ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πότε μπορούν οι μαθητές να δικαιολογήσουν τις απουσίες τους!

Σε σχετική απάντηση του Υπουργού Παιδείας σχετικά με τις απουσίες που μπορεί να δικαιολογήσουν οι μαθητές, αναφέρεται ότι δε λαμβάνονται υπόψη απουσίες των μαθητών για το χαρακτηρισμό της φοίτησης. Πιο συγκεκριμένα δείτε παρακάτω ποιες απουσίες μπορούν να δικαιολογήσουν οι μαθητές:   Α. Όσες οφείλονται σε ολιγοήμερη ή ολιγόωρη απεργία των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ και βεβαιώνεται […]

Default avatar

Guest Author

26 Οκτωβρίου, 2015

Σε σχετική απάντηση του Υπουργού Παιδείας σχετικά με τις απουσίες που μπορεί να δικαιολογήσουν οι μαθητές, αναφέρεται ότι δε λαμβάνονται υπόψη απουσίες των μαθητών για το χαρακτηρισμό της φοίτησης.
Πιο συγκεκριμένα δείτε παρακάτω ποιες απουσίες μπορούν να δικαιολογήσουν οι μαθητές:

 

Α. Όσες οφείλονται σε ολιγοήμερη ή ολιγόωρη απεργία των υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ και βεβαιώνεται κατά τόπους από τον Οικείο Νομάρχη

 

Β. Για τα Γυμνάσια και Λύκεια, μόνο οι απουσίες της πρώτης και τελευταίας διδακτικής ώρας είναι δυνατόν, κατά την κρίση του Συλλόγου των Διδασκόντων, να δικαιολογηθούν, εφόσον οφείλονται σε εξαιρετικά σοβαρούς αντικειμενικούς λόγους των ιδιαίτερων τοπικών, συγκοινωνιακών και άλλων συνθηκών.

 

Γ. Όταν τα σχολεία κλείνουν με απόφαση του Νομάρχη λόγω κακοκαιρίας, δε σημειώνονται απουσίες.

 

Δ.Απουσίες μαθητών που δεν ανήκουν χωροταξικά στη σχολική μονάδα που φοιτούν (Εσπερινά, Μουσικά, Πειραματικά, Καλλιτεχνικά, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ) και οι απουσίες αποδεδειγμένα (ανάλογα με το μέσο που χρησιμοποιεί ο κάθε μαθητής) οφείλονται σε απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Πέμπτης (21/9): Χωρίς Μετρό και ΗΣΑΠ όλο το 24ωρο – Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία!

ΕΛΛΑΔΑ

Youth Pass: Καθυστερεί το επίδομα των νέων – Πότε ανοίγει τελικά η πλατφόρμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Λέσβος: Σκυλάκι πέθανε από φόλα μέσα σε σχολείο, μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτισμός κάποιων!

TECH NEWS

H νέα λειτουργία του Google Maps για να βάλεις σε τάξη τις αποθηκευμένες τοποθεσίες σου!

ΕΛΛΑΔΑ

Κοπέλα δέχτηκε επίθεση από άγνωστο στον σταθμό Ομόνοιας και δεν αντέδρασε κανείς!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET