BINGE WATCHING

17 πράγματα που πιθανόν δεν ήξερες για το ‘Bridgerton’ και… καίγεσαι να μάθεις!

Lady Whistledown approves!

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

14 Φεβρουαρίου, 2021

Τι μας έκλεψε την καρδιά από την πρώτη στιγμή που έσκασε στο Netflix; *Όλοι μαζί με μια φωνή* To Bridgerton φυσικά!

Αυτή, ΑΧΑΥΤΗΗΣΕΙΡΑ, ήρθε ανήμερα Χριστουγέννων και κατάφερε με τα μόλις 8 επεισόδια της να σώσει ένα ολόκληρο έτος. Εκεί δηλαδή που θα το κλείναμε έχοντας να θυμόμαστε μόνο τα χειρότερα, κάπως αναθεωρήσαμε γιατί μας χάρισε, έστω και στο παρά πέντε, αυτό το διαμάντι.

Και όπως συμβαίνει με κάθε σωστό και τίμιο κόλλημα που αποκτάμε, το πρώτο πράγμα που κάνουμε αφού το τελειώσουμε είναι να μάθουμε τα πάντα γύρω από αυτό. Είναι που θέλουμε να μείνουμε συνδεδεμένοι με τον κόσμο του για όσο περισσότερο γίνεται και ψάχνουμε συνεχώς νέες πληροφορίες. Δεν ξέρω αν το νιώσατε κι εσείς, αλλά πάνω σε αυτό το ψάξιμο και αφού παρακολούθησα όλες τις συνεντεύξεις του cast, έλαβα πολύ θετικά vibes κι ότι πρόκειται για μια πολύ ωραία παρέα που περνάει τέλεια bts. Πράγμα που πέρασε και μπροστά στις κάμερες φυσικά και γι’ αυτό μας τράβηξε τόσο!

Ωστόσο, με μια μικρή έρευνα δεν είναι η μόνη πληροφορία που θα πάρεις, καθώς πίσω από τη μεγάλη αυτή παραγωγή κρύβονται αρκετά facts τα οποία σαν τρου φαν πρέπει να ξέρεις. 

#1 Βασίζεται σε μια σειρά βιβλίων της Julia Quinn

Όσοι μάθατε την οικογένεια Bridgerton μέσα από τα βιβλία και αργότερα ήρθε η σειρά για εσάς, τότε ξέρετε. Όσοι δεν είχατε ιδέα ότι πρόκειται για μια ιστορία που βασίζεται σε μια σειρά 8 βιβλίων της Julia Quinn, τότε δε χρειάζεται να κλαίτε άλλο για το τέλος της σεζόν. Μπορείτε να παραμείνετε στον λονδρέζικο κόσμο του 19ου αιώνα, διαβάζοντας κι όχι παρακολουθώντας αυτή τη φορά, τα βιβλία που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Elxis και θα σας προετοιμάσουν για τα νέα επεισόδια, όταν με το καλό έρθουν. Εντωμεταξύ αυτά γράφτηκαν το διάστημα 2000-2006 και δεν καταλαβαίνουμε γιατί άργησε τόσο να έρθει στις οθόνες μας το Bridgerton!

#2 Σε αντίθεση με τη σειρά του Netflix, στα βιβλία δεν υπάρχουν έγχρωμοι χαρακτήρες

Η πολυπολιτισμικότητα αυτή ωστόσο, είναι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες που διαφοροποιούν τη σειρά από άλλες αντίστοιχες εποχής. Βέβαια, κάποιοι έσπευσαν να την κατηγορήσουν ότι δεν είναι ιστορικά έγκυρη εξαιτίας της (όχι ότι είχε κάποια τέτοια πρόθεση), με το δημιουργό Chris Van Dusen και την παραγωγό Shonda Rhimes να απαντούν πως δουλεύοντας με ιστορικούς για το συγκεκριμένο project, ανακάλυψαν ότι η υψηλή κοινωνία του Λονδίνου τον 19ο αιώνα είχε πολύ περισσότερη ποικιλία και… χρώματα απ’ ό,τι νομίζαμε. Μάλιστα, πιστεύεται ότι Βασίλισσα Charlotte είχε αφρικανική καταγωγή στην πραγματικότητα.

