ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Κι όμως γίνονται κι αυτά | 6 περίεργα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν μετά από έναν οργασμό!

Για τους περισσότερους, ο οργασμός είναι η υπέρτατη απόρροια της σεξουαλικής ευχαρίστησης και ικανοποίησης κι όχι άδικα. Είναι εκείνο το συναίσθημα που σε κατακλύζει μετά από μία επιτυχημένη σεξουαλική εμπειρία κι είσαι απόλυτα παραδομένος/η στο πάθος. Βέβαια ο οργασμός δεν έχει μόνο θετικές επιδράσεις, αλλά και μερικά περίεργα συμπτώματα που σίγουρα δε σου συμβαίνουν σε […]

Για τους περισσότερους, ο οργασμός είναι η υπέρτατη απόρροια της σεξουαλικής ευχαρίστησης και ικανοποίησης κι όχι άδικα. Είναι εκείνο το συναίσθημα που σε κατακλύζει μετά από μία επιτυχημένη σεξουαλική εμπειρία κι είσαι απόλυτα παραδομένος/η στο πάθος.

Βέβαια ο οργασμός δεν έχει μόνο θετικές επιδράσεις, αλλά και μερικά περίεργα συμπτώματα που σίγουρα δε σου συμβαίνουν σε καθημερινή βάση. Είναι μερικές από τις παρενέργειες του οργασμού που μπορεί να συμβούν στον καθένα ασυναίσθητα εκείνη την στιγμή.

Αυτά είναι μερικά παράξενα πράγματα που μπορούν να σου συμβούν μετά από έναν οργασμό:

1. Μπορεί να κλάψεις

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξαφνικά γίνονται υπερευαίσθητοι, νιώθουν στενάχωρα ή τους ξεφεύγουν δάκρυα ύστερα από την κορύφωση. Είναι μία κατάσταση που μάλιστα λέγεται PCD ή αλλιώς Μετασυνουσιακή Δυσφορία κι ουσιαστικά προκαλεί κλάμα και θλίψη μετά τον οργασμό. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που μετά το σεξ έχουν μία στενοχώρια και νιώθουν την ανάγκη να κλάψουν. Πιθανότητα οι γυναίκες εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης μετά το σεξ, επειδή δεν καλύφθηκαν οι ανάγκες τους.

2. Μπορεί να έχεις παραισθήσεις

Πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι μετά το σεξ είναι λες κι έχουν πάει σε άλλο κόσμο και είναι εκτός πραγματικότητας. Το πιο σύνηθες είναι να δεις περίεργα χρώματα και φωτισμούς κατά τη διάρκεια ή μετά το σεξ. Οι παραισθήσεις αυτές δε διαρκούν πολύ, παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα, αλλά δεν παύουν να είναι τρομακτικές εκείνη την στιγμή. Αν σου συμβεί, καλό θα ήταν να επικοινωνήσεις με έναν ειδικό.

3. Μπορεί να αρχίσεις να φτερνίζεσαι

Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά. Οι επιστήμονες δε γνωρίζουν με σιγουριά γιατί συμβαίνει, αλλά υποθέτουν ότι έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό σου σύστημα που τίθεται σε λειτουργία κατά τη διάρκεια και μετά το σεξ. Δεν είναι καθόλου ανησυχητικό και δε μένει παρά να έχεις ένα πακέτο με χαρτομάντηλα δίπλα σου για ώρα ανάγκης.

4. Μπορεί να έχεις πονοκέφαλο

Δυστυχώς και ο πονοκέφαλος είναι κοινός μετά το σεξ. Είναι ο πονοκέφαλος που περιγράφεται ως αμφίπλευρος και προκύπτει από την εκρηκτικότητα και τον ενθουσιασμό της στιγμής. Η διάρκειά του μπορεί να είναι από μερικά λεπτά έως και τρεις ώρες. Το κακό είναι ότι αυτός ο πονοκέφαλος σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις συνδέεται με ναυτία και εμετό, κάτι που πρέπει σίγουρα να κοιτάξεις και να ζητήσεις τη βοήθεια ενός ειδικού.

5. Μπορεί να βιώσεις οργασμό στα πόδια

Μία ακόμη σπάνια αλλά όχι αδύνατη περίπτωση είναι κι αυτή του να βιώσει κανείς οργασμό …στα πόδια! Πολλές γυναίκες έχουν αναφέρει κατά καιρούς ότι ύστερα από τον κολπικό ή κλειτοριδικό τους οργασμό, βίωσαν αντίστοιχη αίσθηση και στα πόδια τους. Αυτό συμβαίνει όταν ο εγκέφαλος δυσκολεύεται να αναγνωρίσει από πού προέρχεται η διέγερση, γι’ αυτό και τη διαχέει και στα πόδια.

6. Μπορεί να πάθεις επιληπτική κρίση

Η χειρότερη από τις παρενέργειες του οργασμού είναι αυτή της οργασμοπλήξης. Είναι ενός είδους επιληψία που μπορεί να σου συμβεί μετά το σεξ. Δικαιολογείται αν υπέφερες από κρίσεις και στο παρελθόν. Σε άλλη περίπτωση, πρέπει σίγουρα να το κοιτάξεις γιατί είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Οι επιστήμονες δε γνωρίζουν γιατί συμβαίνει, ωστόσο υποθέτουν πως συνδέεται με την έλλειψη υποκρετίνης, ενός συστατικού των πρωτεϊνών που σχετίζεται με την καλή διάθεση.

 

OUR20s

ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το ‘Live A Legacy 2024’ θα σου δώσει τα εφόδια που χρειάζεσαι για την καριέρα που ονειρεύεσαι! 

DIGITAL

Οι AI ελληνικές παρωδίες του Μπομπ Σφουγγαράκη ήταν αυτό που έλειπε από τη ζωή μας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET