας, της οικογένειας και φυσικά στα επαγγελματικά. Μάλιστα, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και πιο έμπειροι άνθρωποι, αναφέρουν πως τα χειρότερα απωθημένα, είναι εκείνα που «κουβαλάς» από τα νεανικά σου χρόνια. Γιατί σ’ αυτήν την ηλικία, έχεις πραγματικά τη δυνατότητα της αυτόβουλης επιλογής…

Παρακάτω λοιπόν, μπορείς να διαβάσεις κάποια προαπαιτούμενα που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις τα απωθημένα όσο είναι ακόμη καιρός:

1. Βάλε τα «θέλω» σου προτεραιότητα στη ζωή σου

Αν δεν αγαπήσεις και δεν φροντίσεις εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου, μην περιμένεις απο κανέναν άλλο να το κάνει. Βάλε σε πρώτο πλάνο τις επιθυμίες σου και κόπιασε μέχρι να της φέρεις εις πέρας και να φτάσεις στο απόλυτο επίπεδο ικανοποίησης από την καθημερινότητά σου!

2. Απόλαυσε τις μικρές χαρές της ζωής

Πήγαινε μια βόλτα με τον/τη σύντροφό σου, παίξε με το σκυλάκι σου, κάτσε σε ένα παγκάκι και θαύμασε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι… Η ζωή πραγματικά αποτελείται απο μικρές, υπέροχες στιγμές που όσο ασήμαντες κι αν μοιάζουν, μόνο τέτοιες δεν είναι. Αφιέρωσέ τους λίγο χρόνο. Αξίζει.

3. Βγες έξω

Κάτσε κάτω απο το φως του ήλιου κι απόλαυσε τις ενδορφίνες που «φεύγουν» απο το δέρμα σου και την ευεξία που σου προσφέρει η μητέρα φύση.

4. Έχε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου

Κάθε άτομο είναι ξεχωριστό και μοναδικό. Μην προσπαθείς να συμβιβαστείς και να προσαρμόσεις τις επιθυμίες ή τις ικανότητές σου σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, που αν θέλει να σε αλλάξει, τότε δεν αξίζει να ενταχθείς σε αυτό.

5. Πάρε μικρά ρίσκα

Η ζωή είναι μια σειρά απο ρίσκα και ανταμοιβές . Να είσαι έξυπνος με τα ρίσκα που παίρνεις και να υπολογίζεις τις συνέπειες που μπορεί να έχουν στη ζωή σου.

6. Συγκεντρώσου στο «τώρα»

Το να έχεις μια κάποια ανησυχία για το μέλλον είναι φυσιολογικό, αρκεί αυτή η ανησυχία να μην κυριεύει ολόκληρη την ύπαρξή σου. Το παρελθόν δεν μπορείς να το αλλάξεις και το μέλλον δεν μπορείς να το προδιαγράψεις για αυτό φρόντισε να καθορίσεις το παρόν.

7. Σταμάτα να νοιάζεσαι γαι την γνώμη των άλλων

Το να ενδιαφέρεσαι για την γνώμη των άλλων και πολύ περισσότερο να σε καθορίζει αυτή, είναι ένας απο τους πιο επικίνδυνους εχθρούς που μπορείς να έχεις. Έχε στο μυαλό σου, ότι οι πραγματικά αξιόλογοι άνθρωποι στις μέρες μας, είναι υπερβολικά απασχολημένοι με τα δικά τους προβλήματα, για να ασχοληθούν με σένα. Κι όσοι δεν είναι, δεν αξίζουν την προσοχή σου.

8. Θυμήσου ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν κατά βάθος καλή ψυχή

Ότι και αν σου κάνει κάποιος, μην χαραμίζεις τον πολύτιμο χρόνο σου για να του κρατάς κακία. Στην τελική, θυμήσου ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν καλή ψυχή. Απλά ορισμένες φορές, τους βγαίνει η ζήλια για την επιτυχία του άλλου…

9. Να βλέπεις τα πράγματα από την θετική τους πλευρά

Η επιτυχία στην ζωή έρχεται μέσα απο τις θετικές σκέψεις και την αύρα αισιοδοξίας που εκπέμπουμε. Προσπάθησε λοιπόν να είσαι θετικά προσκείμενος σε οποιαδήποτε κατάσταση ακόμη και αν τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο καλά όσο ενδεχομένως ήλπιζες.

10. Απομακρύνσου απο κακές επιρροές

Δεν υπάρχουν κακοί φίλοι ή κακοί σύντροφοι, από σένα εξαρτάται ο τρόπος που θα τους αξιοποιήσεις και θα τους προσαρμόσεις στη ζωή σου. Προφανώς και δε σου ταιριάζουν όλοι οι άνθρωποι κι αυτό πρέπει να το καταλάβεις όσο είναι ακόμα νωρίς.

11. Έχε δίπλα σου αισιόδοξους ανθρώπους

Επιδίωξε στη ζωή σου να έχεις γύρω σου θετικούς ανθρώπους που θα σε κάνουν να είσαι χαρούμενος και θα σου δίνουν κίνητρα να προχωρήσεις και να επιτύχεις τους στόχους σου. Μην κρατάς δίπλα σου τοξικούς χαρακτήρες.

12. Έχε λιγότερη ανησυχία

Ναι, ορισμένες φορές είναι οφέλιμο να ανησυχείς για το αν θα πάρεις προαγωγή (παράδειγμα) και τι πρέπει να κάνεις για να το πετύχεις, αλλά πρέπει να κρατάς κι ένα μέτρο. Η έντονη ανησυχία μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και στρες κι αυτά με την σειρά τους να επηρεάσουν ριζικά την ψυχική κι όχι μόνο, υγεία σου.

13. Μάθε απο το παρελθόν σου χωρίς να μετανιώνεις για τα λάθη σου

Όπως είπαμε και πριν, το παρελθόν δε διαγράφεται για αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ως καλός «μαθητής της ζωής» να αφομοιώνεις τα λάθη σου και να μην τα επαναλαμβάνεις στο μέλλον.

14. Ταξίδεψε

Γύρνα τον κόσμο, γνώρισε χώρες, λαούς κι επικοινώνησε με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας. Πρόσεξε όμως, αναφέρομαι σε ταξίδια για ερευνητές όχι για …τουρίστες. Γίνε λοιπόν ένας σωστός οδοιπόρος και επιδίωξε ξεχωριστές εμπειρίες μακριά από την comfort zone σου.

15. Μάθε μια ξένη γλώσσα

Η γνώση μιας ξένης γλώσσας εκτός από σπουδαίο επαγγελματικό προσόν, θα σε κάνει να αναπτύξεις πτυχές του εαυτού σου που ούτε εσύ ο ίδιος δεν φανταζόσουν πως υπάρχουν. Σίγουρα θα σου διεγείρει το ενδιαφέρον να εμβαθύνεις περισσότερο στον πολιτισμό μιας γλώσσας και να γνωρίσεις τους ανθρώπους και τις συνήθειες της.

16. Ξεπέρασε τους φόβους σου

Έχεις αραχνοφοβία, υψοφοβία ή κάτι παρόμοιο; Μία είναι η λύση. Δρομολόγησε μια «μάχη» σώμα με σώμα και το μυαλό σου και κάν’ το τώρα που είσαι σε νεαρή ηλικία. Αργότερα, ίσως είναι ήδη αργά…

17. Δοκίμασε

Η ζωή είναι γεμάτη απο εκπλήξεις. Δοκίμασε λοιπόν νέα πράγματα κι ακόμη κι αν αποτύχεις, μην ξεχνάς ότι η προσπάθεια είναι που μετράει. Στην τελική, πολλές φορές η αποτυχία μπορεί να είναι πιο ωφέλιμη και δημιουργική απο μια …εύκολη νίκη.

18. Αγάπα και σεβάσου τους γονείς σου

Ως νέος πολλές φορές μπορεί να τους εναντιώνεσαι ή να μην καταλαβαίνεις τα θέλω και τις απαιτήσεις τους απο σένα αλλά αυτοί είναι οι γονείς και είναι χρέος σου να τους εκτιμάς, να τους σέβεσαι και να τους εκφράζει την αγάπη σου. Ακόμα και αν καμιά φορά είναι ολίγον τι παράλογοι!

19. Κράτα κοντά τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σου

Φίλοι που μοιράστηκες τα παιδικά σου χρόνια μαζί τους, άτομα που σου στάθηκαν σε δύσκολες στιγμές και φυσικά αδέρφια, ξαδέρφια και συγγενείς που αγαπάς πολύ και ήταν πάντα εκεί για σένα. Η ζωή και η προσωπικότητα σου διαμορφώνεται τόσο απο την αγάπη που λαμβάνεις από τους γύρω σου, όσο και από αυτή που εσύ προσφέρεις… Μην το ξεχνάς αυτό!

20. Συνειδητοποίησε πως δεν τα ξέρεις όλα

Είσαι ακόμη νέος κι έχεις πολλά να ανακαλύψεις για τη ζωή. Για αυτό κράτα μια πιο επιφυλακτική και διαλλακτική στάση κι άφησε άτομα που γνωρίζουν παραπάνω πράγματα να σε καθοδηγήσουν με τις συμβουλές τους.

21. Άκου τους γονείς σου

Δεν μιλάμε απαραίτητα για συμβουλές ή υποδείξεις. Οι γονείς έχουν την τάση να μοιράζονται με τα παιδιά τους ιστορίες και λάθη του παρελθόντος. Άκουσέ τα με προσοχή και προσπάθησε να τα αποφύγεις!

22. Αντιμετώπισε τον «δυνάστη» σου

Όλοι έχουμε δεχτεί bullying. Άλλους μπορεί να τους επηρεάζει πολύ κι άλλους λιγότερο, ανάλογα τον τρόπο και το μέσο που έγινε. Ήρθε η ώρα όμως, να αντιμετωπίσεις τον …bully και να του δείξεις ότι δεν είναι τελικά και πολύ έξυπνο να τα βάζει μαζί σου!

23. Ζήσε λιτά

Μην επιδιώκεις φρου-φρου και αρώματα, κοινώς πολυτέλειες… Προσπάθησε να κοιτάς την ουσία τον πραγμάτων και να αφήνεις το περιτύλιγμα και τις εντυπώσεις.

24. Δούλεψε πολυ

Δούλεψε τώρα που έχεις αντοχές, γιατί όταν περάσεις τα 30 σουκαι δεν έχεις την εμπειρία της σκληρής δουλειάς του παρελθόντος, πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να πετύχεις σε επαγγελματικό επίπεδο.

25. Ανέπτυξε καλές συνήθειες

Μία απο αυτές είναι ο καλός τρόπος ζωής, η ευεξία, η γυμναστική και η διατροφή. Όλα αυτά θα ομορφύνουν το παρόν σου και θα εξασφαλίσουν την ευτυχία σου στο μέλλον.

26. Εντόπισε σε τι είσαι καλός και εξέλιξε τα ταλέντα σου

Σε μερικούς παίρνει χρόνια να καταλάβουν πού διαθέτουν κλίση και ταλέντο. Για αυτό ξεκινα το ψάξιμο τώρα που είναι νωρίς κι έχεις περθώριο να σχηματίσει λάθος εντυπώσεις.

27. Μάθε να είσαι ευγνώμων

Η ζωή μπορεί να σου έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο, αλλά εσύ να μην το αναγνωρίζεις στον βαθμό που πρέπει. Κάτσε λοιπόν, συσκέψου με τον εαυτό σου κι εκτίμησε όλα αυτά που έχεις ζήσει κι έχεις κερδίσει στη μέχρι σήμερα πορεία κι εξέλιξή σου.

28. Ξεκίνα κάτι δικό σου

Κυνήγησε τα όνειρα σου και κόπιασε για να πραγματοποιηθούν το συντομοτέρο δυνατό. Αφιέρωσε όλη σου τη ζωή στους στόχους σου, γιατί μόνο έτσι θα είσαι πραγματικά χαρούμενος.

29. Έχε τρέλα

Χωρίς τρέλα και πάθος, η ζωή είναι ένα ανιαρό ταξίδι. Ζήσε μέσα στην ξεγνοιασιά και την ανεμελιά και θα μείνεις για πάντα ένα χαρούμενο παιδί. Το σύνδρομο του Πήτερ Παν, δεν είναι και τόσο αρνητικό τελικά…

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε λιγάκι και να καθοδηγήσαμε σωστά την σκέψη σου. Αν πάντως, θα θέλαμε να περάσουμε ένα βασικό μήνυμα για απόψε, αυτό θα ήταν: «Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ!»

 

 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET