ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 πράγματα που κάνει ένας 20χρονος για να δείχνει ώριμος, αλλά έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα!

Καλώς ή κακώς, η γενιά μας έχει τη συνήθεια να προσπαθεί απεγνωσμένα να μοιάσει πιο ώριμη και μεγαλύτερη από ότι είναι. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ δε βιάζομαι καθόλου να μεγαλώσω. Ίσα – ίσα όσο περνούν τα χρόνια, εύχομαι με κάποιο μαγικό τρόπο να γύριζα πίσω στο Δημοτικό, στις εποχές της ξεγνοιασιάς και του […]

Καλώς ή κακώς, η γενιά μας έχει τη συνήθεια να προσπαθεί απεγνωσμένα να μοιάσει πιο ώριμη και μεγαλύτερη από ότι είναι. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ δε βιάζομαι καθόλου να μεγαλώσω. Ίσα – ίσα όσο περνούν τα χρόνια, εύχομαι με κάποιο μαγικό τρόπο να γύριζα πίσω στο Δημοτικό, στις εποχές της ξεγνοιασιάς και του σταρχιδισμού . Πρέπει να καταλάβεις ότι δεν πρέπει να βιάζεσαι να μεγαλώσεις ούτε να κάνεις πράγματα επίτηδες μόνο και μόνο για να δείχνεις πιο ώριμος/η. Άσε που κάποιες φορές, αυτά που κάνεις λειτουργούν κατά σου και σε κάνουν όχι απλά να μη φέρεσαι ώριμα, αλλά αντιθέτως να δείχνεις παντελώς ανώριμος/η.

Αυτά είναι λοιπόν πράγματα που κάνεις και νομίζεις ότι σε κάνουν να δείχνεις περισσότερο ώριμος/η, αλλά πετυχαίνουν το αντίθετο:

#1 Το να πίνεις καφέ

Όχι, το να κρατάς μία κούπα καφέ στο χέρι σου, δε σε καθιστά ώριμο/η. Είναι απλά ένα ρόφημα που οι άνθρωποι πίνουν για να ξυπνήσουν, για να αποδώσουν καλύτερα στη σχολή/δουλειά τους ή απλά επειδή τους αρέσει η γεύση του καφέ. Η καφεΐνη εν τω μεταξύ είναι εθιστική, οπότε πρόσεχε τι πράγματα κάνεις για να δείχνεις ώριμος/η.

#2 Το να πίνεις αλκοόλ

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το να μεθούν και να γίνονται λιώμα, τους κάνει να φαίνονται ώριμοι και τρανοί. Όχι, δεν είναι έτσι προφανώς. Όχι απλά δεν εντυπωσιάζει ένας άνθρωπος που είναι πότης, αλλά απωθεί τους γύρω του. Να το θυμάσαι την επόμενη φορά που θα βγεις βράδυ και θα γίνεις ο περίγελος του χώρου.

#3 Το να φοράς ακριβά ρούχα

Πρέπει επιτέλους να καταλάβεις ότι το να φοράς ακριβά ρούχα με μάρκες, είναι απλά γελοίο αν δε μπορείς πραγματικά να το υποστηρίξεις. Αν ένας άνθρωπος είναι μοδάτος, έχει άποψη και προσωπικό στυλ, μπορεί να κάνει καλύτερες και πιο έξυπνες επιλογές ακόμη κι από κάποιον που έχει τα χρήματα να αγοράζει ακριβά ρούχα.

#4 Το να κάνεις σεξ

Ούτε χρειάζεται να είσαι ώριμος/η για να κάνεις σεξ, αλλά ούτε και να κάνεις σεξ για να είσαι ώριμος/η. Το ότι είσαι σεξουαλικά ενεργός/ή, δε σημαίνει ότι ξέρεις τα πάντα για το σεξ και τη ζωή. Χρειάζεται πολύς χρόνος και προσπάθεια για να αποκτήσεις μία ώριμη σχέση κι αυτή δεν προσδιορίζεται μόνο από το σεξ.

#5 Το να καπνίζεις

Άλλο κι αυτό. Το κάπνισμα ήταν πολύ της μόδας στη δεκαετία του ’80. Κρατούσαν όλοι ένα τσιγάρο στο χέρι για μαγκιά και αλητεία. Αυτή η τακτική καλά κρατεί και στις μέρες μας. Όλα τα νιάνιαρα του Γυμνασίου και του Λυκείου, θεωρούν ότι το κάπνισμα τους μεγαλώνει μέσα στην αλητεία, όπως λέει κι ο Σταν. Όχι και πάλι όχι.

 

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET