ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 πράγματα που θα καταλάβεις σε περίπτωση που μοιράζεσαι το δωμάτιό σου με άλλον!

Σύνηθες φαινόμενο αποτελεί το να μοιράζεσαι τον προσωπικό σου χώρο με κάποιον άλλο. Ειδικά μάλιστα, αν μένεις ακόμη με τους γονείς σου, είναι πολύ πιθανό να μοιράζεσαι το δωμάτιο σου με τον αδερφό ή την αδερφή σου. Η συγκατοίκηση όμως δεν είναι πάντα εύκολη. 1. Δεν μπορείς να μιλήσεις στο τηλέφωνο. Ένα από τα πιο […]

Default avatar

Guest Author

24 Μαΐου, 2016

Σύνηθες φαινόμενο αποτελεί το να μοιράζεσαι τον προσωπικό σου χώρο με κάποιον άλλο. Ειδικά μάλιστα, αν μένεις ακόμη με τους γονείς σου, είναι πολύ πιθανό να μοιράζεσαι το δωμάτιο σου με τον αδερφό ή την αδερφή σου. Η συγκατοίκηση όμως δεν είναι πάντα εύκολη.

1. Δεν μπορείς να μιλήσεις στο τηλέφωνο.

phone

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζεις, όταν μοιράζεσαι το δωμάτιο σου με κάποιο άλλο άτομο, είναι ότι δεν μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα. Θες για παράδειγμα να πάρεις τηλέφωνο τη σχέση σου και να μιλήσετε πιο πονηρά ή ακόμα και να τσακωθείτε; Θες να πάρεις την κολλητή ή τον κολλητό σου και να μιλήσετε πιο προσωπικά χωρίς να το μάθει ο/η «συγκάτοικος» σου; Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται πολύ δύσκολο στην πράξη, αφού συνήθως θα υπάρχει και κάποιος άλλος στο δωμάτιο, που πιθανώς να έχει επίσης τις ίδιες ανάγκες.

2. Δεν μπορείς να διατηρήσεις μια τάξη ή την… ακαταστασία σου.

mop

Μπορεί για παράδειγμα εσύ να γυρίζεις εξαντλημένος από τη δουλειά ή τη σχολή και να θες να χαλαρώσεις, πετώντας τα ρούχα και τα παπούτσια σου όπου βρεις . Ή ακόμη είναι πιθανό να θες να έχεις το δωμάτιο σου στην εντέλεια κι όλα τα αντικείμενα τακτοποιημένα στη θέση τους. Όταν όμως υπάρχει και μια άλλη ψυχή στον ίδιο χώρο, κάτι τέτοιο δεν είναι πάντοτε εφικτό.

3. Δεν μπορείς να φέρεις ή να φιλοξενήσεις εύκολα τρίτους.

tumblr_nkno7rrIgP1sakbyto1_500

Ποιος δεν θέλει να φέρει το αγόρι ή την κοπέλα του στο σπίτι του και να περάσουν μια αξέχαστη μέρα/νύχτα; Ή ποιος δεν επιθυμεί να φέρνει καθημερινά τους κολλητούς του και να αράζουν για ώρες με κλειδωμένη την πόρτα; Όμως όταν μένεις μαζί με κάποιον άλλο, αυτό δεν είναι συχνά εφικτό. Μπορεί ο/η αδερφός/η σου να θέλουν να φέρουν κι αυτοί κάποιον/α και τότε… μαζευόμαστε πολλοί και τα πράγματα δυσκολεύουν .

4. Δεν μπορείς να ξενυχτήσεις με την ησυχία σου.

sleep

Θες να μείνεις ξύπνιος μέχρι αργά, αλλά ο/η «συγκάτοικος» σου νυστάζει; Τι κάνεις; Το πιο πιθανό ή καλύτερα, το σίγουρο είναι ότι θα υποχωρήσεις, θα κλείσεις τα φώτα, θα αφήσεις τον υπολογιστή που τσάταρες και θα περιοριστείς στο κρεβατάκι σου και την μικρή οθονίτσα του κινητού σου…

5. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για τα πράγματα και των δύο.

giphy611

Δύο άτομα σημαίνει διπλάσια ρούχα, διπλάσια προσωπικά αντικείμενα και διπλάσια κρεβάτια, γραφεία, βιβλία κλπ. Ένα από τα μειονεκτήματα της mini συγκατοίκησης λοιπόν είναι κι αυτό. Τα ρούχα πολλές φορές στριμώχνονται δύσκολα σε μια ντουλάπα κι ο χώρος μικραίνει με δύο άτομα μέσα σε ένα δωμάτιο.

Για να μην παρεξηγηθώ όμως, αυτές είναι κάποιες από τις μικρές δυσκολίες μέσα στο κλίμα της συγκατοίκησης, η οποία όμως έχει και πολλά καλά. Το γέλιο κι η ευχαρίστηση που προσφέρει η συντροφιά του αδερφού ή της αδερφής σου, δεν ανταλλάσσεται με καμιά υποτιθέμενη ελευθερία!

 

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET