ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής στον κόσμο!

Για έβδομη συνεχόμενη φορά, η ετήσια έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer» κατέταξε τη Βιέννη στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 230 μητροπόλεις του κόσμου με την υψηλότερη ποιότητα ζωής. Την Βιέννη, ακολουθεί στη 2η θέση η Ζυρίχη, η οποία είναι ακολουθούμενη από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στην 4η και την 5η θέση […]

Neopolis Team

24 Φεβρουαρίου, 2016

Για έβδομη συνεχόμενη φορά, η ετήσια έρευνα της διεθνούς εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών «Mercer» κατέταξε τη Βιέννη στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 230 μητροπόλεις του κόσμου με την υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Την Βιέννη, ακολουθεί στη 2η θέση η Ζυρίχη, η οποία είναι ακολουθούμενη από το Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ενώ στην 4η και την 5η θέση είναι το Μόναχο και το Βανκούβερ του Καναδά αντίστοιχα. Στην τελευταία θέση της λίστας είναι η Βαγδάτη. Η Αθήνα βρίσκεται στην 87η θέση, μετά την Κουάλα Λουμπούρ (86η θέση) και πριν από τη Λεμεσό (88η).

Η λίστα χρησιμοποίησε ως κριτήρια αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων 39 διαφορετικές παραμέτρους που αφορούν, μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου της Βιέννης Μίχαελ Χόιπλ, η επιλογή της Βιέννης, για μια ακόμη φορά ως πόλης με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, αποδεικνύει πως είναι μια μητρόπολη που προσφέρει μία ζωή με ασφάλεια, με υψηλά κοινωνικά πρότυπα, με ευνοϊκό κόστος κατοικίας, με εξαιρετικές υποδομές και με άριστες πολιτιστικές προσφορές για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

FUN ZONE

BINGE WATCHING

Το Sex/Life έρχεται τον Μάρτιο στο Netflix, σε περίπτωση που είχατε ξεχάσει την ύπαρξή του!

Τιβί

Mente Fuerte για Σολωμού: «Δεν έχουμε δηλώσει ότι είμαστε μαζί, είναι καλό marketing αυτό»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET