ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2022: Την Τρίτη 28 Ιουνίου βγαίνουν οι βαθμολογίες, brace yourselves!

8 μέρες και οι εικασίες τέλος!

Neopolis Team

20 Ιουνίου, 2022

Μόλις 8 μέρες απέχουμε από την ανακοίνωση των βαθμολογιών, είναι επίσημο!

Τα αποτελέσματα των γραπτών είναι αυτά που παρουσιάζονται πρώτα κάθε χρόνο και δε συνηθίζουν να αφήνουν τους υποψήφιους σε αγωνία για πολύ καιρό. Από εκεί και έπειτα, ακολουθεί η συμπλήρωση του μηχανογραφικού και τελευταία η ανακοίνωση των βάσεων, τις οποίες το Υπουργείο Παιδείας ευελπιστεί να βγάλει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.

Για τώρα, επικεντρωνόμαστε στην 28η Ιουνίου, τη μέρα που οι υποψήφιοι θα έχουν την εικόνα της επίδοσής τους στις Πανελλήνιες και θα γνωρίζουν καλύτερα πού να στοχεύσουν. Σύμφωνα με το Φ251/75154/Α5/17-06-2022 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, οι βαθμολογίες θα κοινοποιηθούν την Τρίτη 28/6 μετά τη 1 το μεσημέρι, στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr

Για την είσοδό τους, οι υποψήφιοι πρέπει να πληκτρολογήσουν τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι από πέρσι δίνεται η δυνατότητα όποιος επιθυμεί να λάβει γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό του τηλέφωνο με τη βαθμολογία, εφόσον το έχει ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Για να γίνεις αυτό, πρέπει να καταχωρίσεις ή να επιβεβαιώσεις το κινητό σου τηλέφωνο στη σελίδα του Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη από την Παρασκευή 17 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ:

1. Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Τρίτη 28-6-2022 το πρωί, αμέσως μόλις παραλάβουν όλα τα σχετικά δέματα, θα παραδώσουν στους Διευθυντές των Γενικών Λυκείων περιοχής ευθύνης τους τα δέματα που θα περιέχουν:

α. τα αποκόμματα των τετραδίων και

β. τις δύο εκτυπώσεις καταστάσεων, όπως περιγράφονται παραπάνω.

2. Ο (Υπο)Διευθυντής κάθε ΓΕΛ μαζί με ένα μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων, αθέπει να προβούν στον απαραίτητο έλεγχο μεταξύ των αναλυτικών ονομαστικών καταστάσεων και των αποκομμάτων.

3. Στη συνέχεια οι (Υπο)Διευθυντές θα αναρτήσουν στις σχολικές μονάδες ΜΟΝΟ τις εκτυπωμένες καταστάσεις που περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ.
Στη περίπτωση που κάποιος υποψήφιος δεν έχει τον κωδικό του, παρακαλούνται οι (Υπο)Διευθυντές των ΓΕΛ να γνωστοποιούν τα βαθμολογικά αποτελέσματα στον υποψήφιο με βάση τις αναλυτικές βαθμολογικές καταστάσεις που τους έχουν αποσταλεί και οι οποίες περιλαμβάνουν και τα ονομαστικά στοιχεία των υποψηφίων.

Το υπουργείο Παιδείας εφιστά την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενος να μην κοινοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα αποτελέσματα πριν από την επίσημη ανακοίνωσή τους, η οποία θα γίνει την Τρίτη 28-6-2022, μετά τις 13.00 μ.μ.

Την ίδια ώρα και μέρα οι βαθμοί θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://results.it.minedu.gov.gr/ και θα γνωστοποιηθούν στους υποψηφίους με τη νέα διαδικασία μέσω μηνύματος (sms) στο κινητό τους τηλέφωνο.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET