ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

8 περιπτώσεις που το να λες «όχι» δεν θεωρείται αγένεια, αλλά κρίνεται απαραίτητο!

Είσαι κι εσύ από αυτούς που προσπαθούν να ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες των άλλων και παραμερίζουν τις δικές τους ανάγκες στην άκρη, μην το αρνείσαι. Αν ανήκεις κι εσύ σε εκείνους τους ανθρώπους που λένε ναι σε όλα, έφτασε η στιγμή να σταματήσεις να το κάνεις. Εσύ είσαι ο κυρίαρχος της ζωής σου και κανένας άλλος δεν […]

Είσαι κι εσύ από αυτούς που προσπαθούν να ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες των άλλων και παραμερίζουν τις δικές τους ανάγκες στην άκρη, μην το αρνείσαι. Αν ανήκεις κι εσύ σε εκείνους τους ανθρώπους που λένε ναι σε όλα, έφτασε η στιγμή να σταματήσεις να το κάνεις. Εσύ είσαι ο κυρίαρχος της ζωής σου και κανένας άλλος δεν πρέπει να σε χειραγωγεί. Πες «όχι» και καμιά φορά, δεν βλάπτει!

Αυτές είναι λοιπόν κάποιες από τις φορές που πρέπει να λες «όχι», χωρίς δεύτερη σκέψη:

#1 Όταν βγαίνεις ραντεβού με σκάρτους τύπους

Αν είναι ρατσιστής, αγενής, δεν έχει τρόπους ή απλά δεν είναι ο τύπος σου, μη συμβιβαστείς μαζί του. Άστον να πάει στην ευχή του Θεού! Πάντα να είσαι ειλικρινής με τους άλλους γιατί έτσι θα κερδίσεις και τη δική τους ειλικρίνεια. Αν δεν νιώθεις καλά μαζί του λοιπόν, πες του το με όμορφο τρόπο και προχώρα παρακάτω.

#2 Όταν ένας/μία φίλο/η που σε «στραγγίζει» συναισθηματικά

Όλοι είχαμε ή εξακολουθούμε να έχουμε έναν τέτοιο φίλο. Είναι εκείνος/η που σε εξουθενώνει συναισθηματικά καθώς έχει την εντύπωση ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από εκείνον/η με αποτέλεσμα να συζητάτε μόνο τα δικά του/της θέματα και σχεδόν καθόλου για σένα. Ή πες του/της ευγενικά να κόψει το δράμα, ή κάνε τον/την στην άκρη δίχως δεύτερη σκέψη. Τέτοιοι εγωϊστές δεν πρέπει να έχουν θέση στη ζωή σου.

#3 Όταν είσαι δεύτερη επιλογή στη σχέση σου

Όταν δεσμεύεσαι κι αφοσιώνεσαι σε έναν άνθρωπο, αντίστοιχα κι εκείνος πρέπει να κάνει το ίδιο. Αν λοιπόν ξενοκοιτάζει και καυλαντίζει συνέχεια ή σε κάνει να νιώθεις πως δεν είσαι προτεραιότητα του, τότε δεν θα έπρεπε να είναι ούτε δική σου. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είσαι δεύτερη επιλογή. Εάν δεν είσαι λοιπόν το Νο1 άτομο γι’ αυτόν/ή, ήρθε η ώρα να φύγεις μακριά. Και προς Θεού, όχι πισωγυρίσματα. Οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους, δεν αλλάζουν. Αν σου υποσχεθεί λοιπόν μετάνοια, μην τολμήσεις να πιστέψεις ότι θα αλλάξει.

#4 Όταν δεν έχεις διάθεση για σεξ

Δεν αρκεί να έχει ο ένας από τους δύο όρεξη σ’ αυτήν την περίπτωση. Το σεξ είναι αμοιβαίο. Επειδή δεν μπορούμε να είμαστε πάντα στις καλές μας κι οι ορέξεις μας διακυμαίνονται, το να πεις όχι στο σεξ και μία φορά, είναι απόλυτα θεμιτό. Μην το κάνεις ποτέ καταναγκαστικά, δίχως να το θες ή να το ευχαριστιέσαι. Είναι άδικο και για τον/τη σύντροφό σου.

#5  Όταν ο εργοδότης σου που σε ωθεί στα όριά σου

Οι εργοδότες είναι σαν λαγωνικά που «μυρίζουν» και διαισθάνονται τις ανασφάλειες του καθενός στο πι και φι. Θα χρησιμοποιήσουν μάλιστα τις αδυναμίες σου για να σε χειραγωγούν καλύτερα. Αν λοιπόν σου ζητάνε όλο και περισσότερα απ’ όσα αναλαμβάνεις συνήθως ή αν υφίστασαι κακομεταχείριση, μη διστάσεις να υψώσεις ανάστημα. Καμία δουλειά δεν είναι παραπάνω από την αξιοπρέπειά σου. Είσαι ένας αξιόλογος εργαζόμενος, όχι σκλάβος. Να το θυμάσαι αυτό.

#6 Όταν ο/η σύντροφός σου ζητάει «περίεργα» πράγματα στο κρεβάτι

Γενικά αν δοκιμάζετε διάφορα κι είστε εφευρετικοί, πολλά μπράβο. Αρκεί βέβαια, να είστε σύμφωνοι κι οι δύο στον πειραματισμό. Αν όμως, δεν είσαι σύμφωνη με κάποιες από τις «αρρωστημένες» επιθυμίες του/της συντρόφου σου, ξεκαθάρισε το. Σίγουρα μπορεί να θέλεις να κάνεις τον/τη σύντροφο σου χαρούμενο/η, αλλά όχι με συναισθηματικό, ψυχικό ή σωματικό κόστος για εσένα.

#7 Όταν έχεις πιει αρκετά και το ξέρεις

«Υποβρύχια, υποβρύχια, υποβρύχια!» Σου θυμίζει κάτι; Μερικές φορές, όταν είσαι έξω με φίλους, δεν θες να είσαι ο loser που το γυρνάει πρώτος σε νερό. Ωστόσο, αν έχεις πιει αρκετά για το βράδυ, καλό είναι να το πεις και να αρνηθείς την επόμενη γύρα σφηνάκια που θα προτείνει η παρέα σου. Δεν είναι ντροπή, αλλά απαραίτητο. Κι όποιος σε κρίνει γι’ αυτό, τότε δεν είναι πραγματικός φίλος.

#8 Σε ό,τι άλλο γουστάρεις. Απλά.

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα το οποίο δεν επιθυμείς. Εκτός, κι αν δεν έχεις τη δυνατότητα επιλογής βέβαια. Εκεί απλά συμβιβάζεσαι και πράττεις όπως αρμόζει. Σε οτιδήποτε άλλο είναι προαιρετικό κι έχεις επιλογή να το αποδεχτείς ή να το απορρίψεις, απλά κάνε το. Μη χαρίζεσαι σε κανένα!

 

OUR20s

DIGITAL

Η φοιτήτρια Σχολής Εμποροπλοιάρχων που έχει γίνει viral με την αγάπη της για τα πλοία!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET