ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Αυτός σε γουστάρει, εσύ όχι – Πώς να του σερβίρεις τη χυλόπιτα, χωρίς να τον πληγώσεις!

Όπως και να 'χει, άσε τα μισόλογα και φρόντισε να είσαι καθαρή και ξάστερη απέναντί του. Με ωραίο τρόπο πάντα.

Θεώνη Σταματοπούλου

21 Αυγούστου, 2019

Παιδιά, δεν είναι ωραίο πράγμα η χυλόπιτα στα ερωτικά, ούτε και οι χυλοπίτες στο φαγητό εδώ που τα λέμε (πάντα τις σιχαινόμουν). Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος εκεί έξω που δεν έχει φάει έστω και μία φορά γερή απόρριψη από γκόμενο/α που γούσταρε. Εδώ ρε σεις, ο Μπράντλεϊ ο Κούπερ άφησε την υπερθεάρα Ιρίνα Σάικ για τη… Lady Gaga, πώς να έχεις πίστη μετά σ’ αυτόν τον γκόζμο που ζούμε; Χυλόπιτα δεν ήταν κι αυτή; Ήταν και μάλιστα πολύύύ κρύα.

Η απόρριψη είναι μέσα στη ζωή και πάλι καλά δηλαδή που δεν αρέσουμε σε όλους και τρώμε και κανένα , γιατί έτσι γινόμαστε πιο δυνατοί και αποκτάμε μεγαλύτερο θάρρος και θράσος, για να διεκδικήσουμε αυτόν/ή που θέλουμε την επόμενη φορά. Τι παίζει όμως, όταν θες να πεις “thank you next” σε κάποιον, αλλά να το κάνεις με τρόπο ώστε να παραμείνετε φίλοι ή τέλος πάντων να μην τον πληγώσεις;

Εγώ αυτά τα ανώμαλα δεν τα καταλαβαίνω, αλλά anyways, ορίστε μερικοί τρόποι να σερβίρεις την απόρριψη στο πιάτο όσο πιο ανώδυνα γίνεται:

1 | Όταν απλά δεν έχετε χημεία

Σε συμπαθώ πολύ, είσαι πολύ καλό παιδί, αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει ερωτική χημεία μεταξύ μας. Καλύτερα να μείνουμε φίλοι.

ή

Πέρασα καλά στο ραντεβού μας, αλλά λυπάμαι, δεν ένιωσα ότι μπορεί να προχωρήσει μεταξύ μας. Θα χαρώ να μείνουμε φίλοι πάντως.

Ναι, το ξέρω, πρόκειται για μηνύματα ευγενικά μεν, που πονάνε δε, και τον βάζουν κατευθείαν στο friendzone, αλλά τι να σας κάνω, θέλετε και φιλίες πανάθεμά σας! Αν δε θέλεις να τον πληγώσεις (πολύ), προτείνω να είσαι καθαρή και ξάστερη μαζί του. Άσε τα μισόλογα και πες με ωραίο τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεσαι για κάτι παραπάνω, αλλά θεωρείς τη φιλία του πολύτιμη. Το τι απάντηση θα πάρεις, εξαρτάται από εκείνον φυσικά.


2 | Τώρα που το καλοσκέφτηκα…

Σκέφτηκα πολύ το ραντεβού που βγήκαμε και κατέληξα στο ότι καλύτερα να μείνουμε φίλοι [γιατί… εξηγείς τους λόγους]. Αν το θες κι εσύ, φυσικά.

ή

Πέρασα πολύ όμορφα μαζί σου, αλλά δε νομίζω ότι μπορώ να σε δω ερωτικά [για τους χι ψι λόγους]. Ελπίζω να καταλαβαίνεις και να συμμερίζεσαι την άποψή μου. 

Η απόρριψη είναι απόρριψη, αλλά όταν εξηγείς με λόγους στον άλλον γιατί δεν μπορείς να τον δεις ερωτικά, αυτός αφενός δεν μπορεί να σε κατηγορήσει κι αφετέρου θα εκτιμήσει την ειλικρίνειά σου. Αν, λοιπόν, εξαρχής είσαι ειλικρινής και πιστή στην άποψή σου ότι δεν ταιριάζετε ερωτικά, τότε το πιο πιθανό είναι να κρατήσεις φιλικές σχέσεις μαζί του.


3 | Σου χρυσώνω λίγο το χάπι

Πιστεύω ότι είσαι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, με πολλά καλά στοιχεία (μπλα, μπλα, μπλα)… παρόλα αυτά, δεν μπορώ να σε δω ερωτικά, παρά μόνο σαν φίλο. Τι λες γι’ αυτό;

Έχει παρατηρηθεί ότι όταν απορρίπτεις κάποιον με όμορφο τρόπο, τονίζοντας τα θετικά του χαρακτηριστικά και πόσο σπουδαίο παιδί είναι με αποτέλεσμα να μη θες να τον χάσεις από τη ζωή σου, ο άλλος πράγματι όχι απλά δεν πληγώνεται, αλλά ίσως συμφωνήσει να κρατήσει φιλικές σχέσεις μαζί σου. Είστε δύο άτομα που μπορεί να μην ταιριάζετε ερωτικά, ως παρέα όμως θα ήσασταν το ιδανικό ντουέτο.

Προσοχή βέβαια εδώ, γιατί δε θέλουμε να του δώσεις και ψεύτικες ελπίδες ότι μπορεί να γίνει κάτι μεταξύ σας στο πολύ μέλλον.


4 | Μα είμαι ήδη σε σχέση!

Με κολακεύει πολύ το ενδιαφέρον σου και το γεγονός ότι σου αρέσω, αλλά είμαι ήδη σε σχέση και μάλιστα πολύ καλά, οπότε δεν σκέφτομαι καθόλου το ενδεχόμενο να κάνω κάτι μαζί σου.

Υπάρχουν και κάτι φρούτα που δε λένε να καταλάβουν ότι είσαι δεσμευμένη και εξακολουθούν να σε σπαμάρουν αλύπητα. Σ’ αυτήν την περίπτωση, προτείνω να μην του δώσεις πολύ αέρα γιατί θα γίνει τσιμπούρι και δε θα μπορείς να τον ξεφορτωθείς. Εξήγησέ του ότι καλό, χρυσό το φλερτ, αλλά δε σε αφορά τη δεδομένη στιγμή της ζωής σου, γιατί ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ.


5 | Στην τελική… δε γουστάρω, ρε παιδάκι μου

Σου το έχω πει αρκετές φορές, αλλά μάλλον δεν έχω γίνει ξεκάθαρη. Δεν είμαι σε φάση για σχέση. Απολαμβάνω την ελευθερία μου και θέλω να μείνω μόνη μου. Σεβάσου το κι ας μείνουμε φίλοι.

Αυτό πάλι πού το πας; Είναι μερικοί άνθρωποι που δε δέχονται το «όχι». Ο εγκέφαλός τους δεν το κατανοεί, λες και είναι καμία δύσκολη λέξη. Όσο και να εξηγείς, αυτοί τίποτα, λένε τα δικά τους. Αν λοιπόν, δεν τον έχει καλύψει κανένας από τους παραπάνω λόγους, ένα απλό ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ, νομίζω θα ξεδιαλύνει τα πράγματα και θα σε αφήσει επιτέλους στην ησυχία σου.

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων για το 2022, ξέρουμε τι googlαρες φέτος!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET