fbpx

Είναι κι αυτά τα πράγματα που δεν πρέπει να συζητάς με τη σχέση σου μέσω μηνυμάτων!


[cover]

Δε θέλω να θυμίσω γιαγιά που κάνει παρατήρηση στο εγγόνι της ότι έχει αποχαυνωθεί λόγω των κινητών, των τάμπλετ και των υπολογιστών, αλλά πιστεύω ότι κι εμείς το παρατραβάμε ώρες-ώρες. Σχεδόν όλη μέρα βρισκόμαστε πάνω από ένα πληκτρολόγιο να γράφουμε το κοντό μας και το μακρύ μας, αλλά το χειρότερο, να πιάνουμε συζήτηση για σημαντικά θέματα που καλό θα ήταν να κουβεντιάζονται face to face.

Δε λέω, λύνει πολύ τα χέρια η επικοινωνία μέσω του κινητού, αλλά όταν δύο άνθρωποι σε μία σχέση αφήνονται μόνο σε αυτήν και ξεχνάνε να τα λένε λίγο κι από κοντά, κάτι πάει λάθος. Είναι και το άλλο, εντωμεταξύ. Δεν είναι πάντα υπέρ τους να συζητούν σοβαρά θέματα μέσω μηνυμάτων, γιατί είναι πιο εύκολο και πιθανό να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, να μη βρεθεί λύση και γενικότερα να μην έχουμε καλή κατάληξη.

Αυτά λοιπόν είναι μερικά πράγματα που θα έπρεπε να αποφεύγεις να συζητάς με τον/την σύντροφό σου από μηνύματα:

#1 Οικονομικά θέματα

Συζητήσεις που έχουν να κάνουν με χρήματα και υπολογισμούς αποτελούν ένα λεπτό ζήτημα και κάπως αμήχανο ορισμένες φορές, ειδικά όταν θες να ζητήσεις μια προσωρινή βοήθεια. Εξάλλου, δείχνει μεγαλύτερη οικειότητα κι εμπιστοσύνη να μιλήσετε για κάτι τέτοιο από κοντά, απ’ ό,τι μέσω μηνυμάτων. Άσε που άμα είναι να ανταλλάξετε σημαντικές πληροφορίες και προσωπικά στοιχεία, όπως συγκεκριμένα ποσά, αριθμούς λογαριασμών και κωδικούς, το πράγμα γίνεται και λίγο επικίνδυνο επίσης.

#2 Την επίλυση ενός τσακωμού 

Αυτό κι αν είναι a big no-no! Καλέ, βαριέστε τόσο πολύ τη σχέση σας, που ακόμα και να παλέψετε γι’ αυτήν σωστά δεν έχετε όρεξη; Σε καμία περίπτωση με τα μηνύματα δε θα καταφέρεις να πεις όλα όσα θες στο/στη σύντροφό σου, ενώ είναι πολύ πόσιμπολ να μπερδέψεις παραπάνω τα πράγματα και να καταλήξετε ακόμα πιο τσακωμένοι. Τέτοια ζητήματα θέλουν κουβέντα κανονική, από κοντά, με τον έναν να κοιτάζει τον άλλο, για να μπορεί να κόβει κινήσεις και αντιδράσεις και να μην παρερμηνευονται λόγια.

#3 Εάν έχει κάτι μαζί σου

Λόγω τιμής, είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Και δε μιλάω μόνο σε επίπεδο μηνυμάτων, αλλά ακόμα και όταν είστε από κοντά. Πρόκειται για μια ερώτηση που δείχνει ανασφάλεια και ειδικότερα σε άκυρες στιγμές που δε δικαιολογείται να λέγεται. Ακόμα όμως και να διαισθάνεσαι ότι κάτι συμβαίνει με τον άλλον ή ότι έχει αλλάξει η συμπεριφορά του, καλύτερα να το θέσεις λίγο διαφορετικά. Πάντως με το μήνυμα «Είσαι θυμωμένος/η μαζί μου;» δε θα βγάλεις άκρη, μη σου πω θα τα κάνεις και χειρότερα.

#4 Οτιδήποτε δεν μπορείς να πεις με λίγες λέξεις

Προσωπικά βαριέμαι απίστευτα πολύ να στέλνω μηνύματα. Θεωρώ μακράν προτιμότερο να καλέσω κάποιον ή ακόμα καλύτερα να πάω να τον βρω. Έτσι και με το αγόρι/κορίτσι σου, δε χρειάζεται να σπαταλάς πολύτιμη ώρα μέσα στη μέρα σου στα μηνύματα, ειδικά για πράγματα που δεν μπορείς να πεις με δυο κουβέντες. Φυσικά να στείλεις να δεις πού και πότε θα βρεθείτε ή ποιος θα κάνει τα ψώνια της μέρας ή να τον/την ενημερώσεις για κάτι, αλλά γενικά αν αυτό που θες να πεις θα πάρει πάνω από μία παράγραφο, άσε να το πεις από κοντά καλύτερα.

#5 Σημαντικές αποφάσεις που σας αφορούν 

Νομίζω είναι προφανές γιατί δεν πρέπει να συζητιούνται μέσω μηνυμάτων. Ακριβώς γιατί είναι σημαντικές! Είτε σκέφτεσαι το ενδεχόμενο να φύγεις στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό είτε να υιοθετήσεις ένα σκυλάκι, μιλάμε για αποφάσεις που θέλουν ένα μακρύ διάλογο με τον άνθρωπό σου τον οποίο αγγίζει επίσης το θέμα. Αυτό βέβαια μπορεί να γίνει και μέσω μηνυμάτων, αλλά τα λεγόμενα σεντόνια δεν ήταν ποτέ καλή ιδέα και το μπέρδεμα που φέρνουν συχνά, δεν είναι η εξέλιξη της κουβέντας που θα ήθελες. Από κοντά (ή έστω από το τηλέφωνο) κι αγαπημένοι λοιπόν!

#6 Να ζητήσεις συγγνώμη

Η συγγνώμη είναι πολύτιμη και καλά θα κάνεις να την εννοείς πραγματικά κάθε φορά που τη λες. Εάν έχεις πει ή κάνει κάτι για το οποίο πρέπει να απολογηθείς στο/στη σύντροφό σου, επιβάλλεται να το κάνεις face to face. Με το να ζητάς συγγνώμη μέσω μηνυμάτων, δίνεις την εντύπωση της επιπολαιότητας και ότι δεν μπορείς να τον/την αντιμετωπίσεις καταπρόσωπο. Δεν πιστεύω να το θες αυτό.

#7 Το ενδεχόμενο απιστίας

Μα είναι δυνατόν; Δεν μπορείς να κρατηθείς δηλαδή να του/της κάνεις κουβέντα από κοντά για να συζητήσεις τις υποψίες ή τον φόβο σου ότι μπορεί να σε απατάει; Πρόκειται για ένα υπερβολικά σημαντικό ζήτημα για να συζητάται ατσούμπαλα και πρόχειρα μέσω μηνυμάτων. Άσε που το texting δε θα σε βοηθήσει να καταλάβεις και πολλά, γιατί δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να κρυφτεί πίσω από ανέκφραστες απαντήσεις. Από κοντά όμως, ξέροντας τον άνθρωπό σου και τις συμπεριφορές του, είναι πιθανότερο να βγάλεις ένα βέβαιο συμπέρασμα.

#8 Το ενδεχόμενο χωρισμού ή το χωρισμό

Πραγματικά είστε ό,τι χειρότερο εσείς που αποφασίζετε να χωρίσετε μέσω μηνυμάτων! Ότι τι; Το κάνεις πιο εύκολο; Ναι, για σένα και μόνο εσένα! Ένας Θεός ξέρει τι σκέφτεται η άλλη πλευρά, που ξαφνικά λαμβάνει σε μήνυμα το τέλος της σχέσης της και πρέπει χωρίς πολλά πολλά να το καταπιεί. Γιατί ας πούμε να μην πάρεις τηλέφωνο ή ακόμα καλύτερα να βρεθείς από κοντά με τον άνθρωπο που μοιράστηκες τόσα; Δεν έχεις τα κότσια να το κάνεις; Φοβάσαι την αντίδρασή του; Ό,τι κι αν ισχύει από αυτά, ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Πάρε τα πόδια σου και πήγαινε να χωρίσεις από κοντά. Σε κανέναν δεν αξίζει κάτι τέτοιο.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET