ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πες μου την ηλικία σου, να σου πω πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σεξ για να είσαι υγιής!

Όχι εμείς που γίναμε 65 από τα 20 μας. 💀

Το σεξ δε θέλει συνταγές, δοσολογίες και βήματα. Θέλει πάθος, φαντασία (που λέει και η Μαριάντα) και κυρίως πάνω από ένα άτομο για να γίνει. Λυπάμαι, αλλά το «τι κάνω μόνη μου μεσ’ το σαλόνι μου» δε μετράει, αλλιώς θα ήμασταν όλοι πρωταθλητές!

Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζουμε ότι εκτός από ευημερία και απόλαυση, το σεξ προσφέρει και υγεία στο σώμα μας. Κι όπως για όλα τα healthy πράγματα εκεί έξω, έτσι και σ’ αυτό πρέπει να είμαστε συνεπείς για να θεωρούμαστε υγιείς. 

Πράγματι, η ερωτική δραστηριότητα είναι σαν μυστική συνταγή για γερό ανοσοποιητικό. Η ιδρύτρια του The Eastern Philosophy, Nina Cheng, που μοιράζεται συχνά στο TikTok της παραδοσιακές κινέζικες θεραπείες για την υγεία – από την πρόληψη του hangover μέχρι το «πώς να σταματήσεις ένα κρυολόγημα» – σε ένα πρόσφατο βίντεό της τόνισε ότι «το ανεπαρκές σεξ θεωρείται επίσης αιτία ασθενειών στην κινεζική ιατρική».

*Meanwhile η μάνα μου όταν της λέω πως δε νιώθω καλά: «Αν είσαι όλη μέρα στο κινητό, πώς να μην αρρωστήσεις»… Make it make sense!*

Πόσες ακριβώς, όμως, είναι οι φορές που πρέπει να βάλουμε αυτά τα τρία γράμματα στο calendar;

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσίευσε το The Sun, αλλά και ενός μυθικού σεξολόγου ονόματι Su Nu Jing, παίζει ρόλο η ηλικία σου

Αν είσαι 18 με 29, πρέπει να κάνεις 112 φορές το χρόνο, δηλαδή γύρω στις 2 φορές την εβδομάδα! Μάλιστα, μία διαφορετική έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Wilkes στην Πενσυλβάνια, έδειξε πως οι φοιτητές που έκαναν όντως 1-2 φορές την εβδομάδα σεξ, είχαν περισσότερα αντισώματα από εκείνους που απείχαν από το άθλημα. Ενώ βοηθάει και στη διατήρηση χαμηλής αρτηριακής πίεσης, στη μείωση του άγχους και τον ποιοτικό ύπνο

Αν ας πούμε τον χρόνο, αυτός ο αριθμός είναι μηδέν… να μετράμε αντίστροφα τις ώρες μας; Για μία φίλη ρωτάω! 

Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο fact έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι ηλικίες 24 με 28 είναι εντελώς και απολύτως μόν@ και ούτε έχουν τη διάθεση να μπουν σε σχέση. Θα μου πεις, η έρευνα λέει τι θα έπρεπε να κάνουμε. Σωστά, αλλά να υπάρχει και λίγος ρεαλισμός ρε παιδιά! Εδώ παλεύουμε για 2 φορές το χρόνο, για ποια εβδομάδα μας μιλάνε; 😫 

Προχωράμε όμως, και συγκεκριμένα πάμε στις ηλικίες 30 με 39, όπου εκεί πια ο ρυθμός πέφτει λίγο και φτάνει τις 86 φορές τον χρόνο, δηλαδή 1,6 φορά την εβδομάδα. Αυτή την 0.6 πολύ θα ήθελα να είμαι σε μία μεριά να τη δω. 

Τι γίνεται όμως αν ο ένας είναι 27 και ο άλλος 32; Αυτές τις υπόλοιπες 26 φορές του χρόνου (ή την 0.4 την εβδομάδα), με ποιον θα τις κάνει; Κρίμα να πάνε χαμένες, δεν παίζουμε με θέματα υγείας! 

Από την άλλη, έχουμε και τους 40 με 49 που χρειάζεται να προπονούνται κάθε 16 μέρες ενώ οι 50 με 59 κάθε 21 μέρες ή 69 φορές τον χρόνο. Ωραίος αριθμός θα πω εγώ!

Προφανώς η συχνότητα μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία, λόγω υποχρεώσεων, κούρασης και αντοχών. Κυρίως όμως, επειδή πιθανότατα υπάρχουν παιδιά μέσα στο σπίτι, τα οποία δε χρειάζεται να τραυματιστούν ψυχικά με το να ακούσουν τους γονείς τους στη διάρκεια ερωτικών περιπτύξεων.

Κι επειδή ως γνωστόν το σεξ δεν κόβεται, οι ηλικίες των 60 και πάνω πρέπει να το κάνουν τουλάχιστον μία φορά το μήνα! *cries in 25 single*

Όσες φορές και να ορίζει η έρευνα πάντως, με 2 λεπτά τη φορά δεν κέρδισε ποτέ κανείς. Γι’ αυτό θερίζουν οι ιώσεις, κατάλαβες;! 

OUR20s

DIGITAL

Κολλητή μοιράζεται πώς θα καταλάβεις ότι κάποιος θα σε απατήσει και τα σχόλια την επιβεβαιώνουν!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Τύπος μοιράζεται την ιστορία του πώς από υπάλληλος στα McDonald’s έγινε εκατομμυριούχος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET