OUR20s

6 πράγματα που ευχόσουν να κάνει το σπίτι σου και τώρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα!

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, δε χρειάζεται να γυρίζεις σπίτι κομμάτια από τη σχολή ή τη δουλειά και να περιμένεις το νερό να ζεσταθεί για να κάνεις το αναζωογονητικό σου μπανάκι. Ούτε να κόβεις την ταινία στη μέση και να ξεβολεύεσαι από τον καναπέ γιατί ξέχασες αναμμένο το φως στο δωμάτιό σου. Και το σημαντικότερο, έχεις […]

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

11 Αυγούστου, 2015

Σε ένα παράλληλο σύμπαν, δε χρειάζεται να γυρίζεις σπίτι κομμάτια από τη σχολή ή τη δουλειά και να περιμένεις το νερό να ζεσταθεί για να κάνεις το αναζωογονητικό σου μπανάκι. Ούτε να κόβεις την ταινία στη μέση και να ξεβολεύεσαι από τον καναπέ γιατί ξέχασες αναμμένο το φως στο δωμάτιό σου. Και το σημαντικότερο, έχεις μια ιδέα πόσο θα σου έρθει ο λογαριασμός ρεύματος χωρίς να μαντεύεις και να παιδεύεσαι με υπολογισμούς.

Μια μικρή λεπτομέρεια: It’s 2022, δε χρειάζεται να μιλάμε για παράλληλα σύμπαντα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας!

Πράγματα που έχεις ευχηθεί τουλάχιστον μια φορά να κάνει το σπίτι σου από μόνο του, με το Smarthink από το Φυσικό Αέριο, το 1ο Smart Home Οικοσύστημα έξυπνης διαχείρισης κι εξοικονόμησης ενέργειας με τεχνητή νοημοσύνη, πλέον μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Όλη η μαγεία κρύβεται στο Starter Κit του Smarthink, το οποίο περιλαμβάνει gateway (κέντρο ελέγχου), μετρητή κατανάλωσης ρεύματος, έξυπνο θερμοστάτης αφής & έξυπνο διακόπτης θερμοσίφωνα και μαζί με την εφαρμογή στο κινητό αποτελούν το απαραίτητο βήμα για να κάνεις το σπίτι σου έξυπνο. Στη συνέχεια, μπορείς να προσθέσεις κι άλλες έξυπνες συσκευές που δημιουργούν ένα περιβάλλον ασφαλές, οικονομικό και πάνω απ’ όλα άνετο για σένα, ανεξαρτήτως παρόχου.

Πράγματα λοιπόν που ευχόσουν να έκανε το σπίτι σου αλλά έμοιαζαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, πλέον μπορείς να τα απολαύσεις μ’ ένα πάτημα στο κινητό χάρη στο Smarthink:

1. Να έχεις πάντα ζεστό νερό = ευτυχία

Επιστρέφεις μετά από μία κουραστική μέρα ή την προπόνηση και το μόνο που σκέφτεσαι στη διαδρομή είναι ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπανάκι! Η περίπτωση να βρίσκεται κάποιος στο σπίτι να ανάψει το θερμοσίφωνα είναι η καλή. Το να μπορείς να τον ανάψεις (ή και να τον κλείσεις) ακόμα κι αν βρίσκεσαι στην άλλη άκρη της πόλης μέσω του κινητού σου όμως, είναι η καλύτερη. Χάρη στον έξυπνο διακόπτη που θα βρεις στο Starter Kit έχεις τον έλεγχο του θερμοσίφωνά σου ανά πάσα στιγμή σαν να λέμε ζεστό νερό όποτε το θέλεις. Αν δεν είναι αυτό όνειρο, τότε τι;

2. Την τοστιέρα την έκλεισα…; 

We ‘ve all been there, done that. Ειδικά αν είσαι ξεχασιάρης, ξέρεις πολύ καλά τι είναι να φεύγεις από το σπίτι και να σε τρώνε οι αμφιβολίες αν άφησες αναμμένη την τοστιέρα, την ισιωτική, το σίδερο ή όποια άλλη συσκευή μπορεί να στο κάνει στάχτη. Ευτυχώς με το Smarthink δε χρειάζεται πια να περιμένεις τηλεφώνημα από την πυροσβεστική για την πυρκαγιά που ξέσπασε σπίτι σου. Η σωτηρία βρίσκεται στην έξυπνη πρίζα. Το κινητό σου συνεννοείται με το Gateway (κέντρο ελέγχου) και ενημερώνεσαι άμεσα για τη συνδεδεμένη συσκευή. Κι αν ξέχασες όντως να την κλείσεις, το κάνεις με ένα πάτημα εύκολα και απλά.

3. Όταν σε περιμένει δροσούλα στο σπίτι. Αυτό!

Είσαι έξω μες στον καύσωνα και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να γυρίσεις σπίτι σου να δροσιστείς. Oh wait, κι εκεί η ίδια κόλαση σε περιμένει. Πέρα από την πλάκα, το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της στιγμής που θα περάσεις την πόρτα και θα ανάψεις το κλιματιστικό μέχρι να δροσίσει, είναι ζωτικής σημασίας. Μην το σνομπάρεις, δεν του αξίζει. Ξέρεις τι είναι να επιστρέφεις στην άνεση του σπιτιού σου και να επικρατούν ιδανικές θερμοκρασίες; Αυτό μπορείς να το πετύχεις εύκολα με δύο τρόπους απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι: είτε ρυθμίζοντας την επιθυμητή θερμοκρασία του σπιτιού (και του νερού) μέσω του Smarthink θερμοστάτη είτε με το έξυπνο χειριστήριο κλιματιστικού. Άλλα επίπεδα άνεσης!

4. Σπιτικά movie nights με κινηματογραφικό αέρα

Το μυστικό βρίσκεται στην ατμόσφαιρα που θα χτίσεις κι όχι στα ποπ κορν που θα φας. Όλοι έχουμε ονειρευτεί ένα σινεμά στο δωμάτιό μας, το οποίο δεν εξαρτάται από τη γιγαντοοθόνη, αλλά από το γενικότερο mood. Κι όταν μιλάμε για mood κι ατμόσφαιρα, εννοούμε το φωτισμό και συγκεκριμένα την έξυπνη λάμπα που σου επιτρέπει να ρυθμίζεις την ένταση και την απόχρωση, όπου κι αν βρίσκεσαι. Επίσης, όχι άλλα pauses για να σβήσεις το φως που ξέχασες αναμμένο στο σαλόνι! Το κινητό γίνεται όντως η προέκταση του χεριού σου και το σβήνει για σένα. 

5. Λογαριασμός όχι πια δάκρυα! 

Rip στα κλάματα που έριχνες κάθε φορά ανοίγοντας το λογαριασμό ρεύματος και στις εξόδους που πιστόλιασες γιατί ήξερες ότι δε θα τη βγάλεις με ένα σφηνάκι. Μέσω του Smarthink app μπορείς να έχεις εικόνα του λογαριασμού σου πολύ πριν αυτός φτάσει στα χέρια σου, παρακολουθώντας τη live κατανάλωση των μεμονομένων συσκευών αλλά και τη συνολική κατανάλωση του σπιτιού σου. Μπορείς επίσης να θέσεις ένα όριο στο ποσό που θες να σου έρθει, με το Smarthink να σε ενημερώνει όταν αυτό φτάνει στο 80% και 100%, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει το μηνιαίο κόστος. Μην πεις μετά ότι δεν το έβλεπες να έρχεται.

6. Όπως σε ξέρει το σπίτι σου, δε σε ξέρει κανείς! 

Το γεγονός ότι πιάνεις κουβέντα με τον εαυτό σου (δε σε κάνουμε κάποιο expose, είμαστε μαζί σε αυτό) θα μπορούσε να είναι ένας λόγος. Ένας δεύτερος όμως, είναι ότι το σπίτι σου διαβάζει τις συνήθειές σου, τις κατανοεί και σου κάνει τη ζωή εύκολη χωρίς να το ζητήσεις. Η υπηρεσία Smarthink το κάνει για την ακρίβεια, αφού περιλαμβάνει ειδικούς αλγόριθμους που μέσω της εφαρμογής μαθαίνουν από τις επιλογές σου κι έτσι ανάλογα με την ώρα, τον καιρό και τις δραστηριότητές σου, ρυθμίζει τις συσκεύες προσφέροντάς σου τις ιδανικές συνθήκες άνεσης, θερμοκρασίας και φωτισμού κάνοντας παράλληλα τη μέγιστη εξοικονόμηση. 

Τι περιμένεις λοιπόν; Μπες στο Smarthink.gr και κάνε το σπίτι σου «έξυπνο», εύκολα κι απλά, για μια πιο άνετη και οικονομική διαβίωση!

Μουσική

Έρχεται Ελλάδα ο Slimane, που μας έκανε να ανατριχιάσουμε με τη φωνή του στην Eurovision!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πρεμιέρα σήμερα για τα ΕΠΑΛ – Το θέμα που έπεσε στην Έκθεση!

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος δίνει ξανά Πανελλήνιες, στοχεύοντας σε άλλη σχολή φέτος!

BINGE WATCHING

Το ‘Maestro’ βρίσκεται και πάλι στο παγκόσμιο Top10 του Netflix, όπως του αξίζει!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET