ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

5 πράγματα να αφοσιωθεί και να βάλει στόχο, κάθε single κοπέλα εκεί έξω!

Γιατί δεν υπάρχει πιο δημιουργική και παραγωγική περίοδος για μία γυναίκα, απ' όταν είναι μόνη.

Θεώνη Σταματοπούλου

27 Αυγούστου, 2019

Ελπίζω να συμφωνείς κι εσύ, ότι ως single περνάς τα καλύτερα (και πιο δημιουργικά θα πω εγώ) χρόνια της ζωής σου. Αρκετά πια μ’ αυτό το ταμπού που θέλει μία κοπέλα να είναι ευτυχισμένη ντε και καλά όταν βρίσκεται σε σχέση μόνο. Σε μερικούς ακούγεται ακόμη και παράξενο ένα νέο κορίτσι να είναι μόνο του και σπεύδουν να υποθέσουν ότι δεν είναι από επιλογή της. Μα προς Θεού, ξεκάθαρα δεν τη θέλει κανείς και ξεκάθαρα θα μείνει για πάντα έτσι!

Εγώ ένα έχω να πω για όσους τα λένε αυτά: τους κατουράμε κορίτσια! Γιατί τα θετικά του να είσαι single είναι άπειρα.

Δεν υπάρχει πιο δημιουργική και παραγωγική περίοδος για μία γυναίκα, απ’ όταν είναι μόνη. Έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο να αφιερώσει στον εαυτό της και τις ανάγκες της και άρα να βρει τι την κάνει πραγματικά ευτυχισμένη. Κι επειδή τα χρόνια δε γυρίζουν πίσω και πάντα πρέπει να ευχαριστιόμαστε όσο περισσότερο γίνεται τις στιγμές μας, σου έχω μία λίστα με τα πράγματα που μπορείς να βάλεις στόχο να επιτύχεις όσο είσαι ελεύθερη και ωραία:

#1 Επένδυσε στις φιλίες σου

Οι σύντροφοι πάνε και έρχονται, οι φιλίες όμως αν έχουν γερά θεμέλια μπορούν να κρατήσουν για μια ζωή. Την περίοδο λοιπόν που δεν είσαι δεσμευμένη, μπορείς κάλλιστα να αφοσιωθείς στους φίλους σου που για διάφορους λόγους είχες παραμελήσει στο παρελθόν. Μπορείς να κανονίσεις να τους βλέπεις συχνότερα, να είσαι πιο δοτική μαζί τους και να συζητάτε για τα πάντα. Παράλληλα, μπορείς να γίνεις πιο ανοιχτή και κοινωνική και να κάνεις γνωριμίες και με νέα άτομα για να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο.

#2 Ετοίμασε ταξίδια μοναχά για πάρτη σου

Προσωπικά δεν έχει τύχει να ταξιδέψω μόνη μου, αλλά από φίλες που το έχουν κάνει, ακούω πάντα τα καλύτερα. Το ξέρω ότι μπορεί να έχεις ενδοιασμούς, να φοβάσαι ή να μη νιώθεις άνετα με την ιδέα, αλλά πραγματικά μόνο πιο δυνατή μπορείς να βγεις μέσα από μία τέτοια διαδικασία. Δες το ως μία ευκαιρία να ξεφύγεις από τις συνήθεις δραστηριότητές σου ή από την καθημερινότητα και να κάνεις μία τρέλα. Με το να ταξιδέψεις μόνη σου, θα μπορέσεις να ανακαλύψεις νέες εμπειρίες αλλά και πράγματα για τον ίδιο σου τον εαυτό, που σε άλλη περίπτωση δε φανταζόσουν.

#3 Και στο μέλλον…

Αλήθεια, πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια; Θα έχεις οικογένεια; Θα ανοίξεις μια δική σου εταιρεία; Θα γίνεις νομάς; Πρέπει να δώσεις μεγάλη βάση στα όνειρά σου, να κάτσεις να τα βάλεις όλα κάτω και να υπολογίσεις ποια από αυτά μπορούν να επιτευχθούν και ποια όχι. Τώρα είναι η στιγμή να σκεφτείς ποιες είναι οι πιο ουσιαστικές επιθυμίες σου και τι αποζητάς από τη ζωή σου, που δεν έχεις ούτε συμβιβασμούς να κάνεις ούτε να υπολογίσεις κάποιον άλλο πέρα από τον εαυτό σου. Δοκίμασε εμπειρίες, άλλαξε πόλη, πιάσε δικό σου διαμέρισμα, μάθε τι σε κάνει πραγματικά ευτυχισμένη.

#4 Γίνε η boss lady που ονειρευόσουν

Από την στιγμή που δεν έχεις κάποιον να αφιερώνεις τις ώρες σου, έχεις άπλετο χρόνο να ασχοληθείς με την καριέρα σου και να κυνηγήσεις τους στόχους σου. Σταμάτα να αναλώνεσαι σε fail έρωτες και κοίταξε το καλύτερο για σένα. Είτε είσαι ακόμη φοιτήτρια είτε έχεις αποφοιτήσει, μπορείς να ετοιμάσεις ένα ικανό βιογραφικό, με το πτυχίο και το μεταπτυχιακό σου και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και να αναζητήσεις την καλύτερη εργασία για σένα. Ακόμα κι αν νιώθεις πως το αντικείμενο των σπουδών σου δε σου ταιριάζει τελικά, η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα να ψαχτείς όσο χρειάζεται μέχρι να βρεις αυτό που θέλεις και να φτάσεις στην κορυφή. Όποιος προσπαθεί σκληρά, στο τέλος αμείβεται.

#5 Βρες τον έρωτα σε όσα σε παθιάζουν

Επειδή δεν είσαι με κάποιον, δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι κι ερωτευμένη. Ο «έρωτας» και η «αγάπη» δεν περιορίζονται μεταξύ των ανθρώπων. Απλά σκέψου τι είναι αυτό που σε γεμίζει και σε κάνει ευτυχισμένη. Μήπως σου αρέσει ο χορός; Μήπως να τραγουδάς; Να ζωγραφίζεις; Να προσφέρεις ανιδιοτελώς; Ό,τι κι αν σε συναρπάζει, το ξέρεις βαθιά μέσα σου και καλά θα κάνεις να αρχίσεις να ασχολείσαι πιο εντατικά μαζί του. Γιατί όσο θα παθιάζεσαι τόσο πιο πολύ θα βάζεις τα δυνατά σου και θα βγάζεις προς τα έξω τον καλύτερο σου εαυτό. Κι όμοιο μ’ αυτό το συναίσθημα του ενθουσιασμού και της πληρότητας, δε θα βρεις αλλού.

Τόλμησε λοιπόν να κάνεις πράγματα τώρα που είσαι νέα, single και ορεξάτη και μην αφήνεις το χρόνο να κυλάει χωρίς να τον αξιοποιήσεις. 

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET