ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πανεπιστήμιο Κρήτης | Τεράστιες ζημιές από την πυρκαγιά – Έκκληση για βοήθεια στους φοιτητές!

Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στο κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, άφησε 69 φοιτητές χωρίς στέγη. Την ίδια ώρα, αναμένονται μετρήσεις του ατμοσφαιρικού αέρα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος από τα αιωρούμενα σωματίδια του καπνού. Οι φοιτητές από χθες -και για ένα προσωρινό διάστημα θα- μένουν στο κλειστό Γυμναστήριο των […]

Neopolis Team

24 Σεπτεμβρίου, 2018

Η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί στο κτίριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο, άφησε 69 φοιτητές χωρίς στέγη. Την ίδια ώρα, αναμένονται μετρήσεις του ατμοσφαιρικού αέρα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος από τα αιωρούμενα σωματίδια του καπνού.

Οι φοιτητές από χθες -και για ένα προσωρινό διάστημα θα- μένουν στο κλειστό Γυμναστήριο των Βουτών, χωρίς ωστόσο να έχουν πάρει μαζί τους προσωπικά αντικείμενα. Δίπλα τους, όπως διαβάζουμε στο cretapost.gr, βρίσκεται ομάδα ψυχολόγων.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Φοιτητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, καλεί τους πολίτες να βοηθήσουν τους φοιτητές και να προσφέρουν σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια, ρούχα ανδρικά και γυναικεία, παπούτσια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και πετσέτες.

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, θα βρεθεί στην πόλη και θα συγκαλέσει σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, με σκοπό να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για του φοιτητές αλλά και για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Παράλληλα, κλιμάκιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών βρίσκεται ήδη στο Ηράκλειο για να κάνει μετρήσεις της ποιότητας του ατμοσφαιρικού άερα. Για προληπτικούς λόγους, πάντως, σήμερα έμειναν κλειστά τρία νηπιαγωγεία και δύο δημοτικά σχολεία στο Ηράκλειο.

Ως “πρωτόγνωρο” για τα δεδομένα του Ηρακλείου χαρακτήρισε την πυρκαγιά ο Διοικητής της Πυροσβεστικής.

«Η φωτιά σταμάτησε στα σύνορα της αποθήκης με τα οινοπνεύματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας»,  τόνισε και πρόσθεσε ότι «ευτυχώς που ήταν Κυριακή και δεν φυσούσε”.

Εκτός από τις ζημιές στο Πανεπιστήμιο, η φωτιά κατέστρεψε και 6 κτίρια των 500 τετραγωνικών μέτρων, αλλά και τους πρώτους ορόφους, ενώ ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Τώρα, εκεί που επικεντρώνονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής είναι να εντοπίσει την αιτία της φωτιάς. Έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση και αναμένεται στο Ηράκλειο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΘ: Στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως και πρώτο στην Ελλάδα – Τα πεδία όπου ξεχωρίζει!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Θεσσαλίας: Στο νοσοκομείο με τροφική δηλητηρίαση φοιτητής που έφαγε στη λέσχη!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΑΔΑ: Τα 5 τμήματα Μηχανικών που αναγνωρίζονται κι επίσημα ως Πολυτεχνικές Σχολές!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Παν/μιο Ιωαννίνων: Χρήματα για να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εστίες και η λέσχη!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET