ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Χαμός στο Λονδίνο στην πορεία των Anonymous | Δείτε φωτογραφικό υλικό!

Χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως νεαροί σε ηλικία, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την ανισότητα και την αδικία που επικρατεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Φωνάζοντας συνθήματα, υψώνοντας σημαίες του αναρχικού χώρου και φορώντας τις χαρακτηριστικές μάσκες του Guy Fawkes που έγιναν ευρέως γνωστές από την ταινία V for Vendetta αλλά και τους […]

Neopolis Team

6 Νοεμβρίου, 2015

Χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως νεαροί σε ηλικία, συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την ανισότητα και την αδικία που επικρατεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια.

Φωνάζοντας συνθήματα, υψώνοντας σημαίες του αναρχικού χώρου και φορώντας τις χαρακτηριστικές μάσκες του Guy Fawkes που έγιναν ευρέως γνωστές από την ταινία V for Vendetta αλλά και τους Anonymous, οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις Αστυνομικές δυνάμεις καίγοντας περιπολικά και προκαλώντας ζημιές στη γύρω περιοχή.

«One solution: Revolution»

Η αστυνομία του Λονδίνου επιχείρησε να «σπάσει» τη διαδήλωση με έφιππους άντρες, με τις συρράξεις να καταλήγουν στον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών αλλά και τη σύλληψη δεκάδων νεαρών ανθρώπων.

Ένας διαδηλωτής γνωστοποιεί πως δεν υπάρχει πρόθεση να σιωπήσει κανείς...
Ένας διαδηλωτής γνωστοποιεί πως δεν υπάρχει πρόθεση να σιωπήσει κανείς…

Το κεντρικό σύνθημα της πορείας ήταν το εξής: «One solution: Revolution» ενώ δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή της χθεσινής ημέρας (5 Νοεμβρίου) για την πραγματοποίησή της. Όπως ίσως να γνωρίζετε, η 5η Νοεμβρίου είναι η Ημέρα του Guy Fawkes που ήθελε να ανατινάξει το Κοινοβούλιο με σκοπό την ανάληψη του θρόνου και της εξουσίας από επίσης καθολικό Βασιλιά. Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία την οποία αξίζει να googlάρετε και να ψάξετε σε βάθος, σημειώνοντας βέβαια, πως το νόημά της ημέρας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και πιο συγκεκριμένα από την προβολή της άκρως πετυχημένης ταινίας: V for Vendetta.

Παραπάνω, μπορείτε να δείτε το gallery με τις φωτογραφίες από τη χθεσινή διαδήλωση η οποία αποδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, τον γενικότερο αναβρασμό που αποτελεί χαρακτηριστικό του κοινωνικού ιστού ολόκληρου του κόσμου.

Μία ακόμη φωτογραφία που παραπέμπει σε σκηνή της δημοφιλούς ταινίας: V for Vendetta
Μία ακόμη φωτογραφία που παραπέμπει σε σκηνή της δημοφιλούς ταινίας: V for Vendetta

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

TECH NEWS

Το Insta φέρνει την παρακολούθηση τοποθεσίας, για το σωστό, παραδοσιακό… stalking!

TECH NEWS

Κακή ιδέα να βάζεις το βρεγμένο κινητό στο ρύζι, λέει η Apple και γκρεμίζει έναν μύθο χρόνων!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο οι υπογραφές στο ψήφισμα Καρυστιανού, ανήμερα της επετείου!

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση για τα Τέμπη: Έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των νεκρών έξω απ’τη Βουλή!

ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Παραμένει σε κώμα ο φοιτητής του ΑΠΘ και μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού!

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία Τετάρτης 28/2: Τα ΜΜΜ που συμμετέχουν και πώς θα κινηθούν!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET