fbpx

You can do this | 5 πράγματα να κάνεις τις Κυριακές για να έχεις μία πιο παραγωγική εβδομάδα!


Η Κυριακή είναι μία περίεργη μέρα. Πρακτικά είναι ακόμη Σαββατοκύριακο, οπότε έχεις τη δυνατότητα να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Δυστυχώς, σηματοδοτεί επίσης το τέλος της εβδομάδας και το ξεκίνημα της επόμενης. Και εκεί σε πιάνει ο πανικός. Άντε πάλι να ξυπνάς νωρίς το πρωί και να έχεις δουλειές και τρεχάματα.

Βέβαια, ο τρόπος που περνάς τις Κυριακές σου μαρτυρά πολλά για το πώς περνάς και τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας.

Γι’ αυτό και εκείνη την ημέρα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα παραγωγικός. Συνηθίζεις να καθαρίζεις το σπίτι σου, να τακτοποιείς τις εκκρεμότητές σου και γενικότερα να κάνεις όλα εκείνα με τα οποία δε μπορείς να καταπιαστείς τις καθημερινές λόγω έλλειψης χρόνου. Ναι μεν η Κυριακή είναι μέρα για χαλάρωση, αλλά πρέπει σιγά – σιγά να την εκμεταλλεύεσαι για να προγραμματίζεις πώς θα περάσεις την υπόλοιπη εβδομάδα.

Πώς μπορείς να το καταφέρεις αυτό; Παρακάτω θα βρεις 5 συνήθειες να εντάξεις στην Κυριακάτικη ρουτίνα σου που εξασφαλίζουν η εβδομάδα που ακολουθεί να είναι και πιο παραγωγική:

#1 Καθάρισε το δωμάτιο σου/το σπίτι

Για μερικούς ψυχαναγκαστικούς ανθρώπους (όπως εγώ) η καθαριότητα του σπιτιού λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία. Δεν υπάρχει τίποτα τελειότερο και πιο καθησυχαστικό από ένα σπίτι σε πλήρη τάξη και καθαριότητα. Αν δεν είναι η Κυριακή η ιδανική μέρα να ξαραχνιάσεις το τσαρδάκι σου, τότε ποια;! Μέσα στην εβδομάδα πιθανώς δεν προλαβαίνεις να κάνεις δουλειές γιατί σε απασχολεί η καθημερινότητα, οπότε η Κυριακή προσφέρεται για τις δουλειές του σπιτιού, ώστε να φύγουν από το κεφάλι σου.

#2 Διάλεξε τα ρούχα που θα φοράς κάθε μία μέρα

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο χρόνος που σπαταλά κανείς κάθε πρωί για να επιλέξει τα ρούχα του, είναι μπόλικος και μπορεί να σε πάει μέχρι και πίσω στο πρόγραμμά σου. Για να γλιτώσεις μερικά έως αρκετά λεπτά, φρόντισε από την Κυριακή να έχεις κιόλας διαλέξει τα σύνολα που θα φορέσεις μέσα στην εβδομάδα, ώστε να γλιτώσεις από αυτήν τη χρονοβόρα διαδικασία και να ξεκλέψεις έστω και λίγο χρόνο να κοιμηθείς παραπάνω.

#3 Μαγείρεψε αρκετό φαγητό για να περάσεις την εβδομάδα

Εκτός κι αν σου περισσεύει χρόνος και διάθεση να ετοιμάζεις κάθε μεσημέρι επί τόπου το φαγητό σου, ενώ δε μπορείς να πάρεις τα πόδια σου από την κούραση. Αν έχεις μαγειρέψεις, ωστόσο, δύο – τρία φαγητά από την Κυριακή και τα έχεις τοποθετήσει στο ψυγείο, θα έχεις να τρως για όλη τη βδομάδα. Μπορείς να φτιάξεις επίσης κι ένα κολατσιό για να παίρνεις μαζί σου στη δουλειά ή τη σχολή. Δε φαντάζεσαι πόσο χρόνο και κόπο θα γλιτώσεις!

#4 Κάνε μία λίστα με τα πράγματα που έχεις να κάνεις μέσα στη βδομάδα

Επειδή είμαστε άνθρωποι και ξεχνάμε πολλές φορές, καλό είναι να σημειώνουμε κάπου τις υποχρεώσεις και τις σκέψεις μας ώστε να είμαστε συνεπείς. Καλό θα είναι λοιπόν κάθε Κυριακή να σημειώνεις μία λίστα με τα πράγματα που θέλεις να βγάλεις εις πέρας τις επόμενες μέρες. Θα σε βοηθήσει πολύ η όλη διαδικασία, γιατί θα σιγουρευτείς πως όλες σου οι υποχρεώσεις θα εκτελεστούν με απόλυτη επιτυχία.

#5 Απλά κάνε ένα χαλαρωτικό μπανάκι και ξεκουράσου

Το καλύτερο μένει πάντα για το τέλος. Δεν ξέρω για σας αλλά εγώ ακόμη και το καυτό ντους ως διασκέδαση το βλέπω. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπανάκι, βάλε να παίζει απαλή μουσική, πιες ένα ποτηράκι κρασί, δες μία ταινία και σε τελευταίο στάδιο ξεραίνεσαι στον ύπνο.

Έχοντας περάσει μία τόσο όμορφη και παραγωγική Κυριακή, η νέα βδομάδα θα ξεκινήσει με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET