ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Λίγες ακόμη αλλαγές – Έρχονται το ψηφιακό πτυχίο και αποτελέσματα Πανελληνίων με SMS!

Κάτι είχαμε καταλάβει ότι η εκπαίδευση τραβάει έναν πιο ψηφιακό δρόμο, πράγμα που ήρθε να επισπεύσει η πανδημία και η αναγκαστική στροφή στη διαδικτυακή διδασκαλία. Ωστόσο, πέρα από την εκπαίδευση, η ψηφιοποίηση αποσκοπεί και σε μια γενικότερη απλούστευση των πραγμάτων, κάτι που ίσως να συμπεριλαμβάνει και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων σε μήνυμα καθώς […]

Neopolis Team

24 Ιανουαρίου, 2021

Κάτι είχαμε καταλάβει ότι η εκπαίδευση τραβάει έναν πιο ψηφιακό δρόμο, πράγμα που ήρθε να επισπεύσει η πανδημία και η αναγκαστική στροφή στη διαδικτυακή διδασκαλία. Ωστόσο, πέρα από την εκπαίδευση, η ψηφιοποίηση αποσκοπεί και σε μια γενικότερη απλούστευση των πραγμάτων, κάτι που ίσως να συμπεριλαμβάνει και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων σε μήνυμα καθώς και τα ψηφιακά πτυχία.

Αναφορικά με τα πρώτα, αυτό σημαίνει πως έρχεται μια νέα εποχή, όπου η βόλτα από το σχολείο για να δούμε αναρτημένα τα αποτελέσματα και σε ποια σχολή περάσαμε, θα θεωρείται ξεπερασμένη. Όλους όσοι την προλάβαμε λοιπόν… well, θα μας σέβεστε!

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο σε αυτήν την πρόταση, αλλά δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να αλλάξει εντελώς τον αέρα της εκπαίδευσης (κυρίως της τριτοβάθμιας) και έχει ήδη παρουσιάσει ορισμένες ριζικές αλλαγές που θα ισχύσουν στα πανεπιστήμια και την εισαγωγή σε αυτά, είναι αρκετά πιθανό να το δούμε κι αυτό.

Συγκεκριμένα όμως, πρόκειται για μια προαναγγελία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, κατά το διαδικτυακό του διάλογο με νέους στην ημερίδα DAP ACADEMY, που οργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Φέρνοντας σαν παράδειγμα τις Πανελλήνιες και το πτυχίο, σημείωσε: «Προσπαθούμε κάποιες από τις διαδικασίες να τις κάνουμε ψηφιακές, πιο γρήγορες, πιο απλές». Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε πως «το πανεπιστήμιο θα αλλάξει πολύ τα επόμενα χρόνια», κάτι που έχουμε καταλάβει ήδη από μόνοι μας. 

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες, η αλλαγή αυτή όπως είπαμε θα αφορά την ανακοίνωση των σχολών που έχει περάσει ο κάθε υποψήφιος – και όχι τον τρόπο διεξαγωγής -, η οποία θα πραγματοποιείται μέσω sms στο κινητό.

Σχετικά με το πτυχίο από την άλλη, ο ίδιος μίλησε για την από κοινού πρωτοβουλία με το Υπ. Παιδείας για το ψηφιακό αντίγραφό του. Όπως δήλωσε:

Σύντομα πολλά πανεπιστήμια θα δίνουν ψηφιακά αντίγραφο του πτυχίου μέσα από μια πλατφόρμα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην αλληλεπίδραση του φοιτητή με τη γραμματεία της σχολής του όσον αφορά την εγγραφή, την δήλωση των μαθημάτων κλπ, ενώ τέλος, μιλώντας για την τηλεκπαίδευση που μπήκε πριν λίγους μήνες στις ζωές μας και θα παραμείνει ακόμα κι όταν τελειώσει η κρίσιμη περίοδος, ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είπε: «Ο κάθε καθηγητής θα έχει μια προσέγγιση ως προς το πόσο μπορεί να χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση και να κάνει μάθημα από απόσταση. Νομίζω αυτό θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν».


Photo by Adrien Olichon on Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

Οι περισσότεροι νέοι στην Ελλάδα ζουν με τους γονείς τους μέχρι τα 34, δεν έχουν κι άλλη επιλογή!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες: Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία ρίχνουν τις βάσεις – Οι πρώτες εκτιμήσεις!

ΕΛΛΑΔΑ

Οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες για μπάνιο, τις σημειώνουμε!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Οι ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση που πρέπει να έχεις υπόψιν για το μηχανογραφικό!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ

Πανελλήνιες 2024: Χαμούλη έχουν προκαλέσει Ιστορία και Φυσική εξαιτίας της δυσκολίας τους!

hashtag

BEST_OF_THE_INTERNET