ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

5 παραγωγικοί τρόποι να «σκοτώσεις» την ώρα σου σ’ ένα βαρετό μάθημα στη σχολή!

Είναι κάτι που συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς. Παρακολουθείς ένα μάθημα στο οποίο δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, η ώρα περνάει κι εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις. Βαριέσαι. Κοιτάς το ρολόι, το ξανακοιτάς αλλά μάταια. Δεν μπορείς να εστιάσεις την προσοχή σου είτε γιατί η ώρα του μαθήματος είναι πολύ πρωινή είτε γιατί το χθεσινό hangover σε αποτελείωσε […]

Default avatar

Guest Author

2 Δεκεμβρίου, 2015

Είναι κάτι που συμβαίνει στους περισσότερους από εμάς. Παρακολουθείς ένα μάθημα στο οποίο δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, η ώρα περνάει κι εσύ δεν ξέρεις τι να κάνεις. Βαριέσαι. Κοιτάς το ρολόι, το ξανακοιτάς αλλά μάταια. Δεν μπορείς να εστιάσεις την προσοχή σου είτε γιατί η ώρα του μαθήματος είναι πολύ πρωινή είτε γιατί το χθεσινό hangover σε αποτελείωσε είτε γιατί ο τρόπος που παραδίδει ο καθηγητής σου φαίνεται εκνευριστικά βαρετός είτε γιατί η ύλη του είναι αδιάφορη. Ωστόσο, δεν μπορείς και να το αποφύγεις.

Αντί να σπαταλάς την ώρα σου χαζεύοντας στο facebook ή κοιτάζοντας το υπερπέραν χαμένος στις σκέψεις σου, μπορείς να αξιοποιήσεις δημιουργικά και παραγωγικά τον συγκεκριμένο χρόνο κάνοντας τα παρακάτω:

1. Κάνε ένα πλάνο διαβάσματος.

Η εξεταστική φτάνει και εσύ (όπως και πολλοί άλλοι) έχεις μείνει πίσω στο διάβασμα. Εάν λοιπόν δεν ξέρεις τι να κάνεις για να περάσει η ώρα σε αυτό το βαρετό μάθημα, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να αποταμιεύσεις χρόνο, να βελτιώσεις την ποιότητα της μελέτης σου και να γλιτώσεις τον πανικό της εξεταστικής. Καθόρισε τους στόχους σου γι’ αυτό το εξάμηνο, σχεδίασε το πρόγραμμα μελέτης που θα ακολουθήσεις, ρύθμισες τις ώρες που θα διαβάζεις, ώστε να μην αγχωθείς και πιεστείς κι επίσης, όρισε και τις μέρες που θα χαλαρώνεις και θα βρίσκεσαι με τους φίλους σου.

2. Ασχολήσου με τις εργασίες σου.

Έχουν μαζευτεί πολλές εργασίες από τις προηγούμενες βδομάδες που δεν έκανες ποτέ και πρέπει να τις παραδώσεις. Μόλις βρέθηκε η κατάλληλη στιγμή να δουλέψεις και να τις τελειοποιήσεις. Το κλίμα είναι ευνοϊκό, καθώς ούτε πολλές ενοχλητικές φωνές υπάρχουν για να σε εμποδίσουν ούτε επίσης πολλοί πειρασμοί που θα σου αποσπούν την προσοχή.

3. Οργάνωσε το «μπάτζετ» σου.

Αν και λίγο άχαρο και «αντί-ρομαντικό», τα χρήματα έχουν σημαντικό ρόλο στις μέρες μας. Ειδικά όταν είσαι φοιτητής και βλέπεις τον λογαριασμό σου στην τράπεζα να μηδενίζει προτού τελειώσει ο μήνας. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να οργανώνεις το πως θα ξοδέψεις τα χρήματα σου, ώστε να μη μένεις ποτέ με άδειες τσέπες και ένα μάθημα στο οποίο βαριέσαι, είναι η κατάλληλη στιγμή για να το κάνεις. Άνοιξε το σημειωματάριο σου, πήγαινε στην τελευταία σελίδα και ξεκίνα. Σχεδίασε 2 στήλες: εσόδων- εξόδων. Δες πόσες εξόδους μπορείς να κάνεις, τι χρειάζεται να αγοράσεις από το σούπερ μάρκετ, πόσα χρήματα μπορείς να αποταμιεύσεις για το ταξίδι που θέλεις να κάνεις.

4. Κράτησε σημειώσεις.

Σίγουρα βαριέσαι να παρακολουθήσεις, ωστόσο το να κρατήσεις σημειώσεις είναι περισσότερο ενδιαφέρον. Επίσης, αργότερα θα σου φανεί αρκετά χρήσιμο, αφού όταν έρθει η ώρα της εξεταστικής, δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις τον συμφοιτητή σου με το άψογο και καθαρογραμμένο τετράδιο, αλλά θα έχεις τις δικές σου σημειώσεις. Χρησιμοποιείσαι το «μυαλό» σου και εκμεταλλεύσου την κριτική σου ικανότητα (δεν τα γράφουμε όλα).

5. Τσέκαρε τις προηγούμενες σημειώσεις.

Ίσως και ο μοναδικός τρόπος να κρατήσεις μία επαφή με το συγκεκριμένο μάθημα που σου είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις. Μελέτησε τις προσεκτικά και μπορεί να αρχίζουν να βγάζουν νόημα κάποια πράγματα που λέει ο καθηγητής.

OUR20s

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET