ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

6 πράγματα που δεν πρέπει να πεις ποτέ στο αγόρι σου πάνω σ’ έναν τσακωμό!

[cover] Καμία σχέση δεν είναι ιδανική, ούτε και στρωμένη με ροδοπέταλα. Και κρίσεις θα περάσει, και τσακωμούς, και νεύρα και λύπες και προβλήματα θα έχει. Όπου ακούς ζευγάρια που καυχιούνται πόσο καλά είναι μεταξύ τους, πόσο σούπερ ντούπερ ουάου τέλεια περνάνε, να είσαι σίγουρη πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Είναι πολύ υγιές και φυσιολογικό […]

Θεώνη Σταματοπούλου

10 Οκτωβρίου, 2019

[cover]

Καμία σχέση δεν είναι ιδανική, ούτε και στρωμένη με ροδοπέταλα. Και κρίσεις θα περάσει, και τσακωμούς, και νεύρα και λύπες και προβλήματα θα έχει. Όπου ακούς ζευγάρια που καυχιούνται πόσο καλά είναι μεταξύ τους, πόσο σούπερ ντούπερ ουάου τέλεια περνάνε, να είσαι σίγουρη πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Είναι πολύ υγιές και φυσιολογικό μία σχέση να περνάει από διάφορα στάδια. Αυτή η διαδικασία φανερώνει ότι υπάρχει εξέλιξη.

Το κακό όμως σ’ αυτήν την ιστορία, είναι ότι μπορούν να ειπωθούν πολύ βαριά λόγια πάνω στα νεύρα και την ένταση της στιγμής. Πράγματα που θα μετανιώσεις στο αμέσως επόμενο λεπτό, αλλά τη ζημιά τους θα έχουν προλάβει να την κάνουν. Γι’ αυτό, πρoτού πεις οτιδήποτε που μπορεί να πληγώσει ανεπανόρθωτα το αγόρι σου, βούτηξε πρώτα τη γλώσσα στο μυαλό σου, για να μη βρεθείς και χωρισμένη στο τέλος.

Ας πούμε υπάρχουν κάποιες φράσεις που πρέπει να αποφύγεις πάνω σ’ έναν τσακωμό, οπότε φρόντισε να μην φτάσεις στο σημείο να ξεστομίσεις τις παρακάτω:

#1 «Σκάσε»

Σε κανέναν δεν αρέσει να του λένε να σκάσει ή να το βουλώσει. Πόσο μάλλον στο αγόρι σου. Κατά πάσα πιθανότητα την στιγμή που μαλώνετε δε χαϊδεύετε ο ένας τα αυτιά του άλλου και άρα δε σου αρέσουν αυτά που έχει να σου πει. Ακόμα κι έτσι όμως, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να του λες να σκάσει, λες και πρέπει να ακούγεσαι μόνο εσύ. Είναι πολύ επιθετική λέξη, η οποία δε θα λήξει τον καβγά, αλλά θα χειροτερέψει κατά πολύ την κατάσταση.

#2 «Είσαι ηλίθιος»

Μαύρο φίδι που σε έφαγε αν τον αποκαλέσεις έτσι. Είναι ξεκάθαρη προσβολή και να είσαι σίγουρη ότι εφόσον το αγόρι σου θιχτεί, όχι απλά δε θα λύσετε τις διαφορές σας, αλλά θα κάνεις τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Εκείνος θα τα πάρει στο κρανίο και εσύ μετά θα προσπαθείς να τα γυρίσεις ζητώντας απεγνωσμένα συγγνώμη, άρα θα μετανιώσεις το γεγονός ότι εξαρχής τον αποκάλεσες ηλίθιο. Τι κατάφερες λοιπόν;

#3 «Τι ήθελα και έμπλεξα μαζί σου;»

Πιθανώς θα ακολουθήσουν και άλλες ατάκες του τύπου «Μακάρι να ήμουν ελεύθερη» ή «Μαύρη η ώρα που σε γνώρισα;» ή «Τι σκεφτόμουν όταν συμφώνησα να κάνουμε σχέση;» και άλλα τέτοια. Όλες αυτές οι φράσεις είναι πολύ βαριές και θα πρέπει να το σκεφτείς δυο και τρεις φορές πριν τις ξεστομίσεις. Όσο εκνευρισμένη κι αν είσαι, δεν υπάρχει λόγος να του πεις ότι ήταν λάθος η απόφασή σου να είστε μαζί και ότι μετανιώνεις που μπλέξατε. Είναι κάτι που θα τον πονέσει κι ας μην το δείξει εκείνη τη στιγμή.

#4 «Δε με νοιάζει πια η γνώμη σου»

Και τι σε νοιάζει; Ο σύντροφός σου σε νοιάζει ή σου πέρασε κι αυτός; Γιατί το να πεις στο αγόρι σου ότι η άποψή του σου είναι αμελητέα, είναι πολύ χοντρό. Δύο από τα βασικότερα στοιχεία μίας σχέσης είναι η επικοινωνία και ο σεβασμός. Με το να πεις κάτι τέτοιο, αδιαφορείς και για τα δύο. Δε γίνεται να λες στον άνθρωπό σου ότι η γνώμη του δε μετράει για εσένα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή από αυτήν.

#5 «Εσύ φταις για όλα»

Αν έχω μάθει έστω και κάτι ελάχιστο για τις σχέσεις έως τώρα, είναι ότι ποτέ δε φταίει ο ένας. Για ό,τι κι αν συμβαίνει, μερίδιο ευθυνών έχουν πάντα και οι δύο. Οπότε, πριν τον κατηγορήσεις ότι φταίει εκείνος, κάτσε και αναλογίσου και τα δικά σου λάθη, λίγη αυτογνωσία άλλωστε δε βλάπτει. Θα σε τιμήσει πραγματικά το να παραδεχτείς τι έκανες κι εσύ λάθος σε αυτή τη σχέση και να είσαι ειλικρινής με το αγόρι σου.

6 | «Στην τελική, δεν κάνεις καλό σεξ»

Αυτό θα είναι το κερασάκι στην τούρτα. Αν πεις αυτή τη φράση, στοιχηματίζω ότι θα είναι τα τελευταία σου λόγια ως δεσμευμένη, γιατί μετά θα έρθει ο χωρισμός. Πονάει πολύ να σου λέει κάποιος/α ότι δεν τον/την ελκύεις ή έχει πάψει να σε βλέπει ερωτικά ή ακόμα χειρότερα, ότι δεν κάνει καλό σεξ. Πριν να πεις κάτι τέτοιο λοιπόν, σκέψου αν ήθελες κι εσύ αντίστοιχα να βρίσκεσαι σ’ αυτήν τη θέση και πώς θα το διαχειριζόσουν.

OUR20s

DIGITAL

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κάνει guest εμφάνιση στο Columbia University για να διδάξει έντεχνο!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET