ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Πόσο καλά ξέρεις να φιλάς; 5 σημάδια ότι έχεις μεγάλο ταλέντο στα χείλη!

Το φιλί αποτελεί έναν από τους πιο απλούς και αθώους τρόπους να δείξουμε τον έρωτά μας σε κάποιον. Ωστόσο, όταν φιλάμε κάποιον, ειδικά τις πρώτες φορές, δύσκολα μπορεί να ηρεμήσει εντελώς το κεφάλι μας και να απολαύσουμε 100% αυτό που συμβαίνει. Το μυαλό μας βομβαρδίζεται από ερωτήματα τύπου «το κάνω καλά;», «το ευχαριστιέται το ίδιο […]

Νατάσσα Πιοτογιαννάκη

20 Σεπτεμβρίου, 2018

Το φιλί αποτελεί έναν από τους πιο απλούς και αθώους τρόπους να δείξουμε τον έρωτά μας σε κάποιον.

Ωστόσο, όταν φιλάμε κάποιον, ειδικά τις πρώτες φορές, δύσκολα μπορεί να ηρεμήσει εντελώς το κεφάλι μας και να απολαύσουμε 100% αυτό που συμβαίνει. Το μυαλό μας βομβαρδίζεται από ερωτήματα τύπου «το κάνω καλά;», «το ευχαριστιέται το ίδιο όπως εγώ;», «μήπως είναι ξενέρωτο;».

Από τη μία λογικό να υπάρχουν τέτοιες αμφιβολίες, καθώς ο καθένας έχει τα δικά του γούστα ακόμη και σ’ αυτό το κομμάτι, οπότε οι προτιμήσεις μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο.

Αν είναι εμφανές ότι ο άλλος δεν το χαίρεται καθόλου, τότε απλώς άλλαξε τακτική. Δεν είναι δα και τόσο δύσκολο. Αν από την άλλη όμως, δεν είσαι και πολύ σίγουρος/η για το πόσο καλά τα πας, τότε αντί να ρωτήσεις ευθέως το πρόσωπο (προς Θεού, μην το κάνεις), καλύτερα να το διαπιστώσεις από μόνος/η σου δίνοντας σημασία στα παρακάτω σημάδια.

Είσαι νινί ακόμα ή… ξέρεις πώς φιλούν στο στόμα; 

#1 Δεν τραβιέται μακριά σου (έστω και διακριτικά)

Ένα σίγουρο σημάδι για να καταλάβεις αν ο άλλος έλκεται από τον τρόπο που φιλάς, είναι να τσεκάρεις την αντίδρασή του κάθε φορά που πλησιάζεις τα χείλη σου στα δικά του. Αν προσπαθεί να αποφύγει το φιλί σας με διάφορες δικαιολογίες ή απομακρύνεται διακριτικά, τα νέα δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Ένας επίσης καλός τρόπος για να καταλάβεις αν είσαι αυτό που λέμε good kisser ή όχι, είναι να προσέξεις αν ο άλλος σου κάνει έμμεσα παρατήρησεις, ή σταματάει να σε φιλάει στα ξαφνικά ή και μετά το δεύτερο φιλί.

Αν κάποιο από αυτά συμβαίνει όντως, τότε ίσως να χρειάζεστε λίγο χρόνο ακόμα, για να συνηθίσετε ο ένας τον άλλον και να βρείτε τον ρυθμό σας. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι ή να πληγώνεται η αυτοπεποίθησή σου.

#2 Στο λέει στα ίσα

Το καλό και το ωραίο πάντα επαινούνται. Γι’ αυτό το λόγο, αν είσαι expert στα φιλιά, σίγουρα θα το μάθεις. O/η σύντροφός σου θα φροντίσει να σου περάσει το «μήνυμα» είτε με μία έκφραση απόλαυσης είτε με ένα τεράστιο χαμόγελο ή απλώς θα σου το πει! Όταν, λοιπόν, ακούσεις κανένα «Τι ωραίο φιλί»  και τα σχετικά, μπορείς ελεύθερα να το πάρεις πάνω σου. Αλλά διακριτικά, μη φανείς και ψωνάρα.

#3 Δε χορταίνει τα φιλιά σου

Εάν ο/η άλλος/η θέλει να σε φιλάει συνέχεια, τότε για τι ακριβώς απορείς; Το άτομο σε θέλει πολύ και δεν ντρέπεται να στο δείξει! Βέβαια, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι ο master των φιλιών. Μπορεί απλά να βρήκες κάποιον που έχετε τέλεια χημεία μεταξύ σας και απλώς ταιριάζετε στον τρόπο που φιλάτε! Που εδώ που τα λέμε, μπράβο σου, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να τα βρίσκεις με τον άνθρωπό σου, όχι με όλον τον κόσμο!

#4 Γελάτε και οι δύο

Τι κάνουν οι άνθρωποι όταν περνούν καλά και απολαμβάνουν κάτι; Χαμογελούν, α γεια σου! Όταν είσαι ευτυχισμένος, τα χείλη σου δεν μπορούν να το κρύψουν. Κάπως έτσι και στο φιλί, όταν σου αρέσει και νιώθεις μια ευφορία να σε χτυπάει κατακούτελα, θα χαμογελάσεις. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα νιώσεις τα δόντια του συντρόφου σου καθώς θα έχετε την στιγμή σας, θα είναι επειδή ο άνθρωπος δεν μπορεί να κρύψει τη χαρά του.

#5 Νιώθεις ότι το έχεις, ρε παιδί μου

Άνευ λόγου και αιτίας, νιώθεις αυτοπεποίθηση όταν φιλάς τον/την άλλον/η, γιατί μέσα σου ξέρεις ότι το κάνεις καλά. Ξέρεις ότι αρέσει στον παρτενέρ σου και αυτό σε οδηγεί στο να βάζεις ακόμα περισσότερη τέχνη. Μερικά πράγματα τα έχουμε έμφυτα που λέμε!

Σε περίπτωση που δεν έχεις παρατηρήσει κανένα από τα παραπάνω σημάδια, σου συνιστώ να αρχίσεις εξάσκηση!

 

OUR20s

DIGITAL

Καθηγητής του Γεωπονικού διδάσκει αγένεια και σεξισμό σε ταμεία, λογικά ξέρει από παιδεία!

DIGITAL

Κάπως έτσι μοιάζει ο «τέλειος άντρας» και η «τέλεια γυναίκα», σύμφωνα με την τεχνητή νοημοσύνη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET