ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πάτρα: Ξενοίκιαστα παραμένουν πολλά φοιτητικά σπίτια, με το κέντρο να έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση!

Δύσκολα τα πράγματα!

Neopolis Team

21 Σεπτεμβρίου, 2020

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να υπήρχε έντονο το πρόβλημα της μη εύρεσης κατοικίας για τους πρωτοετείς, λόγω της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην οποία είχαν στραφεί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, φέτος ωστόσο, συναντάμε το ακριβώς αντίθετο. Μεγάλο μέρος σπιτιών μένουν ξενοίκιαστα, παρότι πλέον βρισκόμαστε σε μια προχωρημένη περίοδο, όπου οι ενδιαφερόμενοι δηλαδή θα έπρεπε να έχουν ήδη βρει το σπίτι των φοιτητικών τους χρόνων.

Βέβαια μιλάμε για το 2020, το οποίο ναι μεν ανάγκασε πολλούς να επιστρέψουν στη μακροχρόνια μίσθωση, αλλά απέτρεψε ταυτόχρονα κι αρκετούς υποψήφιους των Πανελληνίων να δηλώσουν άλλες πόλεις στο μηχανογραφικό τους, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που έχει επιφέρει η κατάσταση.

Στην Πάτρα το συγκεκριμένο φαινόμενο φαίνεται να είναι αρκετά έντονο, καθώς όπως διαβάζουμε στο patrasevents.gr, η πτώση της ζήτησης στη φοιτητική εστία είναι παγιωμένη σε ένα ποσοστό άνω των 50% και τίποτα δε δείχνει ότι μπορεί να αλλάξει αυτό.

Εξήγηση σε αυτό εν μέρει δίνει και το γεγονός ότι φέτος, μεγάλο ποσοστό των νεοεισαχθέντων του Παν/μίου Πατρών είναι κάτοικοι της πόλης και άρα παραμένουν στο πατρικό τους αντί να ψάχνουν δικό τους σπίτι.

Κατά τ’ άλλα, όσοι προέρχονται από άλλες πόλεις, σύμφωνα με τα στοιχεία, ενδιαφέρονται περισσότερο για τα σπίτια στο κέντρο, μιας και έχουν καλύτερη πρόσβαση σε διάφορα πράγματα, μεταξύ των οποίων και τη σχολή τους, με το Αστικό ΚΤΕΛ να περνάει συχνότερα από τα σημεία αυτά.

Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Σπηλιόπουλο, σύμβουλο και υπεύθυνο της Smart Deal Real Estate:

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δυάρια που βρίσκονται στο κέντρο και περιμετρικά από αυτό, ενώ ένα από τα κυρίαρχα κριτήρια των επιλογών τους είναι το αν το ακίνητο είναι ανακαινισμένο ή όχι, προσφέροντάς τους τις ανάλογες ανέσεις.

Προτιμούνται έτσι και φέτος τα ανακαινισμένα διαμερίσματα που βρίσκονται στο κέντρο, παρόλο που σε περιοχές όπως στην Αγυιά, στην Ανθούπολη ή στην Αγία Σοφία μπορεί να βρει κάποιος φθηνότερα ή ακόμα και σε καλύτερη κατάσταση ακίνητα.

Μην ξεχνάμε ακόμη, πως το εξάμηνο που πλησιάζει θα πραγματοποιηθεί σημαντικά ή και ολοκληρωτικά σε ορισμένες περιπτώσεις, εξ αποστάσεως, πράγμα που είναι αρκετά πιθανό να έχει επηρεάσει την απόφαση ορισμένων να παραμείνουν στο πατρικό τους για να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα, αντί να πληρώνουν επιπλέον έξοδα.

Μάλιστα, ακόμα και φοιτητές του 2ου ή 3ου έτους, που στο διάστημα της καραντίνας και της αλλαγής στη διεξαγωγή των διαλέξεων ξενοίκιασαν το διαμέρισμά τους, δε φαίνεται να ασχολούνται ούτε τώρα με το συγκεκριμένο θέμα. Πολλοί λοιπόν, ίσως περιμένουν να δουν αν συμφέρει να κλείσουν σπίτι εν όψει του χειμερινού εξαμήνου ή θα εξετάσουν ξανά το ζήτημα από το εαρινό και έπειτα.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε απεργίες προχωράνε οι καθηγητές των πανεπιστημίων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συλλαλητήριο 28/2: Κλιμακώνεται ο αγώνας κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν. Πατρών: Με μηνιγγίτιδα 20χρονη φοιτήτρια – Κατέρρευσε την ώρα της συνέλευσης!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Η λίστα με τα 10 καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο για το 2024 έχει τις ανατροπές της!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET