ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2021: Με SMS θα μάθουν οι υποψήφιοι βαθμολογία και το τμήμα που πέρασαν!

Αποτελέσματα μία και έξω.

Neopolis Team

18 Μαΐου, 2021

Όσοι δίνετε φέτος Πανελλήνιες, να θυμάστε: προσοχή στο κινητό!

Η ανακοίνωση της βαθμολογίας που με τόση αγωνία θα περιμένετε, δε θα έρθει όπως συνήθιζε μέχρι τώρα, αλλά θα εμφανιστεί σαν SMS στον κάθε υποψήφιο, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη διαδικασία. Το ίδιο ισχύει και για την ανακοίνωση του τμήματος στο οποίο περάσατε.

Μέχρι σήμερα, οι υποψήφιοι έμπαιναν σε μία πλατφόρμα όπου συμπλήρωναν τα στοιχεία τους ή πήγαιναν μέχρι το σχολείο τους να δουν αναρτημένους τους βαθμούς τους σε κάθε μάθημα που εξετάστηκαν, ωστόσο πλέον τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο απλοϊκά, με την αγωνία να λήγει με ένα και μόνο μήνυμα!

Γενικότερα, η νέα εποχή που ανοίγεται θα αποτελέσει ακόμα μεγαλύτερο εφιάλτη για τους γονείς (έρχονται επιπλέον ώρες που θα μένουμε κολλημένοι σε μια οθόνη), αφού διάφορες υπηρεσίες, όπως οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η απόκτηση του Ατομικού Δελτίου Ταυτότητας Υγείας Μαθητή και του βιβλιαρίου, η έκδοση των απολυτήριων καθώς και η φοιτητική ταυτότητα, θα γίνονται ψηφιακά.

Και πόσο μας βολεύει, δε λέγεται! Ποιος προτιμάει άλλωστε να τρέχει εκτός σπιτιού για να διευθετήσει τέτοια θέματα περιμένοντας επί ώρες σε ουρές; Επιτέλους λοιπόν, μπαίνει ένα τέλος σε τσάμπα ταλαιπωρίες που τρώγαμε έως σήμερα!

Ειδικότερα, σχετικά με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και την Ειδική Αγωγή, οι αλλαγές θα αφορούν:

Το ψηφιακό απόσπασμα απολυτηρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

e-Εγγραφές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Στην εγγραφή που λειτουργεί στα νηπιαγωγεία ήδη από το Μάρτιο του 2021 θα προστεθεί η νέα λειτουργικότητα ψηφιοποίησης του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή και του Βιβλιαρίου Υγείας-Εμβολίων, το οποίο θα ισχύσει και για την πρώτη δημοτικού.

e-Εγγραφές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Η εφαρμογή e-eggrafes, που έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το προηγούμενο σχολικό έτος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αξιοποιεί το σύστημα αυθεντικοποίησης του χρήστη μέσω των διαπιστευτηρίων του Taxisnet, και απευθύνεται στους γονείς/κηδεμόνες ή τους ίδιους τους μαθητές που επιθυμούν εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή σε δημόσιο ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ.

Αναδιοργάνωση διαδικασίας κάλυψης θέσεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών θα ολοκληρώνεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά, μέσω της σύναψης ψηφιακής σύμβασης, κατά την ανάληψη της υπηρεσίας τους στις σχολικές μονάδες.

Ενημέρωση Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων: Από φέτος, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα στο κινητό τους: α) για τη βαθμολογία τους και β) για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους.

Αναβάθμιση των κυκλωμάτων πρόσβασης των σχολείων στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο: Ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό κύμα αναβαθμίσεων συνδέσεων των σχολικών μονάδων: 29% των σχολείων έχουν σύνδεση ADSL έως 24 Mbps, 60% των σχολείων έχουν σύνδεση με VDSL έως 50 και 100 Mbps, ενώ τα υπόλοιπα σχολεία είναι συνδεδεμένα σε δίκτυα οπτικών ινών με ταχύτητες μεγαλύτερες από 100 Mbps. Η διαδικασία περαιτέρω αναβάθμισης των ταχυτήτων σύνδεσης των σχολικών μονάδων είναι διαρκής και αναμένονται κι άλλες βελτιώσεις, στο πλαίσιο του Σύζευξις ΙΙ.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET