ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

6 πράγματα που πρέπει να προσέξει ένας φοιτητής που ψάχνει σπίτι στη Θεσσαλονίκη!

Χιλιάδες νέοι πρωτοετείς καταφθάνουν για σπουδές στη συμπρωτεύουσα. Τα εφιαλτικά χρόνια των Πανελληνίων πέρασαν (ελπίζω ανεπιστρεπτί) και οι νέοι φοιτητές ψάχνουν το σπίτι που θα φιλοξενήσει τα όνειρα και τα καλύτερα χρόνια τους. Ας μην ξεχνάμε και εμάς, τους παλιούς, που αλλάζουμε σπίτι είτε γιατί κυνηγάμε νέες ευκαιρίες, είτε γιατί τα αδέρφια μας έρχονται να […]

Default avatar

Guest Author

31 Αυγούστου, 2016

Χιλιάδες νέοι πρωτοετείς καταφθάνουν για σπουδές στη συμπρωτεύουσα. Τα εφιαλτικά χρόνια των Πανελληνίων πέρασαν (ελπίζω ανεπιστρεπτί) και οι νέοι φοιτητές ψάχνουν το σπίτι που θα φιλοξενήσει τα όνειρα και τα καλύτερα χρόνια τους.

Ας μην ξεχνάμε και εμάς, τους παλιούς, που αλλάζουμε σπίτι είτε γιατί κυνηγάμε νέες ευκαιρίες, είτε γιατί τα αδέρφια μας έρχονται να μας συντροφεύσουν στην υπόλοιπη πορεία μας.

Κάπως έτσι, νέο αίμα και γερουσία, έχουμε βγει στην αναζήτηση και για τον Α ή Β λόγο, αναγκαζόμαστε να χαμηλώσουμε τα στάνταρ μας. Και επειδή ψέματα δεν θα σας πω ποτέ, η αναζήτηση εν έτη 2016 , δεν είναι απλά μια δύσκολη υπόθεση. Η εκμετάλλευση μεγάλη, τα ενοίκια υψηλά και οι απαιτήσεις μας ουκ ολίγες.

Ελπίζω να διαβάσετε σύντομα το εν λόγω άρθρο, μιας και βρισκόμαστε σε περίοδο αιχμής. Ως «παλιά», έχω να σας επισημάνω 2-3 πραγματάκια.

Ξεκινάμε κάπως έτσι: Να θυμάστε πάντα πως…

1. …χωρίς μεσίτη…δεεεν…

story

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι εποχές άλλαξαν, τα μεσιτικά έχουν αναλάβει όλη την πόλη. Προς Αθήνα μεριά, δεν έχω ιδέα τι παίζει, για τη Θεσσαλονίκη είμαι σίγουρη. Είτε αγγελίες διαβάσετε σε κολώνες και στάσεις λεωφορείων, είτε βρεθείτε απευθείας σε μεσιτικό, είναι το ίδιο και το αυτό. Να σημειωθεί πως δεν εκθειάζω τα μεσιτικά, απλά ως παθούσα μπορώ να σας εγγυηθώ πως είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρετε να βρείτε σπίτι ΟΥΤΕ με μεσίτη αν δεν βιαστείτε.

2. …έρχεσαι πάντα δεύτερος.

2gif

Το γελοίο που αντιμετώπισα αυτές τις μέρες, όσο κι αν φανεί εξωπραγματικό, ήταν πως οι ιδιοκτήτες των ακινήτων είχαν «τάξει» τα διαμερίσματα σε συμπατριώτες, φίλους, συγγενείς και έτσι εμείς οι άγνωστοι απελπισμένοι πελάτες των μεσιτικών, έπρεπε να περιμένουμε είτε την απόρριψη είτε την έγκριση με τηλεφώνημα. Αναμονή στο ενδιάμεσο και απώλεια προσφορών (αν ήμασταν τόσο υπομονετικοί) από άλλους. Δεν θα μπορούσατε να μας σπάσετε να νεύρα ευκολότερα αγαπητοί άγνωστοι.

3. …το κέντρο πρέπει να το ξεχάσετε.

bb1b42fcf0873e3bfbf27f0d43b8d1ca

Όταν λέω κέντρο, εννοώ κέντρο-κέντρο. Για παράδειγμα Θεσσαλονίκη, Κέντρο, Καμάρα, εκτός ότι σπανίζει να πληροί τις προδιαγραφές σας, έχει κλειστεί (κατακλυστεί) από τα μέσα της χρονιάς και του καλοκαιριού. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε περιοχές του κέντρου, οι οποίες έχουν καλή συγκοινωνία και είναι προσβάσιμες με λίγη καλή θέληση και περπάτημα 10 εως 20 λεπτών. Ακόμα και Καμάρα να βρείτε, θα αναγκαστείτε να συμβιβαστείτε με διάφορα θέματα όπως η έλλειψη ντουζιέρας-μπανιέρας, τα παλιά κουφώματα που τρίζουν και δεν εμποδίζουν το κρύο, τα υψηλά ενοίκια για στούντιο 30 τ.μ. και άλλα πολλά.

4. …η επιλογή περιοχής έχει μεγάλη σημασία.

4gif 2

Όσο «ουάου» κι αν παρουσιάστηκε το διαμέρισμα μέσω διαδικτύου, όσο εντυπωσιακά χαμηλή τιμή κι αν έχει (ενώ πληροί τις προϋποθέσεις σας), η περιοχή παίζει σημαντικό ρόλο. Όταν έχεις επιλέξει ένα σπίτι σε όμορφη γειτονιά, ήσυχη, πανέμορφο και σε διαρρύθμιση Χόλιγουντ, σίγουρα είναι απόκεντρο. Ειδικότερα, αν φοιτάς σε ΑΕΙ, όσο καλή κι αν είναι η γραμμή του ΟΑΣΘ, η εποχή που έρχεται εγκυμονεί απεργίες και πανικό. Κάπως έτσι, αν αναγκάζεσαι κάθε μέρα να χρησιμοποιείς το λεωφορείο και στην καλύτερη των περιπτώσεων φτάνεις σε 30 λεπτά, θα έχεις πρόβλημα.

5. …ο όροφος είναι σημαντικό θέμα.

5

Εκτός κι αν είσαι και πολύ γκάνγκστα και αντέχεις να ζεις σε υπόγεια χωρίς φως και αέρα, έτσι συμμορίτικα. Αν δεν θέλεις να μετατρέψεις το σπίτι σου σε γιάφκα, φρόντισε να ξεκινά από ισόγειο υπερυψωμένο (εάν η περιοχή είναι ήσυχη και καθαρή), ώστε να τηρηθεί ασφάλεια και υγιεινή.

6. …χρειάζεσαι ανθρώπινο μπάνιο.

6gif

Ποιος θα αντέξει χωρίς μπανιέρα-ντουζιέρα περισσότερο από 1 μήνα; Κανείς! Και ξέρετε γιατί; Γιατί οι φοιτητές θέλουν να βγαίνουν άμεσα από το σπίτι για τη σχολή, τη δουλειά και τη διασκέδαση. Ποιος θα κάθεται να σφουγγαρίζει κάθε μέρα τα νερά τα οποία είναι πολύ πιθανό να μεταφερθούν σε όλο το σπίτι; Έπειτα, είναι και το άλλο. Τέτοια μπάνια είναι υπερβολικά μικρά κι έτσι όσο περιορίζεται ο χώρος, περιορίζεται και η άνεση. Όσο μικρό λοιπόν κι αν είναι το διαμέρισμα, φροντίστε να έχει ντουζάκι με πλακάκια .

Ακούστε την παλιά, παιδιά! Ελπίζω να βοήθησα.

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Οι νέοι αδιαφορούν για το «πτυχίο πανεπιστημίου» – Ποια επαγγέλματα κερδίζουν έδαφος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET