5 δισεκατομμυριούχοι που είναι στην ηλικία μας και σε κάνουν να λες «Γιατί αυτός κι όχι εγώ;»


Υπάρχουν συνομήλικοι μας σε αυτόν τον πλανήτη που δεν ξέρουν τι έχουν, για να μιλήσουμε στην καθομιλουμένη. Πρόκειται για ανθρώπους με δισεκατομμύρια και σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε το Forbes, ανήκουν κι εκείνοι στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου.

Οι νέοι που απαρτίζουν αυτή τη λίστα είναι οι: Τζον Κόλισον, Ιβάν Σπίγκελ, Γκούσταβ Μάγκναρ Βίτζοε, Καταρίνα Άντρεσεν και Αλεξάνδρα Άντρεσεν. 

Πάμε να τους δούμε πιο αναλυτικά:

Τζον Κόλισον 27 ετών – περιουσία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Τζον Κόλισον, ο άνθρωπος που παράτησε το 2011 το Χάρβαρντ για να ιδρύσει μαζί με τον αδερφό του την εταιρεία Stripe, μια ηλεκτρονική εταιρεία πληρωμών. Κατάγονται από την Ιρλανδία, ενώ ζουν μόνιμα στο Σαν Φρασκίσκο όπου εδρεύει η επιχείρησή τους.

Η περιουσία του αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στο 1 δισ. δολάρια, ενώ η αξία της επιχείρησης έφτανε το Νοέμβριο του 2016 στα 9,2 δισ. δολάρια. Η απόφαση του να παρατήσει το Χάρβαρντ μόνο σε καλό του βγήκε.

Ιβάν Σπίγκελ, 27 ετών – 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Στη τέταρτη θέση της λίστας βρέθηκε ο Ιβάν Σπίγκελ, ο άνθρωπος πίσω απ΄τη δημοφιλέστερη εφαρμογή, Snapchat. Ο ίδιος μαζί με τον συμφοιτητή του, Μπόμπι Μέρφι, την ίδρυσαν το 2011 με τον Σπίγκελ να γίνεται ο νεότερος σε ηλικία CEO της εταιρείας. Ο Σπίγκελ και ο Μπέρφι κατέχουν ο καθένας περίπου το 18% του Snap αλλά έχουν μετοχές με διαίωμα ψήφου που τους δίνουν τον έλεγχο επί του συμβουλίου.

Και παρ’όλο που το instagram αντέγραψε το Snapchat, το δεύτερο συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν 170 εκατ. άνθρωποι όπως σημείωσε το Forbes.

Γκούσταβ Μάγκναρ Βίτζοε, 24 ετών, 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο 24χρονος Νορβηγός, Γκούσταβ, ο οποίος κατέχει σχεδόν το ήμισυ της εταιρείας Salmar. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη νορβηγική εταιρεία παραγωγής σολομού στον κόσμο. Το 2013, ο πατέρας του που είναι και ο ιδρυτής, του δώρισε ένα μερίδιο με διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Επιπλέον, ο 24χρονος πραγματοποιεί επενδύσεις σε real estate και τεχνολογικές startups, σύμφωνα με το Forbes.

Καταρίνα Άντρεσεν, 22 ετών – 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Καταρίνα που κατέλαβε τη δεύτερη θέση, είναι εξίσου από τη Νορβηγία με την ίδια βέβαια να κληρονομεί το 42% από την οικογενειακή επιχείρηση επενδύσεων, Ferd.

Η νεότερη δισεκατομμυριούχος κοπέλα στον κόσμο (μετά την αδερφή της), την προηγούμενη χρονιά έγινε πρωτοσέλιδο όταν της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 26.000 ευρώ (ψίχουλα μπροστά σε αυτά που έχει) για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Αλεξάνδρα Άντρεσεν, 21 ετών – 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Η αδερφή της Καταρίνα, όπως πολύ καλά κατάλαβες. Σε ηλικία μόλις 21 ετών γίνεται αυτόματα η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο. Όπως η αδερφής, έτσι και η Αλεξάνδρα κληρονόμησε το 42% της οικογενειακής επιχείρησης, Ferd.

Η Ferd είναι ενεργός επενδυτής στο σανδιναβικό χρηματιστήριο. Διαθέτει επίσης επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων και διαχειρίζεται αμοιβαία κεφάλαια.

 

#ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ

#BEST OF INTERNET

#BEST OF INTERNET