#3 …ούτε η Βασίλισσα Charlotte

Όσοι γνωρίσαμε το Bridgerton μέσα από την οθόνη πρώτα, πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν το φανταζόμαστε σε καμία περίπτωση χωρίς τη Βασίλισσα Charlotte. Μα κυρίως χωρίς εκείνον το μονόλογο του Δούκα μπροστά της, προκειμένου να επισπεύσει το γάμο. Να όμως που το αυθεντικό στόρι δεν την περιλαμβάνει, πράγμα που μετανιώνει ακόμα και η ίδια η συγγραφέας. Από την άλλη όμως, παραδέχεται πως ο χαρακτήρας της σειράς είναι τέλειος και δύσκολα θα τον παρουσίαζε με τον ίδιο υπέροχο τρόπο στα βιβλία της. Την ίδια στιγμή εμείς παρατηρούμε ότι γενικότερα υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ σειράς και βιβλίων, οπότε λέμε να τα τσεκάρουμε και τα τελευταία asap!

#4 Κι όμως, Bridgerton και Harry Potter έχουν μερικά κοινά

Γενικά, αν παρατηρήσετε σε διάφορες αγγλικές παραγωγές υπάρχουν συχνά κοινά όσον αφορά το καστ. Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση αυτών των δύο. Ο Simon (aka ο αγαπημένος μας Δούκας του Hastings) αλλά και ο πρίγκιπας που παραλίγο να του πάρει το κορίτσι, έχουν κάνει cameo εμφανίσεις στις ταινίες του Harry Potter, και ναι, ούτε που τους πήραμε χαμπάρι. Και ειδικά για τον πρώτο, μας κάνει εντύπωση! Η Phoebe Dynevor (aka Daphne) από την άλλη, έχει συνεργαστεί στη σειρά ‘Snatch’ με τον Rupert Grint, κατά κόσμον Ron.

#5 Οπώς επίσης και με το Grey’ s Anatomy, αφού μοιράζονται την ίδια παραγωγό 

Θα έλεγε κανείς ότι η Shonda Rhimes μυρίζεται από μακριά την επιτυχία και θα έχει απόλυτο δίκιο. Η ίδια υπήρξε δημιουργός και παραγωγός των τηλεοπτικών σειρών ‘Grey’s Anatomy’ και ‘Scandal’ και τώρα ήταν αποφασισμένη να φέρει τις ιστορίες της Julia Quinn στην οθόνη, γιατί προφανώς κάτι είχε καταλάβει ότι θα κάνουν το χαμούλη τους, πράγμα που τη δικαίωσε! Το Bridgerton αποτελεί τη μεγαλύτερη σειρά έβερ του Netflix, με 85 εκατομμύρια συνδρομητές να υπολογίζεται πως την έχουν παρακολουθήσει.

#6 Πίσω από τη φωνή της κουτσομπόλας Lady Whistledown κρύβεται η Julia Andrews

Αυτή η υπέροχη φωνή, που θα μπορούσαμε να ακούμε για ώρες ολόκληρες να μας διηγείται ιστορίες, ανήκει στη θρυλική ηθοποιό Julia Andrews, πρωταγωνίστρια στις ταινίες «Η Μελωδία της Ευτυχίας» και «Μαίρη Πόπινς». Ειλικρινά, δεν μπορούμε να φανταστούμε οι αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου το 1813 να προέρχονται από άλλο στόμα. Η Julia Andrews είναι η Lady Whistledown!

#7 Τα hot γένια του Δούκα παραλίγο να μην τα δούμε ποτέ!

Κακό που θα μας έβρισκε! Thank God, οι δημιουργοί, όπως είπαμε και στο #1, δεν είχαν κύριο σκοπό να μας μεταφέρουν στην τότε εποχή με απόλυτη ακρίβεια, οπότε τα γένια που προσέδιδαν λίγο ακόμα hotness στον Simon και μάλιστα ήταν ιδέα του ίδιου του ηθοποιού (Regé-Jean Page), έφτασαν στις οθόνες μας. Κάτι ήξερε για το τι θα μας προκαλούσε με αυτό το λουκ και ξεκάθαρα επιβεβαιώθηκε.

#8 Ο Jonathan Bailey (Anthony) στόχευε αρχικά στον ρόλο του Simon

Η πρώτη του οντισιόν έγινε για τον ρόλο του Δούκα, ωστόσο η παραγωγή είδε πάνω του τον μεγάλο αδερφό της οικογένειας Bridgerton και του πρότεινε να κάνει άλλο ένα δοκιμαστικό. Κανείς δεν ξέρει πώς θα έρχονταν τα πράγματα αν τον βλέπαμε εν τέλει σαν Simon (μπορεί να αποδεικνυόταν τέλειος στον ρόλο), αλλά έχοντας δει τη σειρά τολμάμε να πούμε ότι οι τελικές αποφάσεις για το καστ ήταν οι ιδανικές! Τόσο ο Regé-Jean Page σαν Simon όσο και ο Jonathan σαν Anthony. Εάν μάλιστα βασιστεί η επόμενη σεζόν στο δεύτερο βιβλίο, τότε θα τον δούμε πρωταγωνιστή αυτή τη φορά. 

#9 Στο δημιουργό, Chris Van Dusen, οφείλουμε την… πλάκα που πάθαμε με το σύγχρονο soundtrack της σειράς

Από ‘Thank U, Next’ της Ariana Grande μέχρι ‘Bad Guy’ της Billie Eilish και ‘Wildest Dreams’ της Taylor Swift είχε ο μπαξές, παρόλο που μιλάμε για μια παραγωγή τα γεγονότα της οποίας διαδραματίζονται στο μακρινό 1813. Ωστόσο, είναι αυτές οι μικρές πινελιές της σειράς που ταιριάζουν το παλιό με το σύγχρονο και την κάνουν τόσο διαφορετική και φρέσκια σε σχέση με άλλες του είδους της. Επίσης, σαν πολύ ωραία δεν ακούγονται τα συγκεκριμένα κομμάτια αλά 19ος αιώνας style;;; 

#10 Για την πρώτη σεζόν μόνο, φτιάχτηκαν 7.500 κοστούμια!

Πέφτει πολλή δουλειά σε κάτι τέτοιες παραγωγές και φανταζόμαστε πολύ καλά γιατί. Φεύγεις εντελώς από την τωρινή εποχή και πρέπει να το δείξεις αυτό στα σκηνικά, στον ρουχισμό, στη συμπεριφορά, στα πάντα! Αλλά αυτό είναι που μας αρέσει και τόσο. Ποιος δε ζήλεψε άλλωστε τα φανταχτερά κοστούμια που βλέπαμε σε κάθε επεισόδιο, σχεδιάστρια των οποίων ήταν η Ellen Mirojnick; Μαζί με μια ομάδα 238 συνεργατών λοιπόν, δημιούργησαν κάτι χιλιάδες κοστούμια για τις ανάγκες του Bridgerton, με τα 104 από αυτά να προορίζονται αποκλειστικά για την Daphne.

#11 Η Phoebe Dynevor χρειάστηκε πολλή προετοιμασία για να μας δώσει την Daphne

Δεν είναι ότι τη μία μέρα πήρε τον ρόλο και την επόμενη μάθαινε απλώς τις ατάκες της. Μπήκε σε απαιτητικό πρόγραμμα ώστε να μεταφέρει στην οθόνη με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια μπορούσε την εικόνα μιας ντεμπιτάντ εκείνης της εποχής και το κατάφερε. Αυτό λοιπόν περιλάμβανε μαθήματα ιππασίας, πιάνου, συμπεριφοράς, τα οποία τη βοήθησαν να σταθεί σαν μια αληθινή κοπέλα του 19ου αιώνα μπροστά στο φακό.

#12 Ο ρόλος του μποξέρ και φίλου του Δούκα, βασίζεται σε υπαρκτό πρόσωπο

Παρότι σκοπός της σειράς δεν ήταν να μεταφέρει αληθινά γεγονότα και πρόσωπα στις οθόνες μας, μερικά από αυτά όντως βασίζονται στην πραγματικότητα. Μία εξ αυτών η Βασίλισσα Charlotte αλλά και ο φίλος του Δούκα, Will Mondrich, για τον ρόλο του οποίου φαίνεται πως εμπνεύστηκαν από έναν διάσημο έγχρωμο μποξέρ του 19ου αιώνα, Bill Richmond, που γεννήθηκε σκλάβος στην Αμερική αλλά κατάφερε να γίνει ο πρώτος μαύρος σταρ του αθλήματος.

#13 Το μαγαζάκι που συναντιούνταν Simon και Daphne, υπήρχε όντως το 1813

Αυτό, που αν θυμάστε, μας έδωσε τη δημοφιλή σκηνή με τον Δούκα και το κουτάλι. Τι λέω; Ξεχνιέται τέτοιο στιγμιότυπο; Στη σειρά λοιπόν, το μαγαζί παρουσιάζεται ως Gunter’s Tea Shop, ενώ στην πραγματικότητα ήταν ένα ζαχαροπλαστείο με όνομα Pot and Pine Apple. Υπέστη μια μικροαλλαγή για χάρη της σειράς, αλλά το βασικότερο είναι ότι υπήρχε όντως εκείνη την εποχή και συγκεκριμένα στο Berkeley Square του Λονδίνου.

#14 Οι ερωτικές σκηνές είχαν τη δίκη τους συντονίστρια και χρειάστηκαν πρόβες αρκετών εβδομάδων

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το κομμάτι της σειράς που αγαπήθηκε περισσότερο από κάθε άλλο ήταν οι ερωτικές σκηνές μεταξύ των νεόνυμφων. Ταυτόχρονα όμως ήταν και το πιο απαιτητικό για τους ηθοποιούς και δεν απορούμε καθόλου γιατί. Όπως παραδέχτηκαν και οι δυο, προετοιμάστηκαν για εβδομάδες προτού τραβήξουν αυτές τις σκηνές, μαζί με την «συντονίστρια σεξουαλικής οικειότητας», Lizzy Talbot, κάτι που τους βοήθησε να νιώσουν οικειότητα κι ασφάλεια. Επίσης, κάτι άλλο που λάτρεψαν οι φανς είναι ότι οι εν λόγω σκηνές παρουσιάστηκαν μέσα από τη γυναικεία οπτική και αυτό ξεχώρισε!

#15 Οι τοποθεσίες που βλέπουμε δεν προέρχονται μόνο από το Λονδίνο

Τα γυρίσματα απαιτούσαν ταξιδάκια στην Αγγλία, για να βρεθούν τοποθεσίες που ταιριάζουν στην παραγωγή και με τη βοήθεια σκηνικών και CGI να αποδοθεί το κλίμα του 19ου αιώνα. Αυτό σημαίνει πως ξεκάθαρα δε βλέπαμε μόνο το Λονδίνο στα επεισόδια, με τις σκηνές στους δρόμους και τα πάρκα να έχουν γυριστεί κυρίως στην πόλη Μπαθ της Αγγλίας. Πολλά ιστορικά μέρη εκμεταλλεύτηκαν επίσης για τους σκοπούς της σειράς, όπως εξοχικές επαύλεις (Hatfield House) και μουσεία (Holburne Museum of Art).

#16 Η πραγματική Βασίλισσα την Αγγλίας (Ελίζαμπεθ) διέκοψε τα γυρίσματα, για λόγους ενός… event

Όταν η αυτής Μεγαλειότης του 21ου αιώνα την «μπήκε» στη Βασίλισσα του 19ου αιώνα. Ναι, παίχτηκε και τέτοιο σκηνικό, αφού η σκηνή όπου η Daphne κι ο Simon εκλιπαρούν τη Βασίλισσα Charlotte να τους δώσει την άδεια να επισπεύσουν τον γάμο τους, αναβλήθηκε λόγω βασιλικών υποχρεώσεων στην πραγματική ζωή, αφού η Queen Elizabeth χρειαζόταν το χώρο (Lancaster House στο Λονδίνο) για να διοργανώσει μια εκδήλωση. Και φυσικά τον πήρε χωρίς αντίρρηση.

#17 Δεν ήταν εξ αρχής σίγουρο ποια θα κρύβεται πίσω από την κουτσομπολίστικη φυλλάδα

Spoiler Alert σε περίπτωση που δεν έχετε φτάσει στο σημείο της αποκάλυψης – Τα βιβλία είχαν μιλήσει, ωστόσο η παραγωγή δεν ήταν 100% σίγουρη ότι θέλει να παραμείνει πιστή σε αυτά ως προς την ταυτότητα της Lady Whistledown. Αρχικά, είχαν ληφθεί υπόψιν οι Lady Danbury, Daphne, Eloise και Brimsley, ωστόσο κατέληξαν να κρατήσουν το ίδιο πρόσωπο με τα βιβλία, την Penelope Featherington δηλαδή. Εκεί που διαφοροποιήθηκε όμως η σειρά, είναι στο πότε έκανε την αποκάλυψη, αφού στα βιβλία άργησε πολύ περισσότερο να έρθει.

Τέλος, αφού μάθαμε όλα αυτά τα ωραία για την επισήμως No1 σειρά του Netflix, να σας υπενθυμίσουμε ότι επιβεβαιώθηκε η επιστροφή της για 2η σεζόν. Την άνοιξη αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα, οπότε η πρεμιέρα πιθανόν να μας έρθει και πάλι τέλη του έτους (ανήμερα Χριστουγέννων ίσως; Κανείς δεν ξέρει). Μέχρι τότε, μια καλή ιδέα για να γεμίσουμε τον χρόνο μας είναι η ανάγνωση των βιβλίων από τις Εκδόσεις Έλξις, να ξέρουμε και τι μας περιμένει στο νέο γύρο επεισοδίων.

FUN ZONE

BINGE WATCHING

‘The Witcher’: Το Netflix τελειώνει τη σειρά νωρίτερα από το προγραμματισμένο, δεν απορούμε!

BINGE WATCHING

Όλες οι ταινίες του Harry Potter επιστρέφουν στους κινηματογράφους με τα Epic Movie Nights!

EVENTS

Τo iconic street runway των adidas originals που είδαμε στο πιο αυθεντικό Fashion Show!

ΟΛΟ ΠΕΪΖ

Το νέο PRO X 60 της Logitech G είναι το πληκτρολόγιο που θα λατρέψει κάθε gamer!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET