ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Κάθε άνοιξη τα ίδια | 11 πράγματα που θα καταλάβoυν όσοι υποφέρουν από αλλεργίες!

Όταν για τρεις μήνες ξεχνάς πώς είναι να αναπνέεις από τη μύτη και κάνεις πλούσια τα φαρμακεία με μοναδικό σκοπό την επιβίωσή σου!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

20 Απριλίου, 2018

Και να που ήρθε η άνοιξη, με τα λουλουδάκια και τα δεντράκια να ανθίζουν, τον κόσμο να ξεπορτίζει, τον ήλιο να ζεσταίνει και… τους αλλεργικούς να παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατηθούν σε τούτη τη μάταιη ζωή. 

Από τη μία η αναγέννηση της φύσης κι από την άλλη εσύ που εύχεσαι να μπορούσες να πέσεις σε μια… «εαρινή» νάρκη όλο αυτό το διάστημα. Βρίσκεσαι συνεχώς σε μια κατάσταση κρυολογήματος, με τη μοναδική διαφορά ότι το κρυολόγημα μετά από λίγες μέρες σε αφήνει ελεύθερο να ζήσεις σαν άνθρωπος. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει με την περίπτωση των αλλεργιών. Αυτές θα σου ξεζουμίσουν την ψυχή, θα πάρουν από μέσα σου την όποια όρεξη κι ενέργεια για ζωή έχεις. Κι αυτό θα κρατήσει για καιρό. Πάρα πολύ καιρό…

Γι’ αυτό καλέ μου αλλεργικέ φίλε, πιάσε τα χαρτομάντιλά σου και ταυτίσου με τα παρακάτω:

#1 Αν μπορούσες να κάνεις περιοριστικά μέτρα στη γύρη, θα έκανες

Η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη από τα αναπαραγωγικά αυτά κύτταρα κι ο κόσμος χορεύει στον ρυθμό των φτερνισμάτων σου! Δίνει και παίρνει το «αψού» κι εσύ συμβιβάζεσαι σιγά σιγά με την ιδέα πως ίσως και να μην σταματήσει ποτέ. 

#2 Σπίτι σου, σπιτάκι σου

Ερημίτη σε φωνάζουν οι φίλοι σου επειδή επιλέγεις να μείνεις στο οχυρό σπίτι σου με κλειστά τα παράθυρα, μην τυχόν μπει έστω και μια υποψία γύρης ή ακτίνας ηλίου στο δωμάτιο και σε στείλει πριν την ώρα σου. Αχ και να ‘ξεραν τι περνάς…

#3 Δεν έχεις ανάγκη κανένα φαρμακείο, είσαι από μόνος σου ένα

Έχεις προετοιμαστεί καιρό πριν να μπει η εποχή αυτή κι έχεις εφοδιαστεί με ό,τι χρειάζεσαι (ίσως και με ό,τι ΔΕ χρειάζεσαι). Πιθανόν να αρχίσεις και να τα πουλάς με τόσο πράγμα που έχεις μαζέψει, δεν ξέρω.

#4 Η τηλεόραση είναι για τις διαφημίσεις

Ποιες σειρές κι εκπομπές; Εσύ περιμένεις να εμφανιστούν οι διαφημίσεις μήπως κι έχει βγει κανένα νέο, επαναστατικό φάρμακο κατά των αλλεργιών. Και μπορεί να έχεις πέσει πολλές φορές στην παγίδα τους (μάπα το καρπούζι δηλαδή), ωστόσο η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!

#5 Αναπνοή από τη μύτη; ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ;

Έφτασε η ώρα που η μύτη δίνει την σκυτάλη στο στόμα. Μάλιστα, για την αναπνοή μιλάω. Που τρέμεις ακόμα και στη ιδέα μήπως κάνεις το λάθος και κλείσεις το στόμα σου έστω και για ένα δευτερόλεπτο και νιώσεις το βασανιστικό θάνατο της ασφυξίας να έρχεται.

#6 «Κρυωμένος, ε;»

«Όχι! Όχιιι! Λες να είμαι ένα μήνα τώρα κρυωμένος;!»

#7 Τρέχουν, τρέχουν, τρέχουν τα δάκρυα από τα μάτια

Ο κόσμος συνδέει τα δάκρυα και τα κλάματα με λύπες. Ε όταν σε βλέπουν σε μια τέτοια κατάσταση είναι λογικό να ανησυχήσουν. Άντε τώρα εσύ να τους εξηγήσεις για τι πρόκειται. Δικαιολογίες θα σου πουν, σαν εκείνη με το σκουπιδάκι στο μάτι…

#8 «Έχεις ένα χαρτομάντιλο;»

Άκου τι ρωτάει! Πλέον τα φορτηγά ξεφορτώνουν κατευθείαν σπίτι σου, αντί στα σούπερ μάρκετ. Η τσάντα σου είναι γεμάτη από αυτά, σε σημείο που αν περνούσες από έλεγχο αεροδρομίου θα ήσουν ύποπτος για παράνομο εμπόριο.

#9 Hello darkness, my old friend

Παρακολουθείς τον κόσμο γύρω σου να περνάει καλά και να χαίρεται τη ζωή του, κλεισμένος στο δωμάτιό σου προσπαθώντας να κρυφτείς από τη φύση που για κάποιο λόγο σε έχει βάλει στο μάτι. Οι φίλοι σου στέλνουν κανά μηνυματάκι συμπαράστασης, αλλά μέχρι εκεί. Η καρδούλα σου ξέρει μόνο πόσο πονάει…

#10 Αν έχεις κατοικίδιο κιόλας, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα

Το δίλημμα είναι το εξής: θα φύγεις εσύ από το σπίτι ή το ζωάκι; Ιδού η απορία. Πάντως να μείνετε και οι δύο μαζί, δε γίνεται. Εγώ λέω να πας εσύ στην απομόνωση για λίγο καιρό, μη μείνει αδέσποτο το καημένο χωρίς να φταίει κιόλας πουθενά.

#11 Πολλές οι αλλεργίες κι η άνοιξη ακριβή

Αν είσαι κοπέλα τότε λυπάμαι που στο λέω, αλλά αν δε θες να πάρει καμια φωτιά το δερματάκι σου, τότε πρέπει να ανοίξεις λίγο παραπάνω τις τσεπούλες σου για τα προϊόντα ομορφιάς. Αλλά θα μου πεις, να βαφτείς να βγεις και να πας πού σ’ αυτήν την κατάσταση;

 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET