ΓΝΩΜΟΥΛΑ

Αγόρια, δεν υπάρχει πιο ηλίθια ερώτηση από το «Πώς και είσαι ελεύθερη;» στο πρώτο ραντεβού!

Γράφει η Θεώνη Σταματοπούλου Φαντάζομαι δεν μπορείς να βάλεις με το μυαλό σου ότι είναι single από επιλογή, οπότε και υποθέτεις πως κάτι τρέχει με την πάρτη της. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, εσύ γιατί είσαι ελεύθερος; Όλο και κάποιο κουσούρι θα έχεις, ε; 

Θεώνη Σταματοπούλου

27 Οκτωβρίου, 2019

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο με τους άντρες που ρωτάνε τις γυναίκες πώς και είναι single, δε βρίσκεις;

Μιλάμε για μία ερώτηση εξίσου προσβλητική όσο οι εξής: «Γιατί δεν κάνεις παιδιά;», «Γιατί δε φέρεσαι/μιλάς πιο γυναικεία;», «Μα γιατί έχεις νεύρα τώρα, έχεις περίοδο;» και διάφορες ακόμη. Δεν ξέρω αν σας το έχουν πει, αλλά πρώτα βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό και μετά μιλάμε.

Είναι μερικές ερωτήσεις που λόγω τακτ ή ευγένειας αν θες, δεν πρέπει να γίνονται ποτέ, ή αν γίνονται, να είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο που να μην προσβάλλουν αυτόν που έχεις απέναντί σου. Κάθε φορά λοιπόν που βγαίνεις ραντεβού με μία κοπέλα και αποφασίζεις να μάθεις πώς γίνεται να είναι μόνη και στη συνέχεια να το τραβήξεις με την εξής φράση: «μα είσαι τόσο όμορφη και έξυπνη κοπέλα, μου κάνει εντύπωση», ξανασκέψου το δυο και τρεις φορές πριν πετάξεις τη μαλ@κία σου.

Φαντάζομαι δεν μπορείς να βάλεις με το μυαλό σου ότι είναι single από επιλογή (duh!), οπότε και υποθέτεις πως κάτι τρέχει με δαύτη και το λάθος είναι σίγουρα δικό της. Κοίτα να δεις όμως, που τελικά είναι δικό σου. Διότι υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να δώσουν ξεκάθαρη εξήγηση, απλώς εσύ δυσκολεύεσαι να τους δεις.

Από πού να πρωταρχίσω;

Δε σου πέρασε δηλαδή καν από το μυαλό ότι μπορεί να είναι πολυάσχολη και να μην έχει το χρόνο στην παρούσα φάση να τον αφιερώσει σε μία σχέση; Ή ότι έχει στάνταρντς και βάσει αυτών δεν έχει βρει κάποιον να τα πληροί; Ή ότι πολύ απλά ΔΕ ΘΕΛΕΙ να κάνει σχέση και απολαμβάνει τη single ζωή της;

Γιατί το παρόν relationship status της πρέπει οπωσδήποτε να οδηγεί σε ύποπτα συμπεράσματα; 

Αλλά πες σε τρώει πολύ να μάθεις, οπότε και ρωτάς. Ειλικρινά, τι ακριβώς περιμένεις από εκείνη να απαντήσει; Δεν πιστεύεις ότι πρόκειται για μια αδιάκριτη ερώτηση, η οποία μπορεί να τη φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσεις εσύ την περιέργειά σου; Και στην τελική, από τη στιγμή που βγαίνει ραντεβού μαζί σου, είναι αυτονόητο πως είναι μόνη της και άρα δε θα έπρεπε να δημιουργεί καν εντύπωση το γεγονός αυτό.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα, εσύ γιατί είσαι ελεύθερος; Όλο και κάποιο κουσούρι θα έχεις δηλαδή, ε; 

Γιατί ας μη γελιόμαστε, αυτό που πραγματικά σε καίει να μάθεις και άρα να ρωτήσεις το άτομο που έχεις απέναντί σου είναι: «Θες να μου πεις τι πάει στραβά μαζί σου, για να ξέρω αν έχασα το χρόνο μου ή όχι;». Το μυαλό σου μπορεί να πάει σε αμέτρητους αρνητικούς λόγους, αλλά όχι σε ένα αισιόδοξο και λογικό σενάριο…

Προς όλες τις κοπέλες της παρέας λοιπόν, αυτό που έχω να προτείνω σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το απλό, λιτό κι απέριττο «Γιατί έτσι θέλω!». Δεν πρέπει να αφήσεις περιθώριο για περισσότερες προσβολές. Εξάλλου, υπάρχουν τόσα άλλα ενδιαφέροντα topics για τα οποία μπορείτε να κουβεντιάσετε στο πρώτο σας ραντεβού, που η εμμονή σε μια τέτοια ερώτηση είναι πραγματικά άτοπη.

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη την αδιακρισία και τις βλακείες και ας κοιτάξουμε να κάνουμε τα πρώτα ραντεβού μια διασκεδαστική συνάντηση.

Σκοπός είναι να γνωρίσεις αυτή που έχεις απέναντί σου και να δώσεις κι εσύ ο ίδιος μια καλή πρώτη εντύπωση. Φυσικά και θα ενδιαφερθείς για το ερωτικό κομμάτι, αλλά όχι με τόσο προσβλητικό τρόπο. Μπορείς επίσης να ενδιαφερθείς για τη δουλειά, τις σπουδές, τους φίλους, την οικογένειά της και τα χόμπι της. Πίστεψέ με, θα μάθεις περισσότερα πράγματα για την προσωπικότητά της απ’ ό,τι ρωτώντας για τα γκομενικά της!

OUR20s

DIGITAL

Βγήκαν οι κορυφαίοι Έλληνες influencers και η Ιωάννα Τούνη τους πατάει όλους!

ΙΝΣΠΙΡΕΪΣΙΟΝ

Υπάλληλος της Google εξηγεί γιατί το να μένει με τους γονείς της μέχρι τα 32 της ήταν ΟΤΚ!

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET