ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Φοιτήτρια έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε άντρα που έπαθε ανακοπή και τον έσωσε!

Γιατί δεν το διδασκόμαστε στα σχολεία είπαμε;

Neopolis Team

23 Ιανουαρίου, 2023

Υπάρχουν στιγμές που τα δευτερόλεπτα μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και να σώσουν κυριολεκτικά μια ζωή! Ένα περιστατικό ανακοπής που σημειώθηκε στις 17 Ιανουαρίου στην Πάτρα, επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τη σημασία των πρώτων βοηθειών, οι οποίες είναι ο λόγος που αυτή τη στιγμή ένας άνθρωπος ζει.

Πίσω από αυτές τις πρώτες βοήθειες όμως, κρύβεται πάντα κάποι@ και στην προκειμένη ακούει στο όνομα Χρυσάνθη Πουλαράκη. Η φοιτήτρια που σπουδάζει στην Πάτρα, έδρασε στο διάστημα της αναμονής του ασθενοφόρου, κι όπως αποδείχθηκε, η συμβολή της ήταν καθοριστική. Έχοντας γνώσεις κάρπα χάρη στη ναυαγοσωστική εκπαίδευση που λαμβάνει αυτή την περίοδο, η Χρυσάνθη κράτησε στη ζωή τον άντρα που έπαθε ανακοπή, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ και να συνεχίσει τις προσπάθειες.

Όπως ενημέρωσε η ίδια η φοιτήτρια, το συμβάν έλαβε χώρα στη διπλανή πολυκατοικία, όπου «εκείνη την ώρα ένας φίλος μου που έβγαινε από το σπίτι μου, είδε το περιστατικό και γνωρίζοντας ότι εγώ αυτή την περίοδο κάνω εκπαίδευση σε ναυαγοσωστική σχολή με πήρε τηλέφωνο να πάω αμέσως».

Με το που έφτασα ήταν κάποιος φίλος τού ανθρώπου που έπαθε ανακοπή και εκείνος μεγάλος σε ηλικία περίπου πενήντα χρονών. Αμέσως είπα ότι γνωρίζω κάρπα και ξεκίνησα. Όταν έφτασε το ΕΚΑΒ με χτύπησαν στην πλάτη ότι αναλαμβάνουν αυτοί, οπότε και σταμάτησα. Επίσης θέλω να αναφέρω με το που έφτασα είδα ότι ο αεραγωγός ήταν πιθανά κλειστός, καθώς το κεφάλι του ανθρώπου ήταν γυρισμένο στο πλάι. Αμέσως προσπάθησα να απελευθερώσω τον αεραγωγό, όπως είχα διδαχθεί.

Αφού ενημερώθηκε ότι το άτομο είχε σφυγμό, η Χρυσάνθη τονίζει την ανακούφιση που ένιωσε, λέγοντας πως το να «βοηθάς έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη και να σώζεις μια ζωή, είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείς να πράξεις…». Η φοιτήτρια έστειλε το δικό της μήνυμα για το περιστατικό, ευχαριστώντας δημόσια την εκπαίδευση που λαμβάνει στη ναυαγοσωστική, η οποία αποδείχθηκε απόλυτα χρήσιμη εκείνη την ημέρα, ενώ τόνισε πως κατάλαβε τη σημασία του να σώζεις έναν άνθρωπο. «Ευχαριστώ πολύ τους εκπαιδευτές μου κ. Νατάσσα Σολωμού και Χατζόπουλο Βασίλη για όσα μου έμαθαν, αποδείχτηκαν καθοριστικά.», πρόσθεσε..

Από την πλευρά της, η αναισθησιολόγος διευθύντρια του ΕΚΑΒ, Γκέλυ Κανελλοπούλου, σε ανάρτηση της στο facebook ανέδειξε κι αυτή τη σημασία των γνώσεων πάνω στις πρώτες βοήθειες, κάνοντας λόγο για μια αλύσιδα που δημιουργήθηκε με κοινό σκοπό τη σωτηρία ενός συνανθρώπου, και η οποία απέδωσε.

«Με αφετηρία μια επιτυχή ανάταξη ανακοπής θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια 2 νέα παιδιά άγνωστα σε εμένα που έγιναν οι κρίκοι που χρειαζόμουν να κουμπώσω, να γίνω κι εγώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της επιβίωσης μέχρι το Νοσοκομείο. Ήξεραν, τόλμησαν, μετέδωσαν σωστά την πληροφορία, έπραξαν. Συγχαρητήρια και μακάρι να υπάρχουν στο μέλλον πολλοί άλλοι που θα τους μοιάσουν.»

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Πότε ανοίγουν τα μηχανογραφικά – Ο κωδικός που απαιτείται για την υποβολή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024 | Οι προτεινόμενες απαντήσεις στην Οικονομία Προσανατολισμού

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET