ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ξεκινάει η εβδομάδα υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στο Ρέθυμνο!

Πανεπιστήμιο Πάτρας walked so Παν/μιο Κρήτης could run!

Neopolis Team

4 Οκτωβρίου, 2022

Το Πανεπιστήμιο Πατρών walked so they could run!

Το φεστιβάλ υποδοχής των πρωτοετών είναι μια πρωτοπορία για τα ελληνικά δεδομένα, που ευχηθήκαμε να επεκταθεί και σε άλλες φοιτητούπολεις πέρα από την αχαϊκή. Consider it done λοιπόν, αφού μετά την Πάτρα έρχεται το Ρέθυμνο με το Πανεπιστήμιο Κρήτης να στήσει παρτάκι στους νεοεισαχθέντες του και να τους δώσει μια γεύση για το τι τους περιμένει τα επόμενα – τουλάχιστον – 4 χρόνια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση καλωσορίσματος στις 11:30 στο Αμφιθέατρο Δ7 στην Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου μέχρι και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου. Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ωστόσο, θα λάβει χώρα μια τελευταία δράση: εκδρομή στην Αρχαία Ελεύθερνα.

Ως επί το πλείστον, το πρόγραμμα το οποίο μπορείς να δεις εδώ, περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ενώ την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 20:30 έχει συναυλία στην πλατεία Μικρασιατών, με την είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις να είναι ελεύθερη.

Όπως σημειώνεται, στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι:

α) Να στηρίξει τους πρωτοετείς φοιτητές ώστε να νιώσουν εξ αρχής ότι ανήκουν σε δύο νέες κοινότητες, την κοινότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης και αυτήν της πόλης του Ρεθύμνου.

β) Να καταδειχθεί ότι το Πανεπιστήμιο Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνης αγκαλιάζουν με θεσμικό τρόπο ποικίλες πτυχές της ζωής των φοιτητών και φοιτητριών όπως την ποιότητα της καθημερινής τους ζωής, την αίσθηση του «ανήκειν», την ψυχική και συναισθηματική τους ισορροπία, την ανάγκη για πολιτισμό και αθλητισμό.

Στο μεταξύ, όπως στην περίπτωση της Πάτρας, έτσι κι εδώ στην πρωτοβουλία αυτή θα συμμετάσχουν και τοπικοί φορείς εστίασης και αναψυχής, και συγκεκριμένα περίπου 60 καταστήματα θα προσφέρουν ειδικές τιμές και εκπτώσεις στους/στις  φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αναλυτικά τα ονόματα των καταστημάτων θα τα βρείτε εδώ

ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε κινητοποίηση προχωρούν σήμερα φοιτητές, για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Το ΠΑΜΑΚ αποκτά δική του εφαρμογή και κάνει λίγο πιο εύκολη τη ζωή των φοιτητών του!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ομάδα φοιτητών των ΕΚΠΑ-ΕΜΠ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βιολογίας!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET