Έρευνες λένε

Απ’ ό,τι φαίνεται οι πιο κοντοί άντρες είναι πιθανότερο να εμφανίσουν ψυχοπάθεια!

Δε βοηθάνε κι αυτές οι έρευνες! 😫

Neopolis Team

27 Δεκεμβρίου, 2022

GETTY

Ποιος να το ‘λεγε ότι τα εκατοστά που απέχει το κεφάλι σου από το έδαφος παίζουν ρόλο στην εμφάνιση ψυχικών διαταραχών, αλλά να που το κάνουν.

Πάνω που πήγαμε να καταρρίψουμε το στερεότυπο του ψηλού, μελαχρινού και όμορφου άντρα και να πούμε «όχι» και σε αυτή τη μορφή bodyshaming που συχνά προσπερνάμε, έρχεται έρευνα να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, ή αλλιώς στο δράμα όσων δεν είναι ευχαριστημένοι με το ύψος τους.

Μια ομάδα Πολωνών επιστημών συγκεκριμένα, μας λέει ότι οι πιο κοντοί άντρες είναι πιθανότερο να εμφανίσουν μια σκοτεινή πλευρά, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουν την έλλειψη πόντων (στο μπόι, πονηρό μυαλό). «Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να εντυπωσιάζουν με το σώμα τους, ίσως προσπαθούν να εντυπωσιάζουν με άλλους τρόπους», μας εξηγεί η επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας του Παν/μίου του Βρότσλαβ στην Πολωνία, Monika Kozłowska.

Για τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ‘Elsevier Personality and Individual Differences’, η κ. Kozłowska ερεύνησε το λεγόμενο «Σύμπλεγμα του Ναπολέοντα», γνωστό και ως «το Σύνδρομο του κοντού άντρα», σύμφωνα με το οποίο οι κοντοί άνθρωποι παρουσιάζουν μια πιο κυριαρχική ή επιθετική στάση προκειμένου να επιβληθούν. Όταν λέμε σκοτεινή πλευρά λοιπόν, εννοούμε ψυχοπάθεια (έλλειψη ενσυναίσθησης και αντικοινωνικές συμπεριφορές), ναρκισσισμός και μακιαβελισμός (χειραγώγηση και αδιαφορία για την ηθική). 

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 367 άντρες και γυναίκες χρησιμοποιώντας το ερωτηματολόγιο «βρώμικη ντουζίνα» σκοτεινής τριάδας, όπου ρωτήθηκαν πόσο απόλυτα συμφωνούν με φράσεις όπως «Τείνω να χειραγωγώ τους άλλους για να πετύχω αυτό που θέλω». Οι ίδιοι έπρεπε να δηλώσουν το ύψος τους, καθώς και πόσο ικανοποιημένοι είναι για αυτό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι πιο κοντοί συμμετέχοντες και των δύο φύλων που επιθυμούσαν να είναι ψηλότεροι σημείωναν ψηλότερα ποσοστά στα χαρακτηριστικά της σκοτεινής τριάδας (βλέπε πιο πάνω, ψυχοπάθεια, ναρκισσισμός, μακιαβελισμός), με τον ναρκισσισμό να είναι πιο έντονος στους άντρες.

Διάβασε κι αυτό

Αποδείχθηκε ότι οι κοντοί άνδρες κάνουν καλύτερο και περισσότερο σεξ, νικάμε αδέρφια!

Όλα αυτά έρχονται να «χτυπήσουν» το trend #ShortKingSpring, που εμψυχώνει τους πιο κοντούς άντρες να λάμψουν και να γίνουν αυτοί η ιδανική επιλογή για μια γυναίκα κι όχι όσοι έχουν 1,90 ύψος.  Η Zendaya, η Sophie Turner και παλαιότερα η Nicole Kidman έγιναν οι γυναίκες που κατέρριψαν αυτό το στερεότυπο, βγαίνοντας με κοντύτερους άντρες κι αποδεικνύοντας πως… there’s nothing wrong with that!

Υ.Γ. Σύμφωνα με την επιστήμη πάντα, αν ο άλλος είναι κοντύτερος και πίνει και τζιν τόνικ, τότε τα πράγματα είναι πολύ σκούρα…

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Η νέα έμπνευση «Delfinario είναι για σένα, ΠΑΜ» είναι τόσο Σεφερλής core όσο περιμέναμε!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET