fbpx

6 πράγματα που κάνουν τα υγιή ζευγάρια για να διατηρούν ζωντανό τον έρωτά τους!


Οι υγιείς και μακροχρόνιες σχέσεις είναι αποτέλεσμα σκληρής και καθημερινής προσπάθειας. Τα πάντα παίζουν ρόλο στο να διατηρηθεί μία σχέση στο πέρασμα του χρόνου και σε καμία περίπτωση ο απόλυτος συμβιβασμός και η επανάπαυση δε λειτουργούν θετικά. Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που μετά από κάποιους μήνες σχέσης, «βολεύονται» με τη σχέση τους και θεωρούν δεδομένο το ταίρι τους, επομένως σταματούν να προσπαθούν. Σ’ αυτό το σημείο, ξεκινούν τα προβλήματα, καθώς με την αδράνεια αυτή, χάνεται το πάθος και η δυναμική της σχέσης.

Λύσεις πάντα βρίσκονται αρκεί να υπάρχει θέληση και καλή διάθεση. Φυσικά και λίγος παραδειγματισμός από τα άλλα υγιή ζευγάρια, δε βλάπτει. Μ’ αυτό τον τρόπο, παίρνουμε ιδέες και βλέπουμε μία διαφορετική πλευρά των ερωτικών σχέσεων που ίσως και να πρέπει να μιμηθούμε για να κάνουμε τη σχέση μας να καλυτερεύσει.

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που κάνουν τα υγιή ζευγάρια και διατηρούν τον έρωτά τους ζωντανό:

1. Συζητούν συνέχεια και επικοινωνούν με ειλικρίνεια

Η ειλικρίνεια και η επικοινωνία είναι δύο από εκείνα τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα ώστε να διατηρηθεί μία σχέση ζωντανή. Αν δεν είσαι ειλικρινής με τον ίδιο σου τον εαυτό πρωτίστως και ύστερα με τον σύντροφό σου, τότε με ποιον; Τα ζευγάρια οφείλουν να λένε μόνο αλήθειες μεταξύ τους και να επικοινωνούν όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούν. Τα πάντα είναι σημαντικά και τα πάντα πρέπει να συζητώνται για το καλό της σχέσης.

2. Αποδέχονται ο ένας τα ελαττώματα του άλλου

Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν έχει το αλάθητο. Μέσα σε μία σχέση θα υπάρξουν πολλές στιγμές χαράς αλλά και λύπης, δυσκολίες, εμπόδια και ενοχλήσεις, αλλά ο ένας οφείλει να αποδέχεται τον άλλο ακριβώς όπως είναι. Στην αρχή, όσο είσαι ακόμη ερωτευμένος/η, όλα σου μοιάζουν ιδανικά και ωραία και κλείνεις τα μάτια σου στα ελαττώματα του συντρόφου σου, πράγμα λογικό. Τα ελαττώματά του/της όμως, είναι μέρος της προσωπικότητας του/της συντρόφου σου. Αν θες να έχεις μία σχέση υγιή, θα πρέπει να μπορείς να »ζεις» εξίσου με τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του/της αγαπημένου/ης σου.

3. Αναγνωρίζει ο ένας τον ζωτικό χώρο του άλλου

Μπορεί μεν να είστε ζευγάρι και να κάνετε πολλά πράγματα και ασχολίες μαζί, ωστόσο είστε ο καθένας μία μονάδα και είναι λογικό να θέλετε να έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, ώστε να τον εκμεταλλευτείτε όπως εσείς θέλετε. Το στοίχημα είναι να μπορείς εξίσου να διατηρείς τη σχέση σου ζωντανή, αλλά να αφιερώνεις επίσης χρόνο σε εσένα, στην οικογένεια, στην κοινωνική σου ζωή και στους φίλους σου. Καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο σε όλα.

4. Πειραματίζονται και δοκιμάζουν διαρκώς νέες εμπειρίες

Ναι μεν, μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είναι απόλυτα φυσιολογικό να ακολουθεί ένα ζευγάρι μία συγκεκριμένη ρουτίνα και καθημερινότητα, αλλά οφείλει επίσης να μην επαναπαύεται κανένα από τα δύο μέρη και να πράττει λες και η κάθε μέρα είναι μοναδική και πρέπει να την εκμεταλλεύεται σαν να είναι η τελευταία. Βγείτε και λίγο έξω από το σπίτι, πηγαίνετε ένα όμορφο ταξίδι, δείτε νέα μέρη, γίνετε πιο εφευρετικοί στο κρεβάτι και η σχέση σας θα ξανανιώσει.

5. Ξέρουν πότε να παραδέχονται ότι έχουν άδικο και να ζητούν συγγνώμη

Τσακωμοί, συγκρούσεις και διενέξεις θα υπάρχουν πολλοί, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Επειδή όμως οι σχέσεις δεν τελειώνουν με την πρώτη δυσκολία και τα εμπόδια υπάρχουν για να ξεπερνιούνται, δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο από ένα ζευγάρι που αναγνωρίζει το κάθε ένα από τα δύο μέρη, τα λάθη του, τα παραδέχεται, κάνει τον εγωισμό του στην άκρη και ζητά συγγνώμη. Σε μία σχέση, δεν πρέπει να υπάρχει εγωισμός παρά μόνο διάθεση για επίλυση των προβλημάτων και συμβιβασμό.

6. Δοκιμάζουν διαρκώς καινούρια πράγματα στο κρεβάτι

Το σεξ καλώς ή κακώς αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της σχέσης. Για κάποιους δε, είναι το σημαντικότερο όλων. Εάν μετά από όσο καιρό είστε μαζί, έχετε αποκτήσει πλέον την επιθυμητή χημεία, έχετε βρει τι σας αρέσει να κάνετε στο σεξ και το απολαμβάνετε, αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Πρέπει να γίνετε πιο εφευρετικοί, να μείνετε μακριά από ταμπού και προκαταλήψεις και να δοκιμάσετε νέα πράγματα, βγαίνοντας λιγάκι από το comfort zone σας.

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET