ΕΤΟΙΜΑΣΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

Πάρος, Θάσος και Ίος βρέθηκαν στα 100 πιο εντυπωσιακά νησιά του κόσμου, επιβεβαιώνουμε!

Να ήμασταν σε ένα από αυτά τώρα, ε;

Δήμητρα Πραντάλου

8 Ιουλίου, 2020

Μπορεί τα ελληνικά νησιά να έχουν συζητηθεί έντονα το φετινό καλοκαίρι, εξαιτίας της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, εκτός απ’ το γεγονός ότι «βουλιάζουν» από τουρίστες και Έλληνες τέτοια περίοδο, κερδίζουν σχεδόν πάντα υψηλές θέσεις σε λίστες με τα καλύτερα νησιά παγκοσμίως.

Συνήθως, τα ελληνικά νησιά που μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ξένων ταξιδιωτών είναι πολύ συγκεκριμένα, αν και τα περισσότερα έχουν αναδειχθεί από διάφορα ξένα ΜΜΕ για το πόσο γραφικά είναι, για τις παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και το καλό τους φαγητό.

Τώρα, γιατί σας τα λέω αυτά; Γιατί το Insider.com ετοίμασε λίστα με τα 100 πιο εντυπωσιακά νησιά του κόσμου, στην οποία βρέθηκαν και τρία δικά μας, αποδεικύνοντας για ακόμη μια φορά πως οι επισκέπτες μαγεύονται από τον συνδυασμό επιλογών και ομορφιάς που χαρίζουν.

Τα ελληνικά νησιά είναι η Πάρος, η Θάσος και η Ίος.

Πάρος

Όσον αφορά την Πάρο, που πολύ την έχουμε στην καρδούλα μας, βρέθηκε στη χρυσή δεκάδα (και μάλιστα στην 6η θέση) και όπως γράφεται είναι ένα νησί όπου ο επισκέπτης θα βρει όλα όσα ζητάει από τις Κυκλάδες, όπως τις χαρακτηριστικές εκκλησίες με τον μπλε τρούλο, τα εκθαμβωτικά ασβεστωμένα χωριά και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα.

Στο αφιέρωμα γίνεται λόγος και για τις απομονωμένες παραλίες και τους πανέμορφους λόφους που αποτελούν το τέλειο σκηνικό για όσους αναζητούν μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα από την κοσμοσυρροή της γειτονικής Μυκόνου. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να γραφτεί η υπέροχη κουζίνα της Πάρου, ειδικά στα φημισμένα εστιατόρια των οικισμών, ενώ και τα γραφικά χωριά του νησιού έχουν τον τρόπο να γοητεύουν.

Θάσος

Συνεχίζοντας παρακάτω συναντάμε στη λίστα τη Θάσο, η οποία χαρακτηρίστηκε ως «η Σκιάθος που δεν έχει ακόμη ανακαλυφθεί». Το μαγευτικό τοπίο και οι παραλίες δεν είναι τα μοναδικά προτερήματα του νησιού, αφού η μεγάλη ποικιλία σε ταβέρνες με το ποιοτικό και το απόλυτα ελληνικό φαγητό είναι εξίσου μια αδυναμία των επισκεπτών. Είναι επίσης ιδανικός τόπος για water sports, ενώ τέλος, η πρόσβαση στη Θάσο γίνεται μόλις σε 30 λεπτά από την Καβάλα.

Ίος

Τέλος, η Ίος ή αλλιώς η νέα Μύκονος. Το νησί που η νύχτα γίνεται μέρα και η διασκέδαση είναι στο απόγειό της εκπέμποντας μοναδική αύρα, φημίζεται εξίσου και για τις υπέροχες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά.

Και μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία έχει γίνει στην Ίο και από αλλού, μιας και πρωταγωνιστεί και σε πολυσέλιδιο αφιέρωμα του ιταλικού περιοδικού Dove, με τίτλο «Ελλάδα θα επιστρέψουμε σύντομα!».

Στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των επαφών με διεθνή ΜΜΕ, το Nautical Channel αποδέχτηκε την πρόταση της δημοτικής Αρχής του νησιού να μεταδώσει ξανά το ημίωρο επεισόδιο για την Ίo, το οποίο είχε γυριστεί προ διετίας. Σε αυτό προβάλλονται εντυπωσιακές εικόνες του νησιού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μεταδόθηκε 17 φορές το επεισόδιο από τηλεοπτικούς δέκτες του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου, από κανάλια και πλατφόρμες σε 70 χώρες με 20 εκατ. τηλεθεατές.

Καθόλου άσχημα!

Για πείτε, εσείς πού θα πάτε σε λίγες ημέρες;

FUN ZONE

Μουσική

TΙΜΕ: Η Taylor Swift είναι η πρώτη γυναίκα που βγαίνει «Πρόσωπο της Χρονιάς» για 2η φορά!

BINGE WATCHING

Ο ‘Kevin’ απέκτησε αστέρι στο Walk of Fame και η «μαμά» του ήταν εκεί να τον καμαρώσει!

BINGE WATCHING

Η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα είναι ο ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του!

PLACES TO BE

Horror Things: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τρόμου επιστρέφει για 6 μοναδικές παραστάσεις!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET