Είναι viral

Υπάρχει Πανεπιστήμιο όπου οι φοιτητές της Νομικής διδάσκονται «Δίκαιο του Χάρι Πότερ»!

Στο μάθημα περιλαμβάνονται το Quidditch και το Αθλητικό Δίκαιο στο Hogwarts, η Δημογεροντία και η αθωότητα του Sirius Black. 

Αλεξάνδρα Κουτσούκου

27 Οκτωβρίου, 2018

Στη χώρα μας, η Νομική της Αθήνας κάνει λόγο για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών στην είσοδο της σχολής μέρα μεσημέρι. Την ίδια στιγμή, η Νομική της Ινδίας αναζητά νέες μεθόδους διδασκαλίας. Έτσι, προσθέτει στο πρόγραμμα σπουδών της το μάθημα: «Διασύνδεση μεταξύ λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας και του νόμου: Εστίαση στον Ποτερισμό της Ρόουλινγκ».

Μάντεψε ποια σχολή έχει μείνει πίσω… 

Αν δυσκολεύεσαι να μαντέψεις επειδή δεν πολυκατάλαβες τι ακριβώς είναι αυτό το μάθημα, θα στο κάνω πιο λιανά.

Στη σχολή Νομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Καλκούτας, με εισήγηση του καθηγητή Shouvik Kumar Guha, αποφασίστηκε να διδάσκεται για 45 ώρες συνολικά ένα επιπλέον μάθημα, με τον τεράστιο τίτλο που προανέφερα.

Σκοπός αυτού είναι να δημιουργεί παραλληλισμούς μεταξύ δικαίου του μαγικού κόσμου και του πραγματικού, αλλά και να ενθαρρύνει τη δημιουργική σκέψη.

Θα μπορέσουν οι φοιτητές να εφαρμόσουν προϋπάρχοντες νόμους σε καταστάσεις που δεν έχουν λάβει ποτέ χώρα;

Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει ο καθηγητής και μέσω του οποίου γίνεται σαφής η ύπαρξη του συγκεκριμένου μαθήματος.

Επίσης, αναφέρει πως: «Μπορείς να δεις τόσα πολλά παραδείγματα στα βιβλία του Χάρι Πότερ για το πώς τα μέσα επηρεάζονται από πολιτικούς θεσμούς και στη συνέχεια να παρατηρήσεις τις ομοιότητες με τον πραγματικό κόσμο.»

«Το σύμπαν της Ρόουλινγκ μιλάει αρκετά για το πώς οι νομικοί θεσμοί αποτυγχάνουν σε ορισμένες καταστάσεις.»

Όσον αφορά το μάθημα, δείχνει πώς τα κοινωνικά και ταξικά δικαιώματα στην Ινδία μπορούν να εξισωθούν με την «υποδούλωση των ξωτικών του σπιτιού και την περιθωριοποίηση των λυκανθρώπων» στη σειρά των βιβλίων.

Άλλα θέματα που περιλαμβάνονται είναι το Quidditch και το Αθλητικό Δίκαιο στο Hogwarts, η Δημογεροντία και η αθωότητα του Sirius Black. 

Το μάθημα αυτό προσφέρεται ως «επιλογής» στους φοιτητές του τελευταίου έτους, αν και με τα όσα ανέφερε ο καθηγητής έχει ήδη μεγάλη ζήτηση. Συγκεκριμένα, έχουν καλύφθει και οι 40 θέσεις του, με τους φοιτητές να ζητούν από το Πανεπιστήμιο να αυξηθεί ο αριθμός της τάξης.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρη το κατά πόσο η επιτυχία στο συγκεκριμένο μάθημα μπορεί να εξασφαλίσει αργότερα μια θέση στο Υπουργείο Μαγείας, αλλά σίγουρα το μέλλον προβλέπεται λαμπρό με τέτοια προσόντα! 

ΤΙ ΑΛΛΑ;

Είναι viral

Home Alone: Υπολόγισαν πόσα θα ξόδευε σήμερα ο Kevin για τα ψώνια κι απλά γελάμε!

Έρευνες λένε

Οι νέοι δεν ψήνονται να γίνουν μάνατζερ, γιατί δεν αξίζει τόσο άγχος και πίεση!

ΔΕΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ

Οι νέες, απολαυστικές μπάρες δημητριακών FITNESS® της Nestlé χωρίς προσθήκη ζάχαρης είναι εδώ!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET