ΚΟΥΛΟΥΠΟΥ

Απόψε μην ξεχάσεις να κοιτάξεις προς τον ουρανό. Θα «βρέξει» Περσείδες!

Αν τα αντέχεις τα ξενύχτια, σήμερα σου έχω έναν πολύ καλό λόγο για να αργήσεις να πέσεις στο κρεβάτι σου. Όχι, δεν παίζει καμιά παρτάρα ή κάτι τέτοιο… Απόψε το βράδυ, Κυριακή 12 Αυγούστου με ξημερώματα Δευτέρας, αναμένεται η πιο εντυπωσιακή βροχή αστεριών του καλοκαιριού, οι διάττοντες Περσείδες, οπότε φρόντισε να βρεθείς κάπου με καλή και […]

Neopolis Team

12 Αυγούστου, 2018

Αν τα αντέχεις τα ξενύχτια, σήμερα σου έχω έναν πολύ καλό λόγο για να αργήσεις να πέσεις στο κρεβάτι σου. Όχι, δεν παίζει καμιά παρτάρα ή κάτι τέτοιο…

Απόψε το βράδυ, Κυριακή 12 Αυγούστου με ξημερώματα Δευτέρας, αναμένεται η πιο εντυπωσιακή βροχή αστεριών του καλοκαιριού, οι διάττοντες Περσείδες, οπότε φρόντισε να βρεθείς κάπου με καλή και γεμάτη θέα του ουρανού.

Πρόκειται για φωτεινά και γρήγορα «πεφταστέρια», τα οποία διαθέτουν πύρινες «ουρές» και τα οποία κάνουν την εμφάνισή τους σε όλα τα σημεία του ουρανού, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες να πετύχεις κι εσύ κανένα και να κάνεις την καθιερωμένη ευχή. Σύμφωνα με τη NASA, το ρεκόρ τους ήταν το 1993, όταν είχαν καταγραφεί περίπου 300 μετέωρα την ώρα, ενώ και πέρυσι έφθασαν κατά τόπους έως τα 200 μετέωρα την ώρα. Σημαντικό επίσης είναι και το γεγονός πως απόψε θα απουσιάζει η Σελήνη από τον νυχτερινό ουρανό, με αποτέλεσμα το θέαμα να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Τα μετέωρα αρχίζουν να πέφτουν σε αραιή μορφή στα μέσα Ιουλίου, πυκνώνουν σταδιακά και διαρκούν σχεδόν έως το τέλη Αυγούστου.

Οι Περσείδες, οι οποίες καταγράφηκαν για πρώτη φορά από Κινέζους αστρονόμους το 36 μ.Χ, προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ, ο οποίος διασταυρώνεται με την τροχιά της Γης. Ο κομήτης, ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1862 από τους αστρονόμους Λιούις Σουίφτ και Χόρας Τατλ (των οποίων φέρει το όνομα), διαθέτει ένα τεράστιο πυρήνα διαμέτρου περίπου 26 χιλιομέτρων, πολύ μεγαλύτερο από τον αστεροειδή με διάμετρο δέκα χιλιομέτρων, ο οποίος έπεσε στη Γη πριν από 66 εκατ. χρόνια και εξαφάνισε τους δεινόσαυρους.

 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Τύπος ξόδεψε 23.000$ σε στολή λύκου, για να απαλλαχθεί από τις ανθρώπινες σχέσεις!

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Μηχανολόγοι ΕΜΠ: Με φακούς έδωσαν σήμερα εξεταστική οι φοιτητές λόγω κακοκαιρίας!

Είναι viral

Θεούλα κόβει βασιλόπιτα για κάθε μάθημα των Πανελληνίων, πέφτει το φλουρί στο ΑΟΘ!

Έρευνες λένε

Αναδείχθηκαν οι top10 πόλεις στην Ευρώπη για τους single και η Αθήνα δεν είναι σ’ αυτές!

Είναι viral

Εκκολαπτόμενος εντερπρενέρ βγάζει λεφτά πουλώντας άδεια μπουκάλια στο ίντερνετ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET