ΕΛΛΑΔΑ

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2017 | Δείτε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα

Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος είναι ένα από τα πιο ρομαντικά στιγμιότυπα του καλοκαιριού. Το γεμάτο φεγγάρι καλεί ερωτευμένους και μη, να βγουν από τα σπίτια τους, να κοιτάξουν τον ουρανό και να απολαύσουν το μαγευτικό θέαμα. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού λοιπόν για άλλη μία χρονιά ετοιμάζει πλήθος εκδηλώσεων για την 7η Αυγούστου (ημέρα της Πανσελήνου), […]

Default avatar

Guest Author

28 Ιουλίου, 2017

Η αυγουστιάτικη Πανσέληνος είναι ένα από τα πιο ρομαντικά στιγμιότυπα του καλοκαιριού. Το γεμάτο φεγγάρι καλεί ερωτευμένους και μη, να βγουν από τα σπίτια τους, να κοιτάξουν τον ουρανό και να απολαύσουν το μαγευτικό θέαμα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού λοιπόν για άλλη μία χρονιά ετοιμάζει πλήθος εκδηλώσεων για την 7η Αυγούστου (ημέρα της Πανσελήνου), δίνοντας ακόμη ένα κίνητρο σε όλους εμάς για να θαυμάσουμε το μοναδικό αυτό φαινόμενο.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν χορό, μουσική, ξεναγήσεις και γενικότερα εικαστικά δρώμενα που θα απογειώσουν την ήδη συγκλονιστική Πανσέληνο. Παράλληλα, εκείνη την ημέρα θα παραμείνουν ανοιχτοί 22 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, χωρίς όμως να πραγματοποιηθούν κάποιες εκδηλώσεις εκεί. 

Όσον αφορά την Αθήνα και την Αττική, εκείνη τη βραδιά η Ακρόπολη θα παραμείνει ανοικτή ως τις 8 το βράδυ και το Σούνιο ως τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν μουσικές εκδηλώσεις και στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, με τη φιλαρμονική του Γενικού Επιτελείου Στρατού (20.00-22.00), αλλά και στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά («Μελωδίες στην Πανσέληνο» με τη σοπράνο Βάσια Ζαχαροπούλου, τον τενόρο Δημήτρη Πακσόγλου και The Underground Youth Orchestra, στις 21.00).

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης θα φιλοξενηθούν οι μουσικοί του δρόμου ως ένδειξη αποδοχής τους από την Πολιτεία, με αφορμή το ατυχές περιστατικό απομάκρυνσης τους από τη δημοτική αστυνομία την Άνοιξη που μας πέρασε.

Η διευθύντρια του μουσείου, μάλιστα, Πολυξένη Αδάμ – Βελένη, μετά το επεισόδιο αυτό, τονίζει πως η πόλη ξεσηκώθηκε και τους υποστήριξε. «Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντικούς μουσικούς, που σε καιρούς τόσο δύσκολους προσπαθούν να ψυχαγωγήσουν την πόλη με την τέχνη τους, ενδεχομένως βγάζοντας και κάποιο μεροκάματο». Η συναυλία θα γίνει στον κεντρικό αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, με ώρα έναρξης 21.30.

Καταληκτικά, μοναδικό θα είναι και το θέαμα στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον υποβλητικό χώρο Ρόκκας στην Κίσσαμο Χανίων Κρήτης, όπου στις 7/8 θα κορυφωθούν οι «Γιορτές Ρόκκας 2017», περιλαμβάνοντας συμφωνική συναυλία με τη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, τον μπάσο Χριστόφορο Σταμπόγλη και την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων – ΑΣΟΝ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Παύλου Σεργίου.

Καλή μας απόλαυση, λοιπόν!

 

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Κλειστό το Ναυάγιο όλο το καλοκαίρι λόγω κινδύνου κατολισθήσεων!

ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση μισθού: Στα 780 ευρώ ο κατώτατος από 1η Απριλίου!

TECH NEWS

Google Al: Πολύ σύντομα η τεχνητή νοημοσύνη θα μας γράφει και τα email!

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠαΠελ: Το τμήμα Πληροφορικής καλεί μαθητές Λυκείου να περάσουν μια μέρα σαν φοιτητές του!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET