ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥΛΑ

Ακούς μουσική όταν διαβάζεις; Σου ετοιμάσαμε τις ιδανικές playlists για την εξεταστική!

Η δύσκολη περίοδος για κάθε φοιτητή εκεί έξω, είναι εδώ για ένα ακόμη εξάμηνο. Η εξεταστική ανεξάρτητα του πόσο μελετηρός ή όχι είσαι, σε κουράζει ψυχολογικά και μόνο που υπάρχει. Η απόφαση δε, να καθίσεις στο γραφείο σου και να ανοίξεις τα βιβλία – η τελευταία φορά που το έκανες ήταν όταν τα πήρες; – […]

Δήμητρα Πραντάλου

23 Ιανουαρίου, 2018

Η δύσκολη περίοδος για κάθε φοιτητή εκεί έξω, είναι εδώ για ένα ακόμη εξάμηνο. Η εξεταστική ανεξάρτητα του πόσο μελετηρός ή όχι είσαι, σε κουράζει ψυχολογικά και μόνο που υπάρχει. Η απόφαση δε, να καθίσεις στο γραφείο σου και να ανοίξεις τα βιβλία – η τελευταία φορά που το έκανες ήταν όταν τα πήρες; – είναι η χειρότερή σου, αφού το πηγαίνεις από μέρα σε μέρα. Κι αν η αναβλητικότητα είναι μια φορά πρόβλημα, το να καταφέρεις να συγκεντρωθείς χωρίς να σου αποσπάται η προσοχή κάθε 10 λεπτά, είναι κατόρθωμα!

Κατ’ αρχάς θέλω να σου πω ότι υπάρχουν tips για το σωστό διάβασμα. Αν ακολουθείς το Instagram του Neopolis, τότε σίγουρα θα έχεις διαβάσει ορισμένα. Προσωπικά όμως, θέλω να επικεντρωθώ στο κομμάτι της μουσικής και στη βοήθεια που μπορεί να σου προσφέρει τούτες τις δύσκολες μέρες.

https://www.instagram.com/p/BeQgJtUHG9T/?taken-by=neopolisgr

Αν ανήκεις στην κατηγορία των φοιτητών που ξεκινούν διάβασμα με ακουστικά στ’ αυτιά, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο!

Θέλω όμως την προσοχή σου. Τα «Ξημερώματα» όπως καταλαβαίνεις δεν είναι και το πιο κατάλληλο τραγούδι να ηχεί στ’ αυτιά σου την ώρα που προσπαθείς να κατανοήσεις εκείνο το κεφάλαιο που σ’ έχει παιδέψει όλο το εξάμηνο. Το πιο πιθανό είναι να αρχίσεις να το τραγουδάς ή ακόμα χειρότερα, να θυμηθείς τις ποτάρες που έπινες το καλοκαίρι με την παρέα και κάπως έτσι… αντίο διάβασμα!

Υπάρχουν συγκεκριμένα κομμάτια που μπορούν να σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς στη μελέτη σου, ακόμα και να απομονωθείς από το υπόλοιπο περιβάλλον, ώστε να μη σου αποσπά οτιδήποτε την προσοχή. Ιδανικά μάλιστα μπορείς να επιλέξεις κομμάτια χωρίς στίχους και με ήρεμες μελωδίες, για να μην μπερδεύεσαι στην αφομοίωση.

Επειδή όμως, το πιο πιθανό είναι είτε να βαριέσαι είτε να μην προλαβαίνεις να φτιάξεις και playlists για την εξεταστική, το έκανα εγώ για σένα!

Παρακάτω θα βρεις δύο μουσικές λίστες τόσο με acoustic τραγούδια όσο και ορχηστρικά.

#1

#2

 

Με ευχαριστείς αργότερα! 

 

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Μπρόκολο με ψαλίδα έδωσε να δοκιμάσει σε φοιτητή η λέσχη, δεν πήρε θετικό feedback!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Κερασμένη… βίδα στη σαλάτα του βρήκε φοιτητής από τη Λέσχη του Πολυτεχνείου Κρήτης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το Πανεπιστήμιο Ζυρίχης αποσύρεται από διεθνείς κατατάξεις: «Πιέζουν για άχρηστες έρευνες»!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET