fbpx

8 πράγματα στα οποία πρέπει να λες πάντα «ναι», χωρίς δεύτερη σκέψη!


Στις μέρες μας είναι εξαιρετικά εύκολο να λέει κανείς πιο συχνά «ναι» σε καταστάσεις κι ανθρώπους παρά «όχι». Οι περισσότεροι δεν διαθέτουν ατομική βούληση και πυγμή και με σκοπό να γίνουν αρεστοί στους γύρω τους, λένε «ναι» σε καταστάσεις και πράγματα που δεν θέλουν ουσιαστικά να δοκιμάσουν. Μάθε να λες «όχι», γιατί θα σε ωφελήσει στη ζωή σου. Οι επιλογές, η καριέρα κι η ευτυχία του καθενός από τα «όχι» του κρίνεται κι όχι από τα «ναι» του.

Είναι όμως και μερικά πράγματα όπως τα παρακάτω που πρέπει να λες πάντα «ναι», χωρίς δεύτερη σκέψη:

1. «Ναι» στα ταξίδια

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αρκετές ευκαιρίες στη ζωή τους για να ταξιδέψουν για διάφορους λόγους. Αν σου προσφερθεί η ευκαιρία, πιάσε την από τα μαλλιά. Ο κόσμος είναι γεμάτος από πανέμορφα μέρη που σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Μέσα από τα ταξίδια γίνεται κανείς πιο «πλούσιος» άνθρωπος.

2. «Ναι» στο ραντεβού με κάποιον/α που δεν είναι ο τύπος σου

Όλα για την εμπειρία. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου, τι θες και τι δε θες. Εξάλλου είναι καλό κάποιες φορές να μειώνει κανείς τα στάνταρ του και να βλέπει πως είναι να έρχεται σε επαφή με διαφορετικές «πάστες» ανθρώπων.

3. «Ναι» στον εθελοντισμό

Δεν υπάρχει ομορφότερο συναίσθημα από αυτό της προσφοράς και της βοήθειας ενός συνανθρώπου σου. Ναι μεν τα χρήματα κάνουν τον κόσμο να γυρίζει ανάποδα, αλλά υπάρχουν και πράγματα που μπορούν να σε γεμίσουν συναισθηματικά και υλικά κι είναι δωρεάν.

4. «Ναι» στη βοήθεια από άλλους

Δεν είμαστε υπεράνθρωποι. Υπάρχουν και φορές που αισθάνεσαι πως δε μπορείς να τα βγάλεις πέρα μόνος/η σου και θέλεις ένα χέρι βοηθείας. Αν κάποιος σου προσφέρει αυτό που χρειάζεσαι, μη διστάσεις να το δεχτείς με την καχυποψία ότι θα θέλει κάτι σαν αντάλλαγμα. Υπάρχουν κι άνθρωποι που δίνουν δίχως να ζητούν κάτι πίσω.

5. «Ναι» στο ρομαντισμό

Σε μία κοινωνία που σιγοκαταστρέφεται ηθικά, κοινωνικά, πολιτικά και σε ανθρώπινο επίπεδο, εσύ μπορείς να κάνεις τη διαφορά. Όχι δεν έχει χαθεί ο ρομαντισμός. Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θα σε σεβαστούν, θα σου προσφέρουν ένα όμορφο δείπνο και λουλούδια και δε θα κοιτάξουν πως να σε ρίξουν αμέσως στο κρεβάτι τους.

6. «Ναι» στο να κάνεις κάτι που δεν έχεις ξανακάνει ποτέ

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έσπασες την ρουτίνα σου κι έκανες κάτι extreme; Δε θυμάσαι καν. Πάρε ρίσκα και πειραματίσου. Το αίσθημα του να κάνεις κάτι για πρώτη φορά, είναι απίστευτο. Νιώθεις ότι ανακαλύπτεις τον κόσμο από την αρχή.

7. «Ναι» σε μία μέρα απόλυτης κραιπάλης

Είναι και κάποιες μέρες που απλά δε θες να κάνεις τίποτα. Θες να φορέσεις τις πυτζάμες σου, να ξαπλώσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου, να πάρεις ένα μπολ με ποπκόρν και παγωτό κι απλά να κάνεις μαραθώνιους ταινιών/σειρών. Μόλις περιέγραψα την ιδανική ζωή!

8. «Ναι» στο να ζεις την στιγμή

Οι στιγμές είναι φευγαλέες και μοναδικές. Σίγουρα υπάρχουν φορές που δεν έχεις χρόνο για τίποτα κι απορρίπτεις προτάσεις, ωστόσο βρες χρόνο! Αν κάποιος σου προτείνει να κάνετε κάτι μαζί, δέξου! Αύριο είναι πολύ αργά και το χθες έχει ήδη περάσει.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET