ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠαΠελ: Δώρο λάπτοπ θα δίνει στην καλύτερη πτυχιακή, μπας και την παραδώσουμε ποτέ!

Το motivation που χρειαζόμασταν!

Το Παν/μιο Πελοποννήσου ξέρει πώς να δώσει το κατάλληλο μοτιβέισιον στους φοιτητές του, τάζοντας δωράκι λάπτοπ σε όποιον παραδώσει την καλύτερη πτυχιακή.

Το struggle μας να ξεκινήσουμε να γράφουμε τον πρόλογο (πόσο μάλλον τη συνέχεια), φαίνεται πως έχει γίνει αντιληπτό από το πανεπιστήμιο, που αποφάσισε να λάβει τα μέτρα του. Ας είναι αυτό το σημάδι για τα υπόλοιπα πανεπιστήμια να κάνουν το ίδιο! Σίγουρα πάντως θα στρώναμε κ@λο πιο εύκολα, just sayin’.

Μέχρι να εξαπλωθεί η τακτική αυτή και στα υπόλοιπα ιδρύματα της χώρας, το Παν/μιο Πελοποννήσου είναι αυτό που ξεχωρίζει για το ετήσιο βραβείο καλύτερης εργασίας, το οποίο θεσπίζεται από το Εργαστήριο Γνώσης και Αβεβαιότητα το Ιδρύματος.

Ο τελειόφοιτος με την καλύτερη πτυχιακή θα κερδίζει ένα high-end, σύγχρονο, φορητό υπολογιστή. Η δράση είναι εφικτή μέσα από την υποστήριξη της επιχείρησης StartPC Στούπας Πληροφορική, ενώ σε ειδικές περιπτώσεις, όπως ενδεικτικά όταν η καλύτερη πτυχιακή έχει εκπονηθεί από δύο φοιτητές ή όταν υπάρχουν περισσότερες από μία εξαιρετικές πτυχιακές εργασίες, θα απονέμονται δύο βραβεία και θα δίνονται δύο φορητοί υπολογιστές ως έπαθλα. Σαν να μας ήρθε η όρεξη να ανοίξουμε τις καρτέλες που είχαμε καρφιτσώσει πριν κάτι μήνες στον υπολογιστή.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο ΓΑΒ LAB είμαστε περήφανοι για την ποιότητα των πτυχιακών εργασιών που εκπονούνται από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας. Έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια εργασίες που έφτασαν στο επίπεδο πρωτότυπων επιστημονικών δημοσιεύσεων σε συνέδρια αλλά και σε επιστημονικά περιοδικά, εργασίες που παρουσιάστηκαν σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο αλλά και στην τηλεόραση, εργασίες που έδωσαν πρακτικές λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα, εργασίες που συνεισέφεραν στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως ήταν η πανδημία, εργασίες που έκαναν τη διαδικασία της εκπαίδευσης περισσότερο διαδραστική, αποδοτική και ευχάριστη, εργασίες που αξιοποίησαν την τεχνολογία για να υποστηρίξουν άτομα με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες κλπ.

Όταν εκπονούνται συνεχώς τέτοιες εργασίες, το να μπορέσει μία από αυτές να ξεχωρίσει και να διακριθεί ως η καλύτερη είναι μια εξαιρετική επιτυχία. Η επιτυχία αυτή θεωρούμε δίκαιο να ανταμείβεται, πρώτα απ’ όλα με τον τίτλο της καλύτερης πτυχιακής της χρονιάς που θα αποτελεί σημαντική ενίσχυση των βιογραφικών των εμπλεκόμενων φοιτητών. Καθώς μια εξαιρετική πτυχιακή εργασία δε σηματοδοτεί μόνο το τέλος των προπτυχιακών σπουδών, αλλά κυρίως την αρχή μιας πολλά υποσχόμενης μετέπειτα πορείας, ο τίτλος συνοδεύεται από το καθόλου ευκαταφρόνητο έπαθλο ενός laptop υψηλών επιδόσεων, το οποίο ελπίζουμε να είναι μια βοήθεια και ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μετέπειτα ακαδημαϊκή ή επαγγελματική πορεία των φοιτητών.

Η StartPC – Στούπας Πληροφορική που υποστηρίζει τη δράση προσφέροντας τα έπαθλα, είναι εταιρία πληροφορικής με έδρα την Καλαμάτα, που δραστηριοποιείται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Η εταιρεία έχει την αντιπροσωπεία της Espilon Net στη Μεσσηνία και τη Λακωνία και είναι συνεργάτης μεγάλων εταιριών μηχανοργάνωσης. Αναλαμβάνει έργα τεχνικής υποστήριξης σε όλη την Μεσσηνία όπως επίσης και έργα για Τράπεζες και φορείς δημοσίου. Απασχολώντας ήδη 14 άτομα ως προσωπικό, με πολλή προσωπική εργασία από τον ίδιο και τη σύζυγό του Εύη και συνεχώς επεκτεινόμενη, είναι μια από τις επιχειρήσεις που παρέχουν στους φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου την ευκαιρία να εργαστούν στο χώρο της τεχνολογίας παραμένοντας στην Πελοπόννησο.

Το ΓΑΒ LAB και η StartPC – Στούπας Πληροφορική παράλληλα με τις κύριες δράσεις τους έχουν ως κοινό στόχο την ενίσχυση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της επιστημονικής κατάρτισης και ευρύτερα της κοινωνίας της Πελοποννήσου. Προς αυτή την κατεύθυνση το ετήσιο βραβείο καλύτερης πτυχιακής είναι μόλις μία από τις δράσεις συνεργασίας των δύο φορέων, με πολλές ακόμη να σχεδιάζονται. Let the games begin και καλή επιτυχία!».

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΔΑ μετατράπηκε σε πλατό γυρισμάτων για τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι» της ΕΡΤ!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΕΚΠΑ ανοίγει παράρτημα στην Κύπρο – Το πρώτο ελληνικό ΑΕΙ που βγαίνει στην Ευρώπη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΑ: Φοιτητής καταγγέλει ότι δέχτηκε επίθεση φεύγοντας από τη βιβλιοθήκη της σχολής!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET