ΕΛΛΑΔΑ

Περσινό το βίντεο με το μαθητή ΕΠΑΛ που τραμπουκίζει καθήγητριά του για να του σβήσει απουσία!

Όχι ότι αλλάζει κάτι, η συμπεριφορά του παραμένει τραγική!

Neopolis Team

27 Ιανουαρίου, 2020

Όλοι έχουμε υπάρξει μαθητές και όλοι έχουμε λυπηθεί κάποια στιγμή τους καθηγητές μας για τις καζούρες που τους κάναμε, τους πονοκέφαλους που τους προκαλέσαμε με τη φασαρία μας και την απελπισία που τους οδηγήσαμε με την άρνησή μας να ανοίξουμε βιβλίο. Δεν φτάσαμε ποτέ στο σημείο όμως να στεναχωρηθούμε για καθηγητή μας για τις φωνές και τις χειρονομίες που του έκανε συμμαθητής μας… Πράγμα που μπορεί να φαίνεται παρατραβηγμένο, αλλά συμβαίνει όλο και πιο συχνά πλέον στα σχολεία της χώρας μας.

Ένα τέτοιο περιστατικό άλλωστε, κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, έχοντας μάλιστα φτάσει μέχρι την υπουργό Παιδείας προκαλώντας την αντίδρασή της.

https://www.facebook.com/npressgr/videos/611355939436959/

 

Το εν λόγω βίντεο, όπως δημοσιεύτηκε στο npress.gr, δείχνει έναν νταή από τους λίγους, να στρέφεται τελείως επιθετικά προς την καθηγήτριά του, απαιτώντας από αυτήν να του σβήσει μια απουσία. Κι ενώ παρακολουθείς τα όσα συμβαίνουν, αναπόφευκτα κι από τη στάση του μαθητή σκέφτεσαι «να, τώρα θα απλώσει και χέρι». Περιορίστηκε όμως σε χυδαίες χειρονομίες και εκφράσεις (φτάσαμε να λέμε πάλι καλά δηλαδή).

Εν τω μεταξύ, η παθητική στάση της καθηγήτριας και η ψυχραιμία που δείχνει, μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι δεν πρόκειται καθόλου για πρωτοφανές περιστατικό. Κατά πάσα πιθανότητα, με τέτοιους μαθητές που από τη μία την τραμπουκίζουν κι από την άλλη γελούν στο βάθος, έχει ζήσει ξανά τέτοιες καταστάσεις κι απλώς έχει αποκτήσει ανοσία.

Να σημειώσουμε κάπου εδώ, ότι, όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για γεγονός που έλαβε χώρα πέρσι, τον Ιανουάριο του 2019, σε ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, με τον μαθητή να έχει δεχτεί την τιμωρία του για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Η είδηση όμως μαθεύτηκε τώρα, προκαλώντας, όπως είπαμε, την αντίδραση της υπουργού Παιδείας, η οποία ανέφερε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter:

Μιλάμε συνεχώς για ανάρμοστες συμπεριφορές καθηγητών, είτε λυκείων είτε πανεπιστημίων, αλλά είναι φορές που και ο μαθητής μπορεί να γίνει «ζώο» και δε δικαιούται κανένα «μα», «αφού», «παιδί είναι». 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Tripadvisor: Δύο παραλίες της Κρήτης στις 25 καλύτερες του κόσμου για το 2023!

ΕΛΛΑΔΑ

«Μάθε πού ψηφίζεις»: Η εφαρμογή που σε ενημερώνει για το εκλογικό σου διαμέρισμα!

ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει πρώτη στην ανεργία νέων η Ελλάδα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